Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Laik »

Świetny żeby przyjmować działo, bardzo słaby przy ostrzale łuczników czy głupim D6 S4 nawet....
jak wszystko u nas - dobre ale trzeba umieć stosować.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Dlatego brosza od niemagicznych dająca warda jest o wiele fajniejsza.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

póki ktoś nie wyjedzie z ,,głupim" czarem np. d6 s3/4 :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

czy mozna łączyć działanie wand of wych elm i divination orb? bo jakos nie moge sie doczytac w RB kto dispeluje- mag czy armia?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Misza pisze:czy mozna łączyć działanie wand of wych elm i divination orb? bo jakos nie moge sie doczytac w RB kto dispeluje- mag czy armia?
Jakbyś doczytał podręcznik podstawowy na jest napisane, że na żadnym herosie nie można wziąć 2 aracnów. A jeśli pytasz o kombinację, że np. orb na małym, wand na dużym to dlaczego nie miałby się łączyć? Dispelujesz z ogólnych kostek, dispel to nie casting, na którego potrzeby określasz kto ma ile kostek i ile może zużyć. Jak chcesz to se możesz rozpraszać nawet 10 kości czar.

Pozdro

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

wiem ze nie mozna 2 arcanow na 1 magu, a ty jakbys przeczytal do konca pytanie to bys wiedzial o co mi chodzi, a wlasciwie to wiedziales ale tak tylko chciales dogryzc, a odpowiedz zawarłeś w drugiej czesci wypowiedzi.
Mimo to odpowiedz mnie satysfakcjonuje, dzieki.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

to nie można łączyć Calaingor's Stave + Deepwood Sphere :?: :(

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Lepszy bajer jest ze Staff of sorcery i Wandem :)

W sumie nie widzę przeciwwskazań co do eternala na smoku...
Tylko po co?
On ten +1 atak ma z aditional hand weapon a jak wiemy na smoczku to nie zadziała...
zielonatrawa pisze:to nie można łączyć Calaingor's Stave + Deepwood Sphere :?: :(
no niekoniecznie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

bigpasiak pisze: W sumie nie widzę przeciwwskazań co do eternala na smoku...
Tylko po co?
On ten +1 atak ma z aditional hand weapon a jak wiemy na smoczku to nie zadziała...
A nie prawda, bo on nie ma ahw, tylko dodatkowy atak JAKBY ją miał, ale jej nie ma. Czyli atak jest mimo, że nie ma fizycznie w łapie ahw. Wynika to z zasady eternal guard fighting style.

Idąc dalej, eternal guardzi nie mają w wyposażeniu wpisanej ahw ani spirów, ilość ich ataków nie wynika z posiadanej broni tylko specjalnej zasady, którą wymieniłem wyżej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Cóż, ciekawa kwestia. Nawet ciężko coś na ten temat powiedzieć, ale wydaje mi się (choć kompletnie się nie znam na takich sprawach), że jednak to nie przejdzie, ponieważ (z polskiego RB)
Broń i zbroja: broń i zbroja wiecznej straży
[...]Uznaje się że w walce wręcz, używają dwóch broni ręcznych, o ile pozostają w kontakcie z podstawką przeciwnika[...]
Czyli na chłopski rozum, otrzymują +1A tylko w walce wręcz i przyjmuje się wtedy, że używają tak jakby 2xHW.

Ciekawe jest jeszcze to:
Niezależnie od tego jakim uzbrojeniem dysponują modele mają one ochronę pancerza na 5+
:)

Pzdr
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Właśnie dlatego należy korzystać z podręcznika po angielsku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Prawda, w sumie nie wiem czemu kupiłem sobie po polsku :lol2:
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

A ja was nie rozumiem :|
Skoro są AB po polsku to poco sie męczyć z angielskim skoro może przyjemnie poczytać w naszym ojczystym języku ?? :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Ponieważ czasami są niedomówienia, niedokładnie przetłumaczone rzeczy itd. Wtedy bierze się w "oryginale" tekst.
A niektóre (szczególnie nazw jednostek) tłumaczenia powalają.

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Fluff i owszem można poczytać choć w niektórych miejscach kuleje pod względem stylistycznym i językowym, natomiast tak jak wspomniał Piotras nazwy są po prostu beznadziejne... No i pozatym wszyscy się posługują angielskimi nazwami przedmiotów/jednostek więc i tak powinieneś się potrafić wśród nich obracać.

Pzdr
Parravon pisze:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Dzidzia pisze:No i pozatym wszyscy się posługują angielskimi nazwami przedmiotów/jednostek więc i tak powinieneś się potrafić wśród nich obracać.
Dlatego angielską wersje mam w e-booku ;)
Poza tym uważam ze nazwy są całkiem trafne a i fluff dobrze stylistycznie napisany ;)

P.S. Piotras jakie niedomówienia były np. u nas ??

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

czy dreadlance omija netelingi?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

co turę rzuca się co działa

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Piotras pisze:Ponieważ czasami są niedomówienia, niedokładnie przetłumaczone rzeczy itd. Wtedy bierze się w "oryginale" tekst.
A niektóre (szczególnie nazw jednostek) tłumaczenia powalają.
po angielsku brzmi to równie głupio - po prostu w obcym języku tego tak nie odbieramy.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

głupio to brzmi "rój sięcioplątków", prawie jak świecące kurwiki.

ODPOWIEDZ