Gral czempion
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Gral czempion
W wypadku gralowców to musiałoby nawet być 2 herosów.
Tak by w pierwszym szeregu były postacie i muzyk, a sztandar w drugim.
Tak by w pierwszym szeregu były postacie i muzyk, a sztandar w drugim.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
no tak, jeśli fcg trzeba wystawiać w pierwszej rance, a nie w tej która pasuje, to macie rację,
no i jeśli gral odmówi pojedynku to nie ma chyba nic na drodze, żeby usunąć sztandarowego do drugiej ranki (chociaz to jest chamskie według mnie
, ta zasada z czempionami nie pomaga temu oddziałowi )
no i jeśli gral odmówi pojedynku to nie ma chyba nic na drodze, żeby usunąć sztandarowego do drugiej ranki (chociaz to jest chamskie według mnie
zacytowałem pełne zdanie z dexu - po prostu działają wszędzie - co prawda w poprzedzającym zdaniu jest napisane kiedy command wędruje do tyłu (ale nie jest to warunek sine qua non działania commanda) - zapis jest jasny po prostu działają wszędzie bez żadnych wyjątków.
dla mnie pomysł odstawiania sztandaru jest czystej wody Rawowaniem więc ogień zwalczaj ogniem...
Ż.
dla mnie pomysł odstawiania sztandaru jest czystej wody Rawowaniem więc ogień zwalczaj ogniem...
Ż.
działają wszędzie =/= działają zawsze
Bonus za banner masz niezależnie od tego gdzie stoi model czy w 1 czy ostatnim szeregu.
Jednak tracisz go jeśli odmówisz challange i przeciwnk wybierze model sztandarowego - gdyż tracisz bonusy które daje model odmawiający challange.
Przykład inny:
- 5 kawalerzystów z bsb vs smok
-----------
-----------

Smok:
-challange
BsB
-eee nie dzięki
-----------
-----------

bsb dalej jest w 1 szeregu ale nie działa gdyż odmówił challange.
Bonus za banner masz niezależnie od tego gdzie stoi model czy w 1 czy ostatnim szeregu.
Jednak tracisz go jeśli odmówisz challange i przeciwnk wybierze model sztandarowego - gdyż tracisz bonusy które daje model odmawiający challange.
Przykład inny:
-----------
-----------
Smok:
-challange
BsB
-eee nie dzięki
-----------
-----------
bsb dalej jest w 1 szeregu ale nie działa gdyż odmówił challange.
Czy możesz podać, gdzie jest napisane, że traci się wszystkie bonusy jakie dawał model, kiedy pójdzie w tylną rankę, po odmowie pojedynku? Pytam z ciekawości, bo nie mogę znaleźć.
A unit that has a standard bearer in its front rank adds +1 to itsGogol pisze:d
combat result when deciding which side has won a
close combat. s 80 RB
@ Lord Vampire
A character that has been retired after refusing a
challenge may not fight or do anything else that
turn and loses all of his advantages (see the rules
for characters that are not in the front rank of a
unit). s 77 RB
Stadard Bearers and musicians operate as normal even if not in the front rank. s 40 dexu brety - czyli działają zawsze nawet jak zostaną wyrzuceni do tyłu przez odmowę
Living Saints: Every models in a unit of Grail Knights can issue and accept as if there were Chamipon. s 50 dexu - nie ma nic o nie przyjmowaniu pojedynków
pozdro,
Ż.
czyzbys chcial powiedziec, ze grale nie moga odmawiac pojedynkow?Żaba pisze: Living Saints: Every models in a unit of Grail Knights can issue and accept as if there were Chamipon. s 50 dexu - nie ma nic o nie przyjmowaniu pojedynkówznaczy się przy odmowie nie są czempionami ergo nie można wysłać ich w zaświaty
pozdro,
Ż.
Raczej nie mogą odmówić, bo nie są czempionem.
wtrącę się do dyskusji bo widzę, że również może dotyczyć jednostki z armii VC:) w przypadku jednostki Blood Knights która ma zasadę specjalną "Martial Honour" w przypadku gdy nie ma Kasztelana w oddziale:
mogą przyjąć wyzwanie, ale nie są traktowani jako championi przy odmowie, więc na mój gust nic się nie dzieje, czyli tak jak napisał Żaba.If a unit has no Kastellan, then a Blood Knight may be nominated to answer a challenge, just like a normal unit champion (note that Blood Knights themselves cannot issue challenges, only answer them
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jakie jest ostateczne stanowisko LL?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.