Shino a co się dzieje jak Slan wykula miscasta 12(nie pamiętam czy dobry numer podałem, chodzi o ten, ze czar wchodzi an ifce ale mag go zapomina) i chce go jednak przeniesc? Po prostu przenosi i koniec? Niby głupie pytanie, ale nurtuje mnie to.Shino pisze:tak
kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Mam pytanie. Czy jeśli powiedzmy rydwan w walce srtacił swoja obsługę to czy może on nadal walczyć, a co ważniejsze nadal się poruszać ( zakładając że walke przeżył) ??
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
@ Szemkel to zapewne pomyłka redakcyjna - intencją LS było by Collar działał na monstrous characters
puść PM-kę do Barba to Ci potwierdzi
@ Kubon - obsługa i rydwan mają 1 wspólny profil jedynym wyjątkiem jest heros na rydwanie - obie częsci są niezależne - choć muszą trzymać się razem
pozdro,
Ż.
puść PM-kę do Barba to Ci potwierdzi

@ Kubon - obsługa i rydwan mają 1 wspólny profil jedynym wyjątkiem jest heros na rydwanie - obie częsci są niezależne - choć muszą trzymać się razem

pozdro,
Ż.
Janiszek pisze:Shino a co się dzieje jak Slan wykula miscasta 12(nie pamiętam czy dobry numer podałem, chodzi o ten, ze czar wchodzi an ifce ale mag go zapomina) i chce go jednak przeniesc? Po prostu przenosi i koniec? Niby głupie pytanie, ale nurtuje mnie to.Shino pisze:tak
Wg FAQ
Przenosi spella na maga przeciwnika i jak zna czar który rzucał Slann i wykulał misscasta to mag przeciwnika traci ten czar a Slann rzuca go jako Ifka.
dokladnie.gokish pisze:
Wg FAQ
Przenosi spella na maga przeciwnika i jak zna czar który rzucał Slann i wykulał misscasta to mag przeciwnika traci ten czar a Slann rzuca go jako Ifka.
Z tego samego powodu ostatnio sie zastanawialem czy jesli slann wyrzuci 7 to czy traci wszystkie kosci...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czy pancerze dajace "niepoprawialny" save na 1+ czy 2+ ( bloody haubeck np. ) można łączyć z rydwanem ? Daje dodatkowy pancerz, co prawda tylko na strzelanie, ale jakby nie patrzeć jest to poprawianie.. Czy może sie mylę ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Nie mozna go zwiekszyc, nawet ze zdolnosci rydwanow. Orczy gracze by sie ucieszyli z BSB z save -1+ 

- Infernal Puppet
- Masakrator
Chodziło i raczej o arch-lectora na ołtarzu
.

A chaosowi się cieszą bo mogą ( chociaż tyle )Orczy gracze by sie ucieszyli z BSB z save -1+
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Jak się walczy z rydwanem:
1) Bijemy w rydwan jako rydwan, bierzemy pod uwagę jego T i W? Jeśli się go utłucze to załoga jak i stworki giną?
2) Można bić w obsługę czy stworki itp.
No i jak jest przy strzelaniu? Też wszystko leci w rydwan?
1) Bijemy w rydwan jako rydwan, bierzemy pod uwagę jego T i W? Jeśli się go utłucze to załoga jak i stworki giną?
Bierzemy pod uwagę tylko rydwan. Przy strzelaniu wszystko leci w rydwan.
Wyjątek: gdy w rydwanie siedzi bohater.
Wyjątek: gdy w rydwanie siedzi bohater.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...

Mają wspólne staty. Rydwan wraz z załogą i zwierzętami tworzy całość modelu. Nie można deklarować ataków w obsługę, czy zwierzęta. Bierze się pod uwagę T i W rydwanu.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...

Rasti pisze:Jak się walczy z rydwanem:

Gdzie ty te 1250 postów nabiłeś?
Wszystko jest w podręczniku. Bijesz tylko i wyłącznie po rydwanie (chyba, że siedzi na nim heros)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Stary, luzik. Po prostu jakoś nie miałem okazji grać z rydwanami, gdyż na turkach raczej ich nie spotkałem, a upewniam się, gdyż w ostatniej luźnej gierce coś mi nie pasowało, po grze to uczucie się wzmogło, więc się zapytałem.Hobbit pisze:
Wszystko jest w podręczniku. Bijesz tylko i wyłącznie po rydwanie (chyba, że siedzi na nim heros)
Kto pyta nie błądzi podobno, ale gdziesz tu zapytać

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale podstawowe zasady to by wypadało znać...Rasti pisze:Stary, luzik. Po prostu jakoś nie miałem okazji grać z rydwanami, gdyż na turkach raczej ich nie spotkałem, a upewniam się, gdyż w ostatniej luźnej gierce coś mi nie pasowało, po grze to uczucie się wzmogło, więc się zapytałem.Hobbit pisze:
Kto pyta nie błądzi podobno, ale gdziesz tu zapytać

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Tak, widzą.gerwaz26 pisze:Pytanko bo nie moglem znalezc. Czy oddzialy w CC widza large targety, unity na gorkach itp? Chodzi mi o bohatera TK z Casket of Souls stojacego na gorce. Czy moje oddzialy ktore sie leja z wrazymi jednostkami widza tego przyjemniaczka?
Mam takie jedno pytanko bo wciąż nie mogę tego pojąc Jeżeli szarżuję piątką rycerzy na piątkę np rycerzy , To w podręczniku pisze że muszę dostawić największą największą liczbę walczących, czy mogę swoją piątkę ustawić tak że jedna z figurek styka się tylko narożnikiem a nie całą podstawką ? Tzn przesunąć je wtedy przy gonitwie całość się przesunie tak że będę mógł wpaść na inną jednostkę wroga. Czy muszę się ustawić tak że każda jednostka będzie się stykać całą podstawką, bo w oby dwóch przypadkach dostawiam maksymalną liczbę.