kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Po walce wręcz uciekający wróg ucieka wprost od wygranego, a nie środek środek. Więc i tak nie będziesz gonił po skosie. Czy może się mylę?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Gonisz normalnie na wprost.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Chciałem się zapytać jeszcze, co myślicie ogólnie o dublach podczas fazy magi, czy nie wydaje wam się trochę głupie to że w przez np2x 6 szóstki można w pierwszej turze można przeciwnikowi odebrać chęć dalszej gry. Mam nadzieje ze w 8ed gra będzie mniej losowa.
To nie jest odpowiedni wątek do takich pytań. Natomiast nie jest do końca jak piszesz, równie nieprzyjemne może dla gracza VC być nie zdanie lookout sir na generale od kuli armatniej i sypanko od pierwszej tury.
Przecież cała gra opiera się na rzutach kośćmi, chyba nie można tak do tego podchodzić. Przykład z miscastem jest taki sam jak zwykła walka, wystarczy, że przeciwnik będzie rzucał jedynki i wychodzi na to samo. Właśnie dzięki losowości warhammer jest wg mnie ciekawy, bo nigdy nie możesz być na 100% pewny jak sprawy się potoczą. Sorry za offtop ;p
pytanie odnośnie małej ilości modeli w szeregu. Mam oddział ogrów (3 modele w szeregu), dołączam tam 2 bohaterów, którzy lądują w 1 szeregu i teraz - czy mam fcg działające, czy muszę wybrać kto został w 1 szeregu? Głównie chodzi mi o to, czy gdybym ustawił sztandarowego w 2 szeregu to miałbym bonus do cr/działający sztandar?
pytanie odnośnie małej ilości modeli w szeregu. Mam oddział ogrów (3 modele w szeregu), dołączam tam 2 bohaterów, którzy lądują w 1 szeregu i teraz - czy mam fcg działające, czy muszę wybrać kto został w 1 szeregu? Głównie chodzi mi o to, czy gdybym ustawił sztandarowego w 2 szeregu to miałbym bonus do cr/działający sztandar?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Hej jak jest ze strzelaniem z balist do pojedyńczych modeli??
Zakładając ze strzelam z balisty w takiego stegadona i wylosuje trafienie w skinka. To co wtedy - czy jest tylko jedno trafienie z siłą 6 i koniec czy może jest tak jak przy przebijaniu szeregów - pierwsza rana z siłą 6 druga 5 itd.. ??
Zakładając ze strzelam z balisty w takiego stegadona i wylosuje trafienie w skinka. To co wtedy - czy jest tylko jedno trafienie z siłą 6 i koniec czy może jest tak jak przy przebijaniu szeregów - pierwsza rana z siłą 6 druga 5 itd.. ??
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Oi,
pozwole sobie powtorzyc moje pytanie, z forum Orkow:
Czy Squig Hopperzy moga omijac przeszkody/przeciwnika podczas ruchu i szarzy, zgodnie z obrazkiem 66.3? Sa skirmiszerami, wiec niby tak, ale z drugiej strony ich ruch to Boing, ktory czytajac na wprost oznacza, ze Squig Hopperzy nie moga zmienic formacji w czasie gry.
pozwole sobie powtorzyc moje pytanie, z forum Orkow:
Czy Squig Hopperzy moga omijac przeszkody/przeciwnika podczas ruchu i szarzy, zgodnie z obrazkiem 66.3? Sa skirmiszerami, wiec niby tak, ale z drugiej strony ich ruch to Boing, ktory czytajac na wprost oznacza, ze Squig Hopperzy nie moga zmienic formacji w czasie gry.
pytania odnosnie pojedynkow:
- przeciwnik rzuca mi wyzwanie a ja nie chce go przyjmowac.
kto wybiera co idzie do drugiego szeregu? ja czy osoba ktora rzucila wyzwanie?
- przypuscmy, ze mam w jednym oddziale 7 bohaterow, z FCG daje to pelne dwa szeregi. czy jesli przesuwa sie z pojedynku kogos do tylu to czy na jej miejsce wchodzi zwykly szeregowy czy postac z drugiego szeregu znajdujaca sie za wycofyfanym? (to pytanie jest czysto hipotetyczne bo nei wiem czy ktos by wstawil wszystkie postacie do jednego oddzialu)
- przypuscmy, ze mam w jednym oddziale 7 bohaterow, z FCG daje to pelne dwa szeregi. czy jesli przesuwa sie z pojedynku kogos do tylu to czy na jej miejsce wchodzi zwykly szeregowy czy postac z drugiego szeregu znajdujaca sie za wycofyfanym? (to pytanie jest czysto hipotetyczne bo nei wiem czy ktos by wstawil wszystkie postacie do jednego oddzialu)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- gerald_tarrant
- Masakrator
i tak zawsze wystawiasz tak tylko slayerów, więc ci chyba nie robi roznicy
Ten, kto rzucił wyzwanie.Morsereg pisze:pytania odnosnie pojedynkow:
Wchodzi zwyklak.Morsereg pisze:- przypuscmy, ze mam w jednym oddziale 7 bohaterow, z FCG daje to pelne dwa szeregi. czy jesli przesuwa sie z pojedynku kogos do tylu to czy na jej miejsce wchodzi zwykly szeregowy czy postac z drugiego szeregu znajdujaca sie za wycofyfanym? (to pytanie jest czysto hipotetyczne bo nei wiem czy ktos by wstawil wszystkie postacie do jednego oddzialu)
- White Lion
- Kretozord
hmm może głupie pytanie ale nie mogę znaleźć nigdzie w zasadach odnośnika do tego.
Czy strzelając z armaty ma wzgórza i inne tereny mają jakikolwiek wpływ na lot kuli?
tzn.
przykład 1.
Strzelam. Kula opada 2 cale przed wzgórzem, odbija się i leci 10 cali, przelatując 4 cale za wzgórze.
Na wzgórzu stoi przeciwnik i za wzgórzem stoi przeciwnik.
Czy obaj są trafieni?
przykład 2.
Strzelam. Kula opada na środek wzgórza, odbija się i leci 10 cali za wzgórze.
Czy obaj są trafieni?
przykład 3.
Strzelam. Kula opada 2 cale przed terenem typu las/ruiny/domek, odbija się i leci 10 cali, przelatując 4 cale za teren.
po środku terenu stoi przeciwnik i za terenem stoi przeciwnik.
Czy obaj są trafieni?
jedyne odnościki do "wysokości" strzałów znalazłem w podręczniku Skavenów przy latarce
Czy strzelając z armaty ma wzgórza i inne tereny mają jakikolwiek wpływ na lot kuli?
tzn.
przykład 1.
Strzelam. Kula opada 2 cale przed wzgórzem, odbija się i leci 10 cali, przelatując 4 cale za wzgórze.
Czy obaj są trafieni?
przykład 2.
Strzelam. Kula opada na środek wzgórza, odbija się i leci 10 cali za wzgórze.
Czy obaj są trafieni?
przykład 3.
Strzelam. Kula opada 2 cale przed terenem typu las/ruiny/domek, odbija się i leci 10 cali, przelatując 4 cale za teren.
po środku terenu stoi przeciwnik i za terenem stoi przeciwnik.
Czy obaj są trafieni?
jedyne odnościki do "wysokości" strzałów znalazłem w podręczniku Skavenów przy latarce
Według mojej wiedzy przelatuje i kosi wszystko. Analogicznie, gdy spadnie pocisk katapulty tuż przed górą, to wzornik i tak pokryje coś na niej i to też będzie trafione. Gdy oddział będzie stał jednym modelem na górce, a reszta za nią i oberwie z balisty to i tak pocisk leci po wszystkich (no chyba, że się zatrzyma z wiadomych względów). Taki abstrakcyjny model został przyjęty.
pytanie odnośnie EURO,
chciałem zapytać co do zasad, jak liczone są Corpse Carty z Balefire, boundy są liczone do limitu 9PD, ale czy liczą się w ogóle te -1 do casta w 24" ? pozdro
chciałem zapytać co do zasad, jak liczone są Corpse Carty z Balefire, boundy są liczone do limitu 9PD, ale czy liczą się w ogóle te -1 do casta w 24" ? pozdro
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
no nie mogę, pokazałem Ci cytat w RB, a Ty jeszcze na forum pytasz...Morsereg pisze:pytania odnosnie pojedynkow:
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Witam mam 2 pytanka
1. czy jak zniszczę maszynę to obsługa moze dołaczyc do innej maszyny??
powiedzmy ze mam 2 balisty jedna spada od kuli armatniej a druga jest nieruszona z pełną obsługą czy mogę dołączyć do niej tą ocalałą obsługe tak żeby mieć w jednej 6 obsługantów??
2. czy szał działe też na wierzchowce??
1. czy jak zniszczę maszynę to obsługa moze dołaczyc do innej maszyny??
powiedzmy ze mam 2 balisty jedna spada od kuli armatniej a druga jest nieruszona z pełną obsługą czy mogę dołączyć do niej tą ocalałą obsługe tak żeby mieć w jednej 6 obsługantów??
2. czy szał działe też na wierzchowce??