Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Jak najbardziej bierze się FCG i Lions banner albo standard of balance
I sold my soul for rock'n roll
właśnie:
bierzecie muzyka na lionach ?
ja nie
bierzecie muzyka na lionach ?
ja nie
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
a jak mają SoB to czemu nie ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Bo jest mniejsze prawdopodobieństwo, że będą uciekać. Raz, że nie zdają paniki, a dwa, że nie mogą dać flee. Tak więc, muzyk nie pełni u nich aż tak istotnej roli.
Wbrew pozorom, czasami opłaca się zrobić flee nawet 20 WL z LS. A wtedy muzyk bardzo się przydaje
Wbrew pozorom, czasami opłaca się zrobić flee nawet 20 WL z LS. A wtedy muzyk bardzo się przydaje
Bez LS i sztandaru WL nie są już tacy pakerni - nawet 20
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
sorki mój błąd
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Faktycznie, czasami warto dać flee (np. jak na flankę dostajemy coś mocnego) a z SoB się nie da, choć z drugiej strony to nie WR od leśniaków (których to nieźle imo boli).
Swoją drogą myślę, że 11 DP z SoB + BB też by się sprawdzała a koszt prawie taki sam. Brak stubborna ale za to mamy 2+AS. Bólem jest kolejna tura combatu ale w pierwszej powinni zabić znacznie więcej niż WL a tym samym łatwiej przepchnąć przeciwnika.
Swoją drogą myślę, że 11 DP z SoB + BB też by się sprawdzała a koszt prawie taki sam. Brak stubborna ale za to mamy 2+AS. Bólem jest kolejna tura combatu ale w pierwszej powinni zabić znacznie więcej niż WL a tym samym łatwiej przepchnąć przeciwnika.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
a jakbyś szukał podstaw do tego to opisano ją w zasadzie Woodsmen WLKorhil pisze:czy jak bohater na koniu wchodzi do oddziału WL to oni nadal mogą łazić swobodnie po lesie?
To się w ostatniej bitwie sam zwałowałem
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
o.O
widzę nowa wizja
11xDP -> 440
S,D,M [50]
SoB [45]
AoL [15]
no ja nie wiem czy taki sam
za WL zapłacisz 370
a 70 pts piechotą nie chodzi
widzę nowa wizja
11xDP -> 440
S,D,M [50]
SoB [45]
AoL [15]
no ja nie wiem czy taki sam
za WL zapłacisz 370
a 70 pts piechotą nie chodzi
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
a najlepiej jakby Champion mial HoF
a i tak sie zastanawiam... jaki lore na szczury brać? High i flames of phoenix + 2d6s4 ? czy moze jakis inny? fire? 2d6s4 flamingi w abomke? macie jakies pomysły? nie jestem ograny na magii i nie wiem jaki lore bedzie najlepszy...
a i tak sie zastanawiam... jaki lore na szczury brać? High i flames of phoenix + 2d6s4 ? czy moze jakis inny? fire? 2d6s4 flamingi w abomke? macie jakies pomysły? nie jestem ograny na magii i nie wiem jaki lore bedzie najlepszy...
a może beast? zawsze jest beast cowers i bolec, który chociaż zadaje tylko jednego wounda to przynajmniej z siłą 6
a fire jest dobry na wszelkie hordówki, no i flamingi masz na abomke, testy paniki od czachy itd itp
high sprawdza się ZAWSZE
a fire jest dobry na wszelkie hordówki, no i flamingi masz na abomke, testy paniki od czachy itd itp
high sprawdza się ZAWSZE
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Eeee..., vaul na ikonę, finiks na gwardię, to wcale zły pomysł nie jest. Ja bardziej myślałem o bretce i empajer.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony