HE - Euro [2250pts]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

HE - Euro [2250pts]

Post autor: Korhil »

Witam!

Co sądzicie o takiej rozpisce na turniej pod zasady euro - czy rozpiska jest legalna i co o niej sądzicie? Komentować!

Archmage [350 pts]
- Level 4
- Silver Wand, Ring of Fury
- 2xDispell Scroll

Mage [150 pts]
- Level 1
- Seerstaff
- Dispell Scroll

Noble [222 pts]
- BSB, Battle Banner
- Barded Steed, Dragon Armour, Shield

Noble [147 pts]
- Sword of Might, Helm of Fortune
- Barded Steed, Dragon Armour, Shield

Archers x 10 [110 pts]

Archers x 10 [110 pts]

White Lions x 14 [280 pts]
- FCG
- Amulet of Light, Lion Standard

White Lions x 14 [267 pts]
- Standard, Music
- Banner of Balance

Phoenix Guard x 8 [187 pts]
- Standard
- Banner of Sorcery

Tiranoc Chariot [85 pts]
Tiranoc Chariot [85 pts]

Bolt Thrower [100 pts]
Bolt Thrower [100 pts]

Great Eagel [50 pts]

Total: 2244 pts
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, o 17:15 przez Korhil, łącznie zmieniany 7 razy.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Zdajesz sobie sprawę ile PD i DD masz i będziesz mógł wykorzystać...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

czyli bos nie potrzebny? bo z tego co wiem mogę wykorzystać 9... a mam no duuuużo więcej... czyli BoS out - o tym już myślałem... ale co wstawić za BoSa? i czy zdejmować coś z magów? może na euro po prostu lepiej grać na smoku? wtedy tylko wywalam arcy i jednego maga, z drugiego robie caddiego i wychodzi na to samo. Jak sądzicie? da się grać na magii na euro? co w tedy powinienem zmienić?

jak wywalę bosa to chyba będzie dobrze... bo mam 2 w pooli, 4 z Arcy, po 2 z małych magów - łącznie 10... jedna będzie nie wykorzystana. Tylko co za te 50 pts drugiego orła?

A co do DD to właśnie nie za bardzo rozumiem te zasady - moze by mi ktoś wytłumaczył..

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Możesz użyć 9 nie 10.
Arcy z książką mały ze scrollami i BoS daje 2 praktycznie pewne czary dla Arcy na 4 kostkach i coś minimalnego dla małego...

Każdy scroll poza pierwszym zmniejsza limit DD o 2 [ pierwszy o 1 ] na stałe w każdej turze.
Czyli mając 2 scrolle możesz użyć max 7 DD, 3 scrolle to 5 DD, 4 scrolle to 3 DD...
Zrozumiane?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

tak - dzięki za wytłumaczenie. Jednak co do PD - to to jest tak, że mogę mieć w armii max 9 kostek czy mogę mieć nawet 20 ale mogę wykorzystać tylko 9? Czyli proponujesz dać arcy + mag na 1 lvl i to wszystko czy jak? kogo dać wtedy na pozostały slot hero?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Tak.
Zrób tak jak pisze pasiak.
W pozostały slot daj albo kolesia na koniu z 1+ re rollowalnym sejwem i SoM albo kolesia na orle z magicznym łukiem 3xs5 albo wydaj te pkt w oddziały.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Czy po zmianach wygląda to lepiej? Tak właściwie to na euro bardziej opłaca się grać na czymś takim ja wyżej czy może raczej na smoku+bsb lub smoku+magia? Jaka kombinacja wydaje się na obecne czasy najodpowiedniejsza? Bo zastanawiam się jeszcze nad tą wersją z SD...

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

mało tych lwów
ja bym wywalił czarioty
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Charioty nie są złym wyborem na format Euro bo ten, zabrania brania DoW.

Korhil:
Nie radzę brać BoH pod żadnym pozorem. To bardzo losowy przedmiot i jak nie wylosujesz odpowiednich czarów to leżysz i kwiczysz - ja tak miałem na Bazyliszku.
Jak na Arcymagu chcesz koniecznie zagrać to zrób wersję pewniaka - Silver Wand, Ring of Fury, 2x Scroll, do tego koleś z Seerem i scrollem i jest git.

SD to moim zdaniem o wiele bardziej opłacalny wybór na format euro niż Arcymag w perspektywie zasad euro. Na tych zasadach posiadając SD możesz jednocześnie wymaksować magię.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

rozpa jest spoko, wymień tego ostatniego nobla na 5 DP, przyda się jakaś kontra w postaci ciężkiej jazdy, bo ten gosć sam wiele nie narobi..

Co do SD, jak poprzednicy pisali, na euro jest on bardzo poteżny :) duzo bardziej niż arcymag.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

teraz nie mam czasu tego zmieniać, ale albo zmienię tą rozpiskę albo napiszę nową z SD. Pytanie tylko czy lepiej iść w SD+BSB+Caddy czy może raczej SD+2magów i BoS...? Chciałem dla odmiany zagrać na magii, ale jak widać na Euro jak mówicie nie ma sensu... liczyłem na to, że nie będę musiał malować na szybkiego SD - od paru lat nie mogę się za to wziąć... ;D A do DP jakoś nie mam pewności - jakoś dziwnie często mi padają - nie wiem chyba mam po prostu pecha

Aha i takie pytanie odnośnie zasad na forum - mam założyć nowy temat z rozpiską z SD czy zmodyfikować ten?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Ja bym poszedł w SD + BsB + caddy - wtedy SD można wbijać się w niemal wszystko ze sporym statikiem i nawet przy gorszych rzutach szansa na ucieczkę jest bardzo mała.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Moim zdaniem lepiej Walnąć SD i wymaskować magie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

ODPOWIEDZ