Moja wizja armii z którą pojadę na koziołka hardkoru na 21.03 kontygent dark elficki , wolałbym reaverów albo glade riderów ale nie mam figurek. Z drugiej strony dork riderzy lepsi chyba. Brakuje mi grali ale to drogie bestyje niestety.
Paladin grail vow
virtue of joust
cuiras of fortune
Paladin bsb grail vow
virtue of discipline
gromrill great helm
damsel 1lv
2x dispell scroll
8 knight Errant
(miejsce dla dzieweczki) fcg
8 knights of the realm
(miejsce dla gejerała) fch
9 knights of the realm fcg
war banner
15 peasant bowman skirmishers
mus,braizers
3 pegasus knights
fcg
Field Trebuthet
craftsman
kontygent:
5 dark riders, rxb,mus,champion
5 dark riders,rxb,mus
kozioł hardkoru-bretonia 1500+250
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
czy ja wiem.... Niby ok, ale czegos brakuje..
Moze z realmów z warbanerem zrób 5 z muzykiem, wsadz 4tego pegaza, warbanner na drugie realmy i dopakuj łuczników do 2x1
Co do kontyngentu IMO najfajniejszy bylby 3pegazy muzyk i 10 lucznikow braizers skirmish.
Albo 10x kusznik i 2x bolec z inzynierami
Albo (praktycznie kazdy jest fajny )
Moze z realmów z warbanerem zrób 5 z muzykiem, wsadz 4tego pegaza, warbanner na drugie realmy i dopakuj łuczników do 2x1
Co do kontyngentu IMO najfajniejszy bylby 3pegazy muzyk i 10 lucznikow braizers skirmish.
Albo 10x kusznik i 2x bolec z inzynierami
Albo (praktycznie kazdy jest fajny )
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
-
- Oszukista
sugerowałbym zamiast cuirass dać wyrmlance - wtedy boi się chłopaka hydra i abotka, albo lance of artois - wtedy boją się go wszystkie puszki - i tak w szarży masz reroll hitów, a przy sile 6 reroll woundów daje chyba mniej, niż zdjęcie regenki
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
tak ale wyrmlance muszę najpierw użyc zionięcie a w walce wręcz tego nie zrobię bo to jak strzelanie jest. Chyba że mogę odpalić w pierwszej turze w próżnię tą łezkę po prostu.
-
- Oszukista
A niby gdzie jest napisane że musisz ją wogóle odpalać? łezki używa się na skirmish jakiś albo na linie strzelców od boku - tu chodzi tylko o płonące ataki
edit: w army builderze tak faktycznie jest napisane. Ale z tego co pamiętam, to w booku jest po prostu in addition to this all attakcs counts as flaming
edit: w army builderze tak faktycznie jest napisane. Ale z tego co pamiętam, to w booku jest po prostu in addition to this all attakcs counts as flaming