VC 2350 zło
VC 2350 zło
1 Vampire Lord @ 425.0 Pts
Dreadlance
Crown of the Damned
The Martialle: Avatar of Death
The Courtly: Walking Death
The Martialle: Red Fury
1 Hellsteed
1 Vampire @ 195.0 Pts
Enchanted Shield
Helm of Commandment
The Arkayne: Dark Acolyte
1 Wight King @ 257.0 Pts
Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner
1 Skeletal steed
14 Crypt Ghouls @ 128.0 Pts
1 Ghast @
10 Crypt Ghouls @ 80.0 Pts
6 Black Knights @ 281.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Barrows [
1 Hell Knight
6 Black Knights @ 261.0 Pts
War Banner
1 Hell Knight
6 Black Knights @ 271.0 Pts
Royal Standard of Strigos
1 Hell Knight
7 Skeletal steed
7 Fell Bats @ 140.0 Pts
3 Cairn Wraiths @ 225.0 Pts
Great Weapon
1 Banshee
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2343.0
prosze o oceny
Dreadlance
Crown of the Damned
1 Hellsteed
1 Vampire @ 195.0 Pts
Enchanted Shield
Helm of Commandment
1 Wight King @ 257.0 Pts
Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner
1 Skeletal steed
14 Crypt Ghouls @ 128.0 Pts
1 Ghast @
6 Black Knights @ 281.0 Pts
Banner of the Barrows [
1 Hell Knight
6 Black Knights @ 261.0 Pts
War Banner
1 Hell Knight
6 Black Knights @ 271.0 Pts
1 Hell Knight
7 Skeletal steed
7 Fell Bats @ 140.0 Pts
3 Cairn Wraiths @ 225.0 Pts
Great Weapon
1 Banshee
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2343.0
prosze o oceny
No cóż, za znawcę się nie uważam, ale powiedział bym, że słabiutkie to jest.
Przede wszystkim, brak ochrony przed magią. Masz 4DD i żadnego scrolla. Na 2350pkt ? Wolne żarty.
Po drugie: Oddziały po 7BK. Nie wiem, jaki to ma sens, nawet bonusu za szeregi nie będzie (z tego co wiem musi być 5 modeli w ranku, żeby był bonus). Dlaczego wszystkie 3 unity BK dałeś po 7modeli ? Będziesz do nich lorda dołączał ? To jeszcze bym może i zrozumiał, ale co z tym wampirem, który jest na piechotę, z helm of commandment ? On też ma walczyć ? Lord niby zajebisty - może nabić pierdylion ran, a jednak... jest wyłączany z combatu przez jeden głupi challange. Wtedy wszystkie swoje autohity wywali w jednego głupiego championa. A potem się posypie. To tyle z mojej strony... No i jeszcze chyba za mało fastów. Ale to moim zdaniem.
Pomijając to, że twój lord nie ma praktycznie żadnej ochrony, a zrobiłeś go jakby do walki.
Edit: nie zauważyłem crown of the damned na lordzie... Ale moim zdaniem to ciągle za mało, jeśli on ma walczyć. Poza tym... Głupota. jeden nieudany rzut i leżysz.
aha... jeszcze jedno rzuciło mi się w oczy. Brak summon ghouls... Czyli, że nie zamierzasz próbować dowskrzeszać ghouli. Może i słusznie, bo z taką magią i tak byś nie dał rady. Ale skoro cory traktujesz tylko tak, "żeby były" to może lepiej było wziąć 3xzombiaki ?
tańsze to, i więcej pkt by Ci zostało na inne rzeczy.
Sugestie ? Jak oddziały BK, to po 9-10, wtedy przynajmniej masz bonus za ranke, no i moim zdaniem z taką magią nie pożyjesz długo.
Chociaż rozpa nowatorska, trzeba przyznać.
pozdrawiam.
Przede wszystkim, brak ochrony przed magią. Masz 4DD i żadnego scrolla. Na 2350pkt ? Wolne żarty.
Po drugie: Oddziały po 7BK. Nie wiem, jaki to ma sens, nawet bonusu za szeregi nie będzie (z tego co wiem musi być 5 modeli w ranku, żeby był bonus). Dlaczego wszystkie 3 unity BK dałeś po 7modeli ? Będziesz do nich lorda dołączał ? To jeszcze bym może i zrozumiał, ale co z tym wampirem, który jest na piechotę, z helm of commandment ? On też ma walczyć ? Lord niby zajebisty - może nabić pierdylion ran, a jednak... jest wyłączany z combatu przez jeden głupi challange. Wtedy wszystkie swoje autohity wywali w jednego głupiego championa. A potem się posypie. To tyle z mojej strony... No i jeszcze chyba za mało fastów. Ale to moim zdaniem.
Pomijając to, że twój lord nie ma praktycznie żadnej ochrony, a zrobiłeś go jakby do walki.
Edit: nie zauważyłem crown of the damned na lordzie... Ale moim zdaniem to ciągle za mało, jeśli on ma walczyć. Poza tym... Głupota. jeden nieudany rzut i leżysz.
aha... jeszcze jedno rzuciło mi się w oczy. Brak summon ghouls... Czyli, że nie zamierzasz próbować dowskrzeszać ghouli. Może i słusznie, bo z taką magią i tak byś nie dał rady. Ale skoro cory traktujesz tylko tak, "żeby były" to może lepiej było wziąć 3xzombiaki ?
tańsze to, i więcej pkt by Ci zostało na inne rzeczy.
Sugestie ? Jak oddziały BK, to po 9-10, wtedy przynajmniej masz bonus za ranke, no i moim zdaniem z taką magią nie pożyjesz długo.
Chociaż rozpa nowatorska, trzeba przyznać.
pozdrawiam.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
a jak jest na hellstadzie, to nie może do oddziału dołączyć ?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Jeżeli dobrze pamiętam to nie można brać Hełmu i Drakenhof Banner naraz, chyba że ta rozpa nie jest pod BP.
Nie lepiej na lordzie dać kopię z płonącymi atakami i hejtem, wychodzi taniej i abominka z hydrą się składają Teraz takiego testuję, a wcześniej widziałem u kumpla w akcji i jest świetny.
Też jestem zdania, że tyle BK w takich konfiguracjach to słaby pomysł. O zabezpieczeniu magicznym powiedział mój poprzednik więc nie będę dublował wypowiedzi. Co do korony to moim zdaniem jest to zło konieczne. Przy 10 Ld jest mała szansa, że coś się nie uda, a ward 4+ jest potrzebny.
Nie lepiej na lordzie dać kopię z płonącymi atakami i hejtem, wychodzi taniej i abominka z hydrą się składają Teraz takiego testuję, a wcześniej widziałem u kumpla w akcji i jest świetny.
Też jestem zdania, że tyle BK w takich konfiguracjach to słaby pomysł. O zabezpieczeniu magicznym powiedział mój poprzednik więc nie będę dublował wypowiedzi. Co do korony to moim zdaniem jest to zło konieczne. Przy 10 Ld jest mała szansa, że coś się nie uda, a ward 4+ jest potrzebny.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
poprawiona wersja rozpiski
1 Vampire Lord 465.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Heavy armour; Shield
Dreadlance
Crown of the Damned
The Master: Summon Ghouls
1 Hellsteed
1 Vampire 225.0 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might
Flayed Hauberk
Tallisman of Lycni
The Bestialle: Infinite Hatred
1 Vampire 175.0 Pts
Magic Level 1; Necromancy
Helm of Commandment
Black Periapt
11 Crypt Ghouls 104.0 Pts
1 Ghast
12 Crypt Ghouls 112.0 Pts
1 Ghast
14 Crypt Ghouls 128.0 Pts
1 Ghast
6 Dire Wolves 66.0 Pts
1 Doom Wolf
5 Fell Bats 100.0 Pts
5 Fell Bats 100.0 Pts
19 Grave Guard 295.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner
1 Seneschal
4 Cairn Wraiths 275.0 Pts
Great Weapon
1 Banshee
19 Grave Guard 305.0 Pts
1 Seneschal
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2350.0
1 Vampire Lord 465.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Heavy armour; Shield
Dreadlance
Crown of the Damned
The Master: Summon Ghouls
1 Hellsteed
1 Vampire 225.0 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might
Flayed Hauberk
Tallisman of Lycni
The Bestialle: Infinite Hatred
1 Vampire 175.0 Pts
Magic Level 1; Necromancy
Helm of Commandment
Black Periapt
11 Crypt Ghouls 104.0 Pts
1 Ghast
12 Crypt Ghouls 112.0 Pts
1 Ghast
14 Crypt Ghouls 128.0 Pts
1 Ghast
6 Dire Wolves 66.0 Pts
1 Doom Wolf
5 Fell Bats 100.0 Pts
5 Fell Bats 100.0 Pts
19 Grave Guard 295.0 Pts
War Banner
1 Seneschal
4 Cairn Wraiths 275.0 Pts
Great Weapon
1 Banshee
19 Grave Guard 305.0 Pts
1 Seneschal
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2350.0
no i wylądowaliśmy w standardzie - prawie
na drugim wampie daj summona i będzie git
na drugim wampie daj summona i będzie git
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
No nie taki standard
Faktycznie potrzebny Ci będzie drugi summon, bo lord nie podoła przy wskrzeszaniu ghuli w trzech oddziałach, a dziesiątki łatwo wystrzelać. Pomyśl o tym, bo jest z czego punkty wyciągnąć.
Generalnie rozpa fajna.
Faktycznie potrzebny Ci będzie drugi summon, bo lord nie podoła przy wskrzeszaniu ghuli w trzech oddziałach, a dziesiątki łatwo wystrzelać. Pomyśl o tym, bo jest z czego punkty wyciągnąć.
Generalnie rozpa fajna.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Hellsteed nie jest taki słaby i ma potencjał, trza tylko na niego bardziej uważać. Lordowi przydałaby się kuracja odchudzająca, ale to można zrobić po testach.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Tak to jest minus, ale mobilność, siła przebicia przez maszynki i śmieci oraz wsparcie jakiego może udzielić jest znowu dużym plusem. Myślę, że wszystko zależy od gustu.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
dużo lepiej, niż było.
chociaż nadal nie masz żadnego scrolla.
No ale, teraz zaczyna to jakoś wyglądać.
chociaż nadal nie masz żadnego scrolla.
No ale, teraz zaczyna to jakoś wyglądać.
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja