DE 1600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
drozd96
Powergamer Rozpiskowy

DE 1600

Post autor: drozd96 »

Master 210
Cold one, BSB, Hydra banner, Heavy armor, Lance, Shield

Sorceress 185
Seal of Ghrond, Stone of Power

Sorceress 175
Tome of Furion, Dispel scroll

10x Kusznicy 100 (głównie do zapchania corów)

15x Korsarze 200 (j.w, przydatni w ramach wsparcia)
FCG, Frenzy,

13x Egzekutorzy 186 (Mocna siła uderzenia ;D)
FCG

5x Cold one 235
FCG, Ring of Hotek, Banner of Slaughter

War hydra 175

1x Assasin 151
AHW, Rune of Khaine, Touch of Death

Głownie to przeciwnik ma się poczuć jak by wpadł pod tramwaj. Assasin idzie do egzekutorów a bsb do cold one'ów. Wszystko idzie do przodu i ma za zadanie złamać przeciwnika w 1 turze walki. Z tyłu pomagają nam kusznicy i czarki. I tyle.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Assasinowi daj manbane za KB.
Wywal korsarzy i daj 5 Dark Raiders z kuszami.
Zostaje Ci 90p na jakiś jeszcze special, polecam 5 shades z ahw za 80p.
Za pozostałe 10p wykup kusznikom tarcze.
Exekutorzy mogą zostać, chociaż BG byli by lepsi.
Imo za dużo punktów będziesz miał w Cold ona knights, ale może się opłaci.

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

ring of hotek nie ma u ciebie LoSa, nie przemawia do mnie Hydra banner lepiej by w tej rozpie wypadł kociołek

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

I zastanów się nad BG :) , są dużo lepsi od Egzekutorów 8)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Zależy:
-BG nie ruszą ciężkiej konnicy czy piechoty(z AS3+ i lepszym), ale śmiecie i piechotę bez pancerza zamiatają doskonale(typu dwarf slayers czy clan rats)
-exeki rozdłubią każdą puszkę, ale w starciu z takimi slavami przegrywają, bo nabijają za mało punktów do wyniku walki

Wybór należy do Ciebie, na WoCH zdecydowanie przydadzą się exeki, na Bestie BG i tak dalej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

To ja może powiem coś bardziej odkrywczego niż moi poprzednicy ;)

BSB z hydra bannerem daj mu Sea Dragon Cloak bo lepszy save ;)
Brak Harpii ( przynajmniej 5!)
Nie masz gdzie trzymać czarodziejek ( dwie w kusznikach to łatwa panika i łatwe punkty dla przeciwnika do korsarzy nie polecam bo szał a poza tym mieli isc do przodu).
Średnia kombinacja itemów na czarodziejkach da sie je lepiej złożyć.
Korsarze są fajni jak ma się na nich ptk. lub jak mają spełniać jakąś konkretną role u Ciebie z tym średnio ;) Chyba że zrobisz z nich oddział do trzymania czarodziejki.
Egzeków za dużo ja używam 6/7/9 bez CG i faktycznie może coś zrobić ale bardzo fajna jednostka.
5 Coldow z CG nie daje Ci look out sir! Dla BSB i czempiona, Hotek przy 2 czarkach nie jest zbyt dobrym pomysłem, poza tym ten sztandar przy tylu atakach jest zbędny, ogolnie dał bym tam tylko czepiona i dał mu null talisman a caly odział powiekszyl do 6.
Assasin do takiej rozpiski mi średnio pasuje chyba że dasz mu lot i wsadzisz do korsarzy do straszenia.

Tyle odemnie.
pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

drozd96
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: drozd96 »

Jak kolega już powiedział egzeki padają od slave'ów czy czymś równie plewnego, al od tego są korsarze. Egzeków nie zamienie na BG bo gram głównie z ciężkoopancerzonymi jednostkami z czwórką wyrzymałości. Dobry pomysł żeby zmienić tych korsarzy na dr i shadów, w końcu będe miał gdzie czarke trzymać, co do asska to w egzekah dobrze mi sie sprawdza, a hydra banner ma w sobie ukryty potencjał, grałem ostatnio z VC wbiłem się w oddział GG ubiłem 10, 8 sie posypało, a 2 nie wiele zdziała ;D
Dzięki za krytyke, Pozdro ;D

EDIT

A no zapomniałem co do harpii po 1 nie mam modeli po 2 lubie być orginalny bo gdy słysze że na kusze tarcze, shadow, harpie, DR mam wsadzić to rozpa staje się gejowa i mniej agresywna

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

drozd96 pisze:A no zapomniałem co do harpii po 1 nie mam modeli po 2 lubie być orginalny bo gdy słysze że na kusze tarcze, shadow, harpie, DR mam wsadzić to rozpa staje się gejowa i mniej agresywna
Zmienisz zdanie :wink:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

A ja uważam że granie bez harpii i shades ma sens, ale jest to mniej uniwersalne (kilka armii pociśniesz lepiej, kilka armii pociśnie Ciebie). Tak czy inaczej brawa za odwagę =D>

ODPOWIEDZ