Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Jak shino coś mówi o zasadach to pewnie tak jest . No chyba że te zasady dotyczą khemri
To jak mam Dagger hoteka to też nie dostaje +1A?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Masz napisane w opisie sztyletu, że możesz używać z "ziemskim".
US 2, jak każdy model kawaleryjski.
Banshee krzyczy na posiadacza pendanta ( jak wiadomo krzyk siły niema) jakiego worda ma posiadacz ?
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nie posiada od krzyku bansheee zadnego warda z pedanta.
na 100% ? ten pendant co w zależności jaka siła taki word ( im większa tym lepszy )
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Brak siły, brak warda. FAQ DE str. 3.
1)(troche odnosnie Vampirów) pytanie czy ścierwowóz z nekromantą można dołączyć do jednostki piechoty bo kolega podczas bitwy twierdził ze tak, mi jednak wydaje się że nie bo to już jest dołaczonych bohater (necromanta) do wozu. ?
2)Jak to jest z atakami magicznymi chodzi mi o upiory działają na nie tylko ataki magiczne a nie mogę w skróconym podręczniku ze skull pasa znaleźć definicji ataków magicznych wiem ze są to ataki magiczne zadawane przez magów ale czy tylko ?
2)Jak to jest z atakami magicznymi chodzi mi o upiory działają na nie tylko ataki magiczne a nie mogę w skróconym podręczniku ze skull pasa znaleźć definicji ataków magicznych wiem ze są to ataki magiczne zadawane przez magów ale czy tylko ?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Nie ten temat ale looz.Kutrzeba pisze:1)(troche odnosnie Vampirów) pytanie czy ścierwowóz z nekromantą można dołączyć do jednostki piechoty bo kolega podczas bitwy twierdził ze tak, mi jednak wydaje się że nie bo to już jest dołaczonych bohater (necromanta) do wozu. ?
1) Wóz pod nekromantą jest mountem także może dołączyć do oddziału.
2) Magowie nie zadają magicznych ataków jeżeli nie mają magicznej broni. Magiczne ataki to wszystkie ataki z czarów (magic missle, hity z misscastów i inne hity z zaklęć), ataki zadawane przez magiczną broń (np. Miecz Potęgi) i wszelkiego rodzaju demony.
JAKBY CO TO TU ZADAWAJ PYTANIA OGÓLNE:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=980
PZDR
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Pytanko co do hydry i poganiaczy. Jak to w końcu jest - dostawiam ich w walce do przeciwnika, czy to przeciwnik dostawia do nich (jeśli w ogóle jest jakaś różnica).
Jeżeli poganiacze biorą udział w walce wręcz, to czy przeciwnik może zadeklarować modelami, które się z nimi stykają atak właśnie w nie, czy też wszystko idzie zawsze w hydrę (poganiacze "zasłaniają się" hydrą)?
Dzięki za info
Jeżeli poganiacze biorą udział w walce wręcz, to czy przeciwnik może zadeklarować modelami, które się z nimi stykają atak właśnie w nie, czy też wszystko idzie zawsze w hydrę (poganiacze "zasłaniają się" hydrą)?
Dzięki za info
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ty ich dostawiasz jak już zamksymalizujesz hydre.
Przeciwnik może deklarować ataki w poganiaczy tylko jeżeli nie styka sie z hydrą. Jeżeli ma wybór hydra - poganiacz to musi bić po hydrze.
PZDR
Przeciwnik może deklarować ataki w poganiaczy tylko jeżeli nie styka sie z hydrą. Jeżeli ma wybór hydra - poganiacz to musi bić po hydrze.
PZDR
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Dlugo zastanawiałem sie jak złozyc goscia na smoku i wkońcu wymysliłem cos takiego :
1 Dreadlord @ 557 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Heartseeker [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Enchanted shield [15]
1 Black Dragon @ [320] Pts
Mega drogie to nie jest , ma ochrone pancerza na przyzwoitym poziomie co bardzo lubie noi moze sobie przerzucac trafienia i zranienia co tez lubie
Co wy na to?? (zastanawiam sie jeszcze nad kusza )
1 Dreadlord @ 557 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Heartseeker [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Enchanted shield [15]
1 Black Dragon @ [320] Pts
Mega drogie to nie jest , ma ochrone pancerza na przyzwoitym poziomie co bardzo lubie noi moze sobie przerzucac trafienia i zranienia co tez lubie
Co wy na to?? (zastanawiam sie jeszcze nad kusza )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...