Turniej w Babicach-maj/czerwiec 2010
-
- Wałkarz
Re: Turniej w Babicach-maj/czerwiec 2010
A materacyk sie znajdzie zeby nie dostać wilka?
- morgan10005
- Falubaz
watpliwe, choć są materace od judo
3 tysiaki fajny pomysł, grałem kiedyś taki turniej w Płocku (początek ubiegłego roku)
ale comp scora do tego trzeba z głową robić bo inaczej te 3k w każej armii będzie się składało z 2350 standardowego plus 4ty core i drugi lord. Trudno uciec od tego, ale ja bym przynajmniej zakazał powtarzania lordów, w DOC max 1 greater daemon, w VC drugi lord max 2lvl na przykład (bo to jedyny lord i trzeba miec możliwośc brania dwóch jak inni tez mogą ale niech nie szaleje z czarami przynajmniej), limit PD/DD podwyższony minimalnie np do 14 by punkty w więcej magów nie poszły. plus jakiś limit ilościowy na najpopularniejsze jednostki by coś nowego na stole zobaczyć
grillowanie i 2 dni zostawiłbym jednak na lato jak szanse na pogodę będą lepsze
pozdrawiam
ale comp scora do tego trzeba z głową robić bo inaczej te 3k w każej armii będzie się składało z 2350 standardowego plus 4ty core i drugi lord. Trudno uciec od tego, ale ja bym przynajmniej zakazał powtarzania lordów, w DOC max 1 greater daemon, w VC drugi lord max 2lvl na przykład (bo to jedyny lord i trzeba miec możliwośc brania dwóch jak inni tez mogą ale niech nie szaleje z czarami przynajmniej), limit PD/DD podwyższony minimalnie np do 14 by punkty w więcej magów nie poszły. plus jakiś limit ilościowy na najpopularniejsze jednostki by coś nowego na stole zobaczyć
grillowanie i 2 dni zostawiłbym jednak na lato jak szanse na pogodę będą lepsze
pozdrawiam
- morgan10005
- Falubaz
przełom maja i czerwca to prawie lato
Myśle że dwa dni to już chyba przegłosowane 
Teraz pozostaje kwestia zasad - doszło coś nowego - dwa dni, dwa turnieje.
TEGO JESZCZE NIE BYŁO W OKRĘGU WARSZAWSKIM !!!!!!!!!!!!
(pomijam Avangarde, gdyż to jest konwent)

Teraz pozostaje kwestia zasad - doszło coś nowego - dwa dni, dwa turnieje.

(pomijam Avangarde, gdyż to jest konwent)
nie wiem czy znajdziecie jeszcze gdzieś takie turnieje z cyklu Wielki Miecz w Ożarowie bodajże były przez kilka lat. dwudniowe z grillem pełna kulturka jedne z fajniejszych jakie pamiętam. czerwiec/lipiec chyba. system mecz-rewanż.morgan10005 pisze:przełom maja i czerwca to prawie lato
zwróćcie uwagę jak gdzieś się uda trafić na jakiś temat o nich - co nieco można by było zaczerpnąć z ich pomysłów.
-
- Wałkarz
Materac dżudo zacna sprawa zawsze miekszy od podłogi a przy klimacie jaki u was bywa i zapewne grilu chyba wiekszości bedzie wsztko jedno gdzie się położą spac. w mej glowie powstał pomysl zeby przyciągnąc do was moj kemping ale raczej nie byloby go gdzie postawic
- morgan10005
- Falubaz
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 69&start=0Assur pisze:nie wiem czy znajdziecie jeszcze gdzieś takie turnieje z cyklu Wielki Miecz w Ożarowie bodajże były przez kilka lat. dwudniowe z grillem pełna kulturka jedne z fajniejszych jakie pamiętam. czerwiec/lipiec chyba. system mecz-rewanż.morgan10005 pisze:przełom maja i czerwca to prawie lato
zwróćcie uwagę jak gdzieś się uda trafić na jakiś temat o nich - co nieco można by było zaczerpnąć z ich pomysłów.
Ja jakoś tego nie widzędwa dni, dwa turnieje.
Na razie wiadomo że robimy turniej/turnieje przez 2 dni. Rzucajcie jeszcze jakieś pomysły moze komuś przypadną do gustu.
Na razie to daliście mi do myślenia jak zrobić głosowanie, aby jak najwiecej osób było zadowolonych
Bo za krótko grasz, żeby takie turnieje pamiętać.Smiechu pisze:Teraz pozostaje kwestia zasad - doszło coś nowego - dwa dni, dwa turnieje.
Pamiętam jak w 2005 odbyły się 3 turnieje w jeden weekend, z czego 2 jednego dnia.
Wpierw bastionowy na gocławiu został zaliczony, a potem szybko wsiadało się w furę i jechało się na starówkę na następny.

- swieta_barbara
- habydysz
Trojek wtedy chyba wygral dwa turnieje jednego dnia.
A tak btw, to jesli juz rzucamy propozycjami i zastanawiacie sie nad opcja dwudniowki, to mi sie od wielu juz laty marzy Miecz na 1500-2000 punktow, 6-8 bitew.
A tak btw, to jesli juz rzucamy propozycjami i zastanawiacie sie nad opcja dwudniowki, to mi sie od wielu juz laty marzy Miecz na 1500-2000 punktow, 6-8 bitew.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Munster czeka.swieta_barbara pisze:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 73#p769673
Nawet zmniejszyłem ilość partii z 12 do 10, dla słabiaków...

Są miejsca.
http://www.tabletopturniere.de/t3_tourn ... p?tid=5215
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- swieta_barbara
- habydysz
Jeszcze nie wiem, czy w tym roku mam czas na ETC.Jedy Knight pisze:Munster czeka.
- swieta_barbara
- habydysz
Kalesoner - odwrotnie. Najpierw armia przeciwnika, a potem wlasna.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
To wersja dla pro.swieta_barbara pisze:Kalesoner - odwrotnie. Najpierw armia przeciwnika, a potem wlasna.
Dla noobów, może być inaczej.

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- morgan10005
- Falubaz
A może format macek 2k+1k z możliwością grania na 3k i brania 2 lordów (jakieś ograniczenia).
Dotychczasowe propozycje
-druzynowka Euro/DMP
-jakaś parówka na 1000-1500
-3k
-singiel Euro
-mecz- rewanż na 1500-2k
- macki 2k+1k/ 3k z max 1 lordem
- 2k+1k/3k z 2 lordami
Dotychczasowe propozycje
-druzynowka Euro/DMP
-jakaś parówka na 1000-1500
-3k