Myślałem z początku, że MR za wiele im się nie przyda - chyba że jeden oddział ma ten sztandar a drugi BSB z Sigilem. Wtedy jakoś się to broni. Paniki jakoś się nie bałem, ale w sumie z samego strzelania będą musieli ją zdawać, tyle że nie wiem skąd na to pkt wziąć.
Właśnie, teraz tak zacząłem o tym myśleć, to skoro MR stwierdziłem że nie potrzebny, to może zrobić jak mówisz i wziąć HoJ. Nawet niezły pomysł.
A milicja wzięła się z 2 powodów. Chciałem mieć sporo tanich oddziałów i w sumie otrzymałem ich 6 (FC,StateTroops,KO i Pistoliers) nie mówiąc już o kuszach i detkach. Drugi powód to mają działać trochę jak np. Gnoblary dla Tyranta, czyli dawać przewagę i szeregi dla Irongutów. A taki oddział to 117pkt które nic nie kosztuje, jeśli idzie o stratę, a namieszać może.
Hmm, chyba że bym ich wywalił i będą pkt na magiczną szmatę i jeszcze jednego Ironguta. No albo wrzucić zamiast ich Imperial Banner.
I Helkę chcę mieć na smoczki właśnie itp. Jak coś wleci na bliski to zamieciecie, LT nawet na daleki. No a Helstorm ma jedną wadę, właśnie jak coś mi od tyłu wyjdzie czy przyleci za blisko to niemal na pewno nie trafię albo pojadę po swoich oddziałach.
Staram się znaleźć jakąś armię, jak dawniej w 6ed pewien koleś zaczął właśnie wystawiać gołe piątki rycerzy i z piechotą zawalczył tą techniką pół świata:) Pamiętacie, że kiedyś ludzie łapali się za głowy na widok gołych rycerzy? To wcale nie był standard

Mój pomysł to właśnie wiele (względnie) tanich oddziałów, których strata to machnięcie ręką, tani bohaterowie i coś do kontry właśnie. Helka jest w tym niezła. Ironi myślę że lepsi niż Gigant. Brak terroru co prawda, ale mniejsze więc nie tak podatne na ostrzał. Do tego także potrzeba 2 magów, którzy pociskami mogą zdjąć ciężkie dla tej armii skirmishe. Hordówek się nie boję, bo są mortatry, dużo LT również raczej nie, licząc na hity z nich właśnie(mortarów, d3 bez save). Zresztą oko mam niezłe, więc i jedno działo starczy jak tylko smok wychyli głowę

To się rozpisałem:)
Chyba jedną detkę Croosów zamienię na handgunny i kusze tylko w oddziale zostaną... -2AS chyba lepiej niż zasięg, zwłaszcza że bronić to ja się będę.