Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
No właśnie. Z tego co wiem w ABook'u angielskim brzmi to troszkę inaczej. Może ktoś zaradny zapytałby GW, albo chociaż przytoczył dokładny cytat..
Ziemko pisze:[quote="Pająk"]w regiment maga lub w maga wolnostojącego
Jestes pewny? Pamietam jak Stachu pisal relacje z ETC i nawet jak byl mag w klocku to dostawal mag. Tez imho w ta strone interpretacji bym sie sklanial.[/quote]
jestem pewny, zanim odpisałem na forum upewniłem się jeszcze w podręczniku;-) a cytat dał już imć Kindol
Nie chcialo mi sie zerkac do podrecznika. Zatem racja dla Ciebie.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jako że z nowymi lizakami ogrania nie mam ale zaczynam zbieranie tej armii to mam kilka pytań:
1. jest sens wystawiania 3 terek jako unitu czy lepiej 4 lub więcej?
2. ile wynosi rozpiętośc skrzydeł terki (w mm)?
3. ktoś się bawi salkami, razordonami?
4. jak z kroxami teraz? dają radę? i czy same czy z skinkową obstawą?
1- gdy grałem to terki w liczbie 4 sztuk to taki złoty środek moim zdaniem
2- te z 6ed ta ze złożonymi skrzydłami taka pikująca ma 55mm a ta z rozpostartymi skrzydłami ma 85mm i oba modele mają skrzydła w układzie litery V
3- grałem na salkach nie jest źle ale kiedyś było lepiej
4- dają rade ale jak zasłaniamy się skinkami to tylko skirmishem a zresztą i tak zawsze brakuje na nie miejsca przez stedzie i terki
2- te z 6ed ta ze złożonymi skrzydłami taka pikująca ma 55mm a ta z rozpostartymi skrzydłami ma 85mm i oba modele mają skrzydła w układzie litery V
3- grałem na salkach nie jest źle ale kiedyś było lepiej
4- dają rade ale jak zasłaniamy się skinkami to tylko skirmishem a zresztą i tak zawsze brakuje na nie miejsca przez stedzie i terki
1 4terki sa najlepszeRakso_The_Slayer pisze:jako że z nowymi lizakami ogrania nie mam ale zaczynam zbieranie tej armii to mam kilka pytań:
2 -
3 ogólnie obsysaja,a le da sie powalczyc.
4 kompletnie nie daja rady. same czy z obstawą to bez znaczenia ssą po całej linii
Aha i bardzo się ciesze że będziesz grał lizakami bo powstanie kolejna zajebista armia po Mapetowej i Ziemkowej
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ok, czyli w koziołkowym kontyngencie lepiej by było dac:
A)
12 skinków z chempem
12 skinków z chempem
10 skinków
(wszystko w skirmishu i z plujkami)
B)
12 skinków z chempem
10 skinków
3 terki
Bo tak sobie myślałem o terkach do ściągania maszyn, zrzucania kamiorów na magów i skirmishe w lesie, ścinania marszu etc.
A)
12 skinków z chempem
12 skinków z chempem
10 skinków
(wszystko w skirmishu i z plujkami)
B)
12 skinków z chempem
10 skinków
3 terki
Bo tak sobie myślałem o terkach do ściągania maszyn, zrzucania kamiorów na magów i skirmishe w lesie, ścinania marszu etc.
Zalezy od reszty twojej rozpy. 3 terki ssa generalnie , lepiej chyba opcje nr 1. Zeby wyrownac pktowo zrobilybym 10 z czempem, 10 i 14stu.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Wszystko zalezy co masz jeszcze w rozpie, bo generalnie lizaki to chyba nie jest jakis wysmienity kontygent dla krasi...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ale jednak spodobała mi się opcja szybkiego, strzelającego skirmishu, poza tym postanowiłem zbierac lizaki, nakupowałem skinków, zacząłem je konwertowac więc chyba jednak przy lizakach zostane. Co do reszty armii to jeszcze kombinuje ale chyba będę wspierał skinki albo gyrosem albo mountain rangerami, może wtedy będą jakoś lepiej sobie radzic. Bo poza tym to klocki i katapy raczej.
Nie no skinki zawsze się przydają, poodginają, postrzelają. Imho i tak u krasi nie ma co brac lepszego na te punkty. A w skinkach samych ci się 3 oddziały mieszczą. Chyba, że wziąłbyś terradony + skinki. tez dobry pomysł. No i jak masz figsy to czemu nie skorzystac?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: