Cult of Pleasure / 2500p

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Cult of Pleasure / 2500p

Post autor: Torres »

Kult Przyjemnosci... Fabularnie jedna z fajniejszych rzeczy wymyslonych przez GW. Polaczenie DE i Slaanesha daje niesamowite mozliwosci backgroundowe. Ale jak to wyglada od strony armii?
Wzialem ksiazke do DE, do Chaosu, odpalilem PDF z Kultem i wlozylem wszystko, co mi sie podobalo :)
Jak by sie to sprawdzalo wedlug was? Co moglbym zmienic zeby nie tracic klimatu armii a zeby rozpiska byla silniejsza? Wszystkie konstruktywne komentarze mile widziane :)

Dark Elf Cult of Pleasures (2500p.)

Heroes:
High Sorceress (lvl 4) 345p
Mark of Slaanesh, Wand of Kharaidon, Soulstone

Sorceress (lvl 2) 170p
Mark of Slaanesh, Darkstar Cloak

Sorceress (lvl 2) 155p
Dispel Scroll

Sorceress (lvl 2) 155p
Dispel Scroll

Core:
10 Devoted of Slaanesh (Mistress, Standard Bearer) 144p
10 Crossbowmen 110p
10 Crossbowmen 110p
6 Shades 84p
6 Shades 84p
6 Shades 84p

Special:
5 Dark Riders (Musician) 127p
repeater crossbows
repeater crossbows
5 Mounted Daemonettes 150p

Rare:
2 Fiends of Slaanesh 150p
2 Slaaneshi Reaper Bolt Throwers 210p

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

IMO podstawa w CoS to anointed. Rzeżnik z 2lvl magii jest nie do pogardzenia. i tak bedziesz miał 11 kosci powera, wystarczy w zupełnosci.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Problem w tym, ze ten rzeznik kosztuje 400-450p. Czyli dokladnie o 100p. mniej niz Hish Sorceress. Skad wziac na to punkty? Bardzo by mi sie podobal w armii, ale najpierw wybieralem regimenty :)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Wywal dark raiderkow. Albo shadow zredukuj do 2x5 i styka.

Anointed nawet solo moze biegac. Solo znaczy sie dalbym go na dark steeda, ew. na dzownice... chociaz to kosztuje kolejne punkty. Zawsze mozna z jednych DR kusze zrzucic...jednak teraz sa fajne, jak nie ma proximity.

Pozdro

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

No mowiac o 400-450 pkt myslalem o lvl 2, Steed of Slaanesh i przedmiotach od 50 do 100 pkt. :D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Ja tam lubie kolesia na dark steedzie, ma sejva, jest szybki, nie da sie go spowolnic zabijajac mounta.

Tylko znowu, jak sie umie grac ( ja ni umiem ) to sie zawsze da go jakos schowac przed ostrzalem. A no i nie wiem jak to jest z dolaczaniem dzownicy do unitow.

Pozdro

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

No w sumie racja.. I dodatkowo nieco tanszy. Ale do armii bardziej pasuje Steed of Slaanesh :)
A jakie ustawienie itemow byscie proponowali?
Moze cos takiego:

Druchii Anointed (lvl 2) 413p.
Sword of Might, Chaos Armour, Enchanted Shield, Black Amulet, Dark Steed

Wywalilbym dla niego High Sorceress i jednych Shadeow (razem 429p.).
Zostaloby 16p. Wywalilbym jeszcze Marki z Reaperow, Tome of Furion i moglbym dodac Wand of Kharaidon. Uwielbiam ten przedmiot.
Co wy na to? :)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

No armia fajnie wygląda, zdecydowanie wolałbym typa na steedzie. Dołączać można do każdego unitu dark elfów (nie liczy się jako demon - ma tylko daemonic mounta), no a klimat w takiej armii przedewszystkim. Poza tym jest bardziej użyteczny jak ma 20" szarży :) Można nawet fajnie tą armię skonwertować i ogólnie jest spoko. Ale devoted of slaanesh w corach z soporofic muskiem... n/c
Poza tym ta armia jest nawet dość grywalna ^^ Zbierz ją ja zbiorę slaanesha (ktos! nam pomaluje hehehe) i fajnie będą wyglądały w teamie :)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

W sumie chyba chcialaby sie tym pobawic. To tak a propos pomalowania.
Jak znajdzie czas to sie ja zgluszy :P
A co do samej armii... No pole do konwersji i "udziwniania" bardzo duze.
Nie wiem czy jest sens dawac Steeda Slaa... Nieco mocniej wali, nieco szybszy ale drozszy :/

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

malowanie taa....
Nie wiem czy pamiętasz moje szkiele (to dzieki nim Dominik sprzedał ta armie:D) hahahahahaha :D Szkoda że ich nie ma już - za takie malowanie hoho drogo bym zapłacił :D:D:D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Zmiany... Co o tym myslicie teraz?

Dark Elf Cult of Pleasures (2500p.)

Heroes:
Druchii Anointed (lvl 2) 413p.
Sword of Might, Chaos Armour, Enchanted Shield, Black Amulet, Dark Steed

Sorceress (lvl 2) 195p
Mark of Slaanesh, Darkstar Cloak, Dispel Scroll

Sorceress (lvl 2) 155p
Dispel Scroll

Sorceress (lvl 2) 170p
Wand of Kharaidon

Core:
10 Crossbowmen 110p
10 Crossbowmen 110p
6 Shades 84p
5 Shades 70p

Special:
repeater crossbows
repeater crossbows

Rare:
2 Fiends of Slaanesh 150p
2 Reaper Bolt Throwers 200p

RAZEM: 2499p, 11 PD (+1 Bound), 6 DD (+2 DS)

Chyba nieco lepiej. Napewno wiekszy power w HTH. Czy zmienilibyscie przedmioty na lordzie?

P.S. Tak, pamietam. Byly boskie. Szczegolnie te czerwone, krzywe plamy, ktore mialy robic chyba za krwawe oczy :D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Hm, zamiast amuletu lepiej 4+ warda mu dac. Sword of might czy nie? Ano mozna, ale mozna tez draiha mu dac - standard combo z 4+ warda, tylko save robi sie nedzny.

Fajna opcja jest danie mu demonic giftow. -1 do LD moze byc fajny, albo sporofic musk. Jest duzo fajnych opcji. Ale ward na 4+ >> amulet na bank. A z pozostałymi 55pkt mozna pokombinowac.

Milej zabawy

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

1. Wlasnie zalezalo mi na AS.
2. Uwielbiam BA :) Pamietam jak wbilem sie Black Knightami z Lordem Black Dragon'ow w CoK z Highbornem z BA. Challenge przyjety, wzialem swoja mase atakow z killing blowem tylko po to, zeby zobaczyc 2 razy "5" i 2 razy "6" na wardzie :/ .
Normalnie w rozpiskach do DE wlasnie z tego komba korzystam, ale przy wiekszej liczbie atakow i sily chyba jednak wole wieksze AS.
Bo spadnie mi z 1+ do 3+....

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

W tej kombinacji chyba lepszy będzie jednak ward na 4+ - możesz sobie wtedy na lighcie wyskoczyć z oddziału i popylać z 9 mova na steedzie i mało kto ci coś zrobi. Ja bym jednak osobiście użył regeneracji (mały save ale cóż) żeby mięc warda na 5 (przeciw niemagicznym i na 4 przeciw wszystkiemu) sword of might i pendant of slaanesh.
Ale to już kwestia gustu.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

No nie wiem... Chyba jednak po prostu zamienie BA na Heartstone'a. Przynajmniej bede mial warda przeciwko magicznemu strzelaniu/magic missile'om.

ODPOWIEDZ