Hate greenskin

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Hate greenskin

Post autor: Shino »

bo gdyby chaos dwarfy byly dwarfami to mialyby dodatkowe 2 dd.

Skoro nie maja dodatowych 2dd to nie sa dwarfami :) Skoro nie sa dwarfami to nie ma nanie hate'a

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

gdyby ChD mialy jeszcze dodatkowe DD w zestawie z ich high priestami i boundami to byly by lekko z-overpowerowane i magia by sie chyba tylko na IF'kach przeciskala. ;)
a tak swoja droga, shino.
czemu twierdzisz, ze zieloni nie maja przerzutow na ChD (lacznie z obslugantami do helki). przeciez maja napisane "hate dwarfs" (no chyba, ze czegos nie doczytalem i w zasadzie zielonych jest jasno napisane, ze tylko normalne dwarfy) czemu wiec chaos dwarfow mialo by to nie dotyczyc? jesli sa krotkie nogi i dluga broda to dwarf jest dwarf, czy normalny czy chaos to IMHO nie ma znaczenia.
nawet fluffowo by to mozna wytlumaczyc.

--- edit ---
ChD maja nawet taka sama zasade jak normalne dwarfy a mianowicie gonia i uciekaja na 2k6-1
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Gogol pisze:Ale profil nie ma znaczenia.

Na dobrą sprawę powinna być zasada "greenskin" ... ale nie ma.
Więc za greenskin uważać trzeba IMO każdą figurkę która orginalnie jest orkiem/goblinem/snotem/gnoblarem lub hopkiem (który jest goblinem kierującym squigiem). Profil, czy doszukiwanie się zasad nie ma żadnego znaczenia - jest dziura trzeba na zdrowy rozsądek brać.

Tak jak pisał Rakso - nie widzę powodu by NG nie maiły hate na żyrokopter - to jest dwarf kierujący maszyną.
dlatego tez uwazam ze przerzuty obejmuja uderzanie w samego squiga (hate to hate); w innym wypadku wazny bylby tylko profil celu (czy jest w Wielkiej Ksiedze Zniewag czy tez nie)

co do ChD sprawa jest chyba prosta. Kiedys byl jakis ultra stary faq ktory stwierdzal ze ChD to zupelnie odmienna rasa i zadne bajery dzialajace na krasnale na tych nie dzialaja.
(stad wynika iz nie maja +2DD itp)

Awatar użytkownika
gerwaz26
Chuck Norris

Post autor: gerwaz26 »

To ja dorzuce swoje trzy grosze skoro toczycie boje (tez) o to czy ChD sa dwarfami czy nie. Nocniki maja dwie zasady Hate dwarfs i fear elves. Skoro twierdzicie ze ChD nie sa dwarfami to ja moge stwierdzic ze fear elves nie dziala wogole poniewarz nie ma takiej armii jak Elves sa tylko Wood Elves, Dark Elves i High Elves a zasada mowi ze ja sie boje elfow a nie np Wyskoich elfow.

A tak na powaznie to jak dla mnie jest to szukanie dziury w calym. Zasada dwarfow mowi ze nie nawidza oni greenskinow. Jak dla mnie jasne jest ze dotyczy to WSZYSTKICH jednostek armii zielony poza trolami. Bo co z tego ze nie stykaja sie oni z modelami gobosow z herdow skoro moga te modele "widziec" gdzies tam za squigami. To samo tyczy sie hate dwarfs. Gobliny i Orki sa troche tempe wiec raczej nie robi im to roznicy czy male dlugobrode ktore bija jest normalnym dwarfem czy chaos dwarfem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

1. ze swiatla nie dziala na Chaos Daemons bo to nie Daemons :D

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Lidder pisze:1. ze swiatla nie dziala na Chaos Daemons bo to nie Daemons :D
Na Undeadów też nie. Nie ma takiej armii. :twisted: :lol2:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jednak są z Undead special rule i Demonic special rule.
Tak więc fail :lol2:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

bigpasiak pisze:Jednak są z Undead special rule i Demonic special rule.
Nie, no co Ty? :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Lidder pisze:
bigpasiak pisze:Jednak są z Undead special rule i Demonic special rule.
Nie, no co Ty? :D
Aaa... To Ty jednak to zauważyłeeeeś... =P~
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

gerwaz26 pisze:To ja dorzuce swoje trzy grosze skoro toczycie boje (tez) o to czy ChD sa dwarfami czy nie. Nocniki maja dwie zasady Hate dwarfs i fear elves. Skoro twierdzicie ze ChD nie sa dwarfami to ja moge stwierdzic ze fear elves nie dziala wogole poniewarz nie ma takiej armii jak Elves sa tylko Wood Elves, Dark Elves i High Elves a zasada mowi ze ja sie boje elfow a nie np Wyskoich elfow.
No właśnie - tak z ciekawości: jeśli przypadkowo wydaliby coś takiego jak Chaos Elves to one by dla Gobbos już straszne nie były? Bo przecież Chaos Elves to nie Elves, true?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

To ja tez mam pytanie, co by bylo jakby wydali dwarf elves?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Herezja...

Abandoned

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Po prostu brawa.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Sednie mnie ubawiliście.

A tak w temacie to kolejny problem z kategorii mysleć czy szukac zaginionego rawu.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

ODPOWIEDZ