bo boju pobratymcy niech wasze zasługi zaświadczą o was, a nie jeden bard o was będzie pieśni układał, a ze 2250 ich będzie
Zbignief Lord Chaosu dzierżący wspaniały Runiczny Topór Chaosu a jego kark okala Obroża Khorna, tuż nad nią lśni Wielooki Hełm, lewą stronę broni mosiężna Tarcza okazująca położone na nim Piętno Khorna, zabijając jakąś niewiastę slaanesh nauczył się Słowa Agonii.
Rychun Błogosławiony Bohater, który pierw dostał naPiętnowany przez samego Khorna, a potem jego zasługi były tak wielkie że wokół niego czuje się samą Furie Krwawego Boga, dzierży topór który wraz z tarczą dostał od swego ojca Wulfryka
wielkie plemię kurganów przysłało Dwie Piętki swych najlepiej uzbrojonych jeźdźców, mają oni, Cepy, Topory do Rzucania i Lekkie Pancerze...
...wraz z nimi przybyły Cztery stada po Pięć bojowych ogarów, są tak wygłodniałe jak sam brzuch Khorna
ale to tyko mięso armatnie bo o to oni Wojownicy Chaosu, którzy byli tak odważnie czy też szaleni że przekroczyli linie normalnej krwawej łaźni, oni dostąpili Iluminacji Khorna, zebrało się ich trzydziestu lecz lord Zdignief rozdzielił na pół i uzbroił jednakowo, po Tarczy i Halabardzie dla każdego, te dwa dzielne odziały zostały przyozdobione w Sztandary i Bębniarze którzy nadają rytmy bojowe, pośród ich stoją dwaj Czempioni co mają większe aspiracje by...
...po wielu bojach walczyć jak tych Piętnastu, bez imienin bo nie potrzebne im je, sami sobą reprezentują to co najlepsze i doskonałe w swej najbrutalniejszej postaci, o to Wybrańcy samego Khorna, niosą Ikona swego patrona przy dźwiękach wojennych Bębnów, a ten co stoi na czele ma na szyj wielki amulet pokazujący Łaske Bogów
przy nich stoją Dwie wielkie Machiny, warczące i śliniące się kwasem, nikt nie zwraca na trzech karłów przechadzających koło każdej z nich, ponieważ mówią że w środku drży niesamowita istności, demoniczne książęta jednej i nie powtarzalnej złości Khorna....
Mam nadzieję że miło czytało i wiadomo o co cho
uważam że rospa ma dość duży potencjał, lord do jednych warriorów bohater bo drugich i już 2 odziały mają MR2, wybrańcy przy odrobiny szczęścia dostaną MR3 a jak nie to warda a reszta wiadomo screen albo napieranie z helek, chodzi ostatnio częściej jedną idę do przodu a druga strzela... co Wy na to ?
pozdrawiam
Wojowniku Khorna w szeregu stań i walcz, o dzielny 2250 ;)
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
hm... nikt nie ma żadnych przemyśleń? żadnych zastrzeżeń jaki do grywalności jak i samego przectawienia w taki sposób rospiski? czy to w ogóle czytaliście? czy może jak zobaczyliście duży text to od razu naciskaliście " back space"?
Raczej kwestia błędów ortograficznych i stylistyki. Poza tym fajnie zachęcasz czytelników, wytykając im na dzień dobry, że nie chce im się czytać. Plus dla Ciebie.kuman pisze:czy może jak zobaczyliście duży text to od razu naciskaliście " back space"?
Przedstawienie rozpiski może i innowacyjne, ale
- porównania "głodne jak brzuch Khorne'a" (jak brzuch może być głodny?) czy
- orzeczenia "wielkie plemię Kurganów przysłało dwie piętki wojowników" (no kurde musiało być naprawdę wielkie skoro ich na dziesięciu było tylko stać)
hmm trochę tak z dupy są (a to tylko parę przykładów)
Miło by się czytało, gdyby jednak ta stylistyka, ortografia była poprawiona i jakoś porządnie te porównania, epitety i inne środki stylistyczne byłby zbudowane.kuman pisze:Mam nadzieję że miło czytało i wiadomo o co cho
Nad samą rozpiską się nie wypowiem, choć jako tako zrozumiałem co w niej masz. Po prostu nie uważam się za eksperta co do WoCH'u.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Khuman
- Ciśnieniowiec
i o to mi chodziło
jeżeli plemię liczy około 60 typa to wysłanie 10 najlepszych nie uważasz za wielkie poświęcenie sprawie?
co do błędów może i kilka jest choć poprawiacz błędów nic takiego nie widzi... tym bardziej ja
brzuch jest głodny, skręcał Cię kiedyś brzuch z głodu? wiem że to ogólne poczucie człowieka ale to jednak brzuch wysyła te nie niepokojące sygnały w stylu "coś bym zjadł".Mac pisze:Raczej kwestia błędów ortograficznych i stylistyki. Poza tym fajnie zachęcasz czytelników, wytykając im na dzień dobry, że nie chce im się czytać. Plus dla Ciebie.kuman pisze:czy może jak zobaczyliście duży text to od razu naciskaliście " back space"?
Przedstawienie rozpiski może i innowacyjne, ale
- porównania "głodne jak brzuch Khorne'a" (jak brzuch może być głodny?) czy
- orzeczenia "wielkie plemię Kurganów przysłało dwie piętki wojowników" (no kurde musiało być naprawdę wielkie skoro ich na dziesięciu było tylko stać)
hmm trochę tak z dupy są (a to tylko parę przykładów)
jeżeli plemię liczy około 60 typa to wysłanie 10 najlepszych nie uważasz za wielkie poświęcenie sprawie?
błędy stylistyczne na pewno się pojawiało, troszkę nie mogę rozszyfrować kiedy stawia się przecinki ipt. kiedyś oddałem pracę pisemną ( w sumie nie dawno ) z kilkoma kropkami, kończąc tylko zdanie... pani zarzuciła mi że każe jej się udusić bo jak można czytać tak długi text na bez wdechu, odpowiedziałem jej że nie chcę narzucać tępa czytania odbiorcy i z 2 zrobiła się 4.Mac pisze:Miło by się czytało, gdyby jednak ta stylistyka, ortografia była poprawiona i jakoś porządnie te porównania, epitety i inne środki stylistyczne byłby zbudowane.kuman pisze:Mam nadzieję że miło czytało i wiadomo o co cho
Nad samą rozpiską się nie wypowiem, choć jako tako zrozumiałem co w niej masz. Po prostu nie uważam się za eksperta co do WoCH'u.
co do błędów może i kilka jest choć poprawiacz błędów nic takiego nie widzi... tym bardziej ja
Lord:
Skoro ma ASF to dlaczego nie ma wlk. broni??
Runiczny topór - chodzi o runiczny miecz czy o topór khorna??
Jednostki:
Jaką broń mają wybrańcy??
Może warto byłoby wstawić ogry??
Czy te marudy nie są za drogie?? Spadną od pierwszego ostrzału. Może lepiej dołożyć kolejne psy, skoro napisałeś że tylko piechota do walki, a reszta screen.
Taką szaloną rozpą mogłoby się fajnie grać, ale ja wole nurgla, albo khorn + nurgle
Jednostki:
Czy te marudy nie są za drogie?? Spadną od pierwszego ostrzału. Może lepiej dołożyć kolejne psy, skoro napisałeś że tylko piechota do walki, a reszta screen.
Taką szaloną rozpą mogłoby się fajnie grać, ale ja wole nurgla, albo khorn + nurgle
Jest moc
Brzuch mi się nie skręcał. Kiszki może, ale nie brzuch. Gdyby było, że kiszki skręcały im się z głodu, tak jak Khorne głodny jest krwi swych ofiar czy coś w tym stylu - nie ma problemu. Ale wyrażenie "głodny jak brzuch" nie ma sensu i każdy Ci to powie.kuman pisze:brzuch jest głodny, skręcał Cię kiedyś brzuch z głodu?
Plemiona, a już na pewno plemiona marauderów z Norski czy Pustkowi, może i liczą 60 typa, ale z tych 60 jakieś 40-45 to sami wojownicy - reszta kobiety, starcy i dzieci. Wysłanie z 40 tylko 10 to mało. Zresztą jeśli dołożymy do tego ingerencje mrocznych bogów - myślisz, że oni by się usatysfakcjonowali się jakąś 10 z 40? Oni by wzięli od razu wszystkich a nie tak rzadko, zmusiliby pewnie cale plemię bez wyjątków do wojaczki - słabi giną, a silni przeżywają. Z tego też powodu twierdzę, że epitet "wielkie plemię" jest nieadekwatny do tego co przedstawiasz w rozpisce (ponadto wielkie plemię, sugeruje, że jest wielkie a nie że składa się z 60 typa).kuman pisze:jeżeli plemię liczy około 60 typa to wysłanie 10 najlepszych nie uważasz za wielkie poświęcenie sprawie?
"Poprawiacz" nie widzi bo popełniasz błędy zamieniając jedne słowa na inne istniejące np. "po wielu bojach walczyć jak tych Piętnastu, bez imienin bo nie potrzebne im je" - pierwsze to święto, które raczej nie jest obchodzone przez wojowników Khorne'a, a drugie to jest źle odniesiony zaimek - poprawny zaimek do słowa "imion" powinno być "one".kuman pisze:co do błędów może i kilka jest choć poprawiacz błędów nic takiego nie widzi... tym bardziej ja
Mi się wydaje, że chodzi o Chaos Runesword - ale to się nijak ma do toporu (tyle, że tylko ta broń jest runiczna z nazwy).Runiczny topór - chodzi o runiczny miecz czy o topór khorna??
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Khuman
- Ciśnieniowiec
1. to jedyne magiczne ataki z w tej armii, a tak poza tym to gienek miał mieć na samym początku demoniczny miecz i ASF ale to jeden mr mniej a brak pkt na kolejnego herosażyraFFa pisze:Lord:
Jednostki:
2. runiczny miecz oczywiście, tylko że wole toporki od mieczy dlatego pozwoliłem sobie w taką ingerencie w nazwie
3. faktycznie nie napisałem, tarcze i halabardy
4. jakoś nie ufam ogrom
5. nie są tacy drodzy tak się wydaje, ma SV 5+ zawsze może zrobić jakąś taktyczną szarżę bo mają cepy, a toporkami fajnie niszczy się lance bretońskie czy DP albo coki, właściwie to rzadko nimi szarżuje chyba że na maszynki, no i screen
6. tak nurglem było by to samo praktycznie bo marki mają ten sam koszt, ale to już nie ten klimat berserkera
1. w pewnym sensie masz rację... jak mówisz że brzuch "Cię boli" to myślisz że to prawda? w tym rejonie jest nerka, żołądek, kiszka, jelita, trzustka... bóle brzuszne są najczęściej promieniujące więc nie sądzę żebyś umiał dokładnie zlokalizować swój ból, bez dotykania... blablabla... fakt że mało trafne ( zbyt ogólnikowe )Mac pisze:Brzuch mi się nie skręcał. Kiszki może, ale nie brzuch. Gdyby było, że kiszki skręcały im się z głodu, tak jak Khorne głodny jest krwi swych ofiar czy coś w tym stylu - nie ma problemu. Ale wyrażenie "głodny jak brzuch" nie ma sensu i każdy Ci to powie.kuman pisze:brzuch jest głodny, skręcał Cię kiedyś brzuch z głodu?Plemiona, a już na pewno plemiona marauderów z Norski czy Pustkowi, może i liczą 60 typa, ale z tych 60 jakieś 40-45 to sami wojownicy - reszta kobiety, starcy i dzieci. Wysłanie z 40 tylko 10 to mało. Zresztą jeśli dołożymy do tego ingerencje mrocznych bogów - myślisz, że oni by się usatysfakcjonowali się jakąś 10 z 40? Oni by wzięli od razu wszystkich a nie tak rzadko, zmusiliby pewnie cale plemię bez wyjątków do wojaczki - słabi giną, a silni przeżywają. Z tego też powodu twierdzę, że epitet "wielkie plemię" jest nieadekwatny do tego co przedstawiasz w rozpisce (ponadto wielkie plemię, sugeruje, że jest wielkie a nie że składa się z 60 typa).kuman pisze:jeżeli plemię liczy około 60 typa to wysłanie 10 najlepszych nie uważasz za wielkie poświęcenie sprawie?"Poprawiacz" nie widzi bo popełniasz błędy zamieniając jedne słowa na inne istniejące np. "po wielu bojach walczyć jak tych Piętnastu, bez imienin bo nie potrzebne im je" - pierwsze to święto, które raczej nie jest obchodzone przez wojowników Khorne'a, a drugie to jest źle odniesiony zaimek - poprawny zaimek do słowa "imion" powinno być "one".kuman pisze:co do błędów może i kilka jest choć poprawiacz błędów nic takiego nie widzi... tym bardziej jaMi się wydaje, że chodzi o Chaos Runesword - ale to się nijak ma do toporu (tyle, że tylko ta broń jest runiczna z nazwy).Runiczny topór - chodzi o runiczny miecz czy o topór khorna??
2. 60 typa chodziło mi o samych wojowników, dorzućmy do tego jakieś 40 kobiet, 30 nie dołężnych starców i 10 kalek po innych bojach, 20 farmerów i rybaków ( jeśli chodzi o norsmenów ), 40 dzieci średnio na jedno małżeństwo ma 2 lub 3 ale nie każdy zasłużył na kobietę ( są bardzo szanowane w ich kulturze ), a co do mrocznych bogów to tylko wszyscy idą na woje jak jest wielka krucjata tak jak burza chaosu, więc po co wysyłać wszystkich na zwykły przemarsz? gdy w tym momencie może najechać na wioskę inne plemię. piechocie przyda się 2 oddziały zwiadowcze, jak któreś zginie to wiadomo że coś tam było, bo nie wrócili, do tego fakt iż pomagają w manewrach gdzie są wybrańcy, świadczy iż plemię musiało czymś zasłynąć ( jakimś oddaniem ) że wybrali właśnie je a nie żadne inne z okolicy, więc ich status jest znaczy
3. no cóż zaskoczę, to taka zagadka logiczna: "bez imienin bo nie potrzebne im je",( właśnie siedzą wróbeleki na balkonie w świetle poranka, są cudne ) na to znaczy że czego nie mają?
4. dobrze się wydaje, tylko jak broń runiczna może być runiczna tylko z nazwy? jeżeli wykuł je Griungni Żelazne Serce krasnoludzki kowal run! tu nie ma żartów
- Khuman
- Ciśnieniowiec
Chciał bym żeby ktoś wypowiedział się nad grywalnośćą tej rospiski, bo chciałbym pozbierać trochę piechoty, a nie wiem na czym się oprzeć, czy to się nadaje na pewien standardzik do lekkich modyfikacji?
lord chaosu, słowo agonii, runiczny topór chaosu, obroża khorna, piętno khorna, wielooki hełm, tarcza
błogosławiony, furia krwawego boga, piętno khorna, tarcza
15x wojownicy, FCG, piętno khorna, halabardy, tarcze
5x grasanci, cepy, toporki do rzucania, lekkie zbroje
5x ogary
5x ogary
5x ogary
5x ogary
15x wybrańcy, FCG, halabardy, tarcze, łaska bogów
hella
hella
z góry dziękuję za opinie
lord chaosu, słowo agonii, runiczny topór chaosu, obroża khorna, piętno khorna, wielooki hełm, tarcza
błogosławiony, furia krwawego boga, piętno khorna, tarcza
5x ogary
5x ogary
5x ogary
5x ogary
15x wybrańcy, FCG, halabardy, tarcze, łaska bogów
hella
hella
z góry dziękuję za opinie
lepiej zainwestuj w mozille
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą