Equos Maluje :) Space Wolves
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeryjka Shannara
włosy rzeczywiście nie do końca
jak ja bym takie freehand'y był w stanie zrobić to bym normalnie się pod siebie...
może nieco krzywy ale bardzo ładny
jak ja bym takie freehand'y był w stanie zrobić to bym normalnie się pod siebie...
może nieco krzywy ale bardzo ładny
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Okej, co do FH to jest to dopiero moje drugie podejście, więc bądźcie wyrozumiali:P:P:P lufy juz nawiercone, nadlewki zdjęte:P
tylko o co chodzi z włosami?chodzi Wam o pomalowanie, czy wyrzeźbienie z GS'u?
bo ten emo fryz jest z GS:P:P:P
tylko o co chodzi z włosami?chodzi Wam o pomalowanie, czy wyrzeźbienie z GS'u?
bo ten emo fryz jest z GS:P:P:P
Wcześniej przeoczyłem a fajnie wyszedł.Najsłabiej wypadła pierwsza fryzurka i to chyba o nią chodziło.Equos pisze:emo fryz jest z GS
Noto gratuluję,jak na drugą próbę to efekt świetny,oby tak dalej.Equos pisze:FH to jest to dopiero moje drugie podejście
powiem tak - nie jestem jakiś pro żeby krytykować innych ale - moim zdanie nie estetyczne malowanie , figurki wyglądają spoko ale po przyjzeniu sie no mi wydają sie poprostu umazane sorry za taka krytyke ale właśnie takie odniosłem wrażenie po obejżeniu fot i nie bede słodził bo wiem ze nie po to sie wystawie zdjęcia do krytyki .
fixa nr 1 - krabin i dłoń z karabinem wg mnie do d... - widać strasznie przejścia kolorów na pancerzu, wzorek na mieczu mi sie nie podoba , ale to tylko moje zdanie , i ten śnieg na fotach wyszedł plastelinowato na maxa
fixa nr 2 - tu IMO lepiej ale przejścia fatalne, karabin po raz kolejny ładna tważyczka oczka jej popraw tylko
fixa nr 3 - przejscia przejscia przejsciaaaaaa ( po focie nic wiecej nie moge powiedzieć )
fixa nr 4 - wygląda jak upaprana tzn no taka chyba miałą być ale upaprana w sesie niestarannego malowania - wygląda jak malowana 4 kolorami
oto moja krytyka nie musisz jej słuchać bo jak by to powiedziała moja dziewczyna jestem głupi i śmierdze , ale niektóre rady weź sobie do serca - przejscia postaraj sie robic płynniej - poza tym no w sumie spoko
fixa nr 1 - krabin i dłoń z karabinem wg mnie do d... - widać strasznie przejścia kolorów na pancerzu, wzorek na mieczu mi sie nie podoba , ale to tylko moje zdanie , i ten śnieg na fotach wyszedł plastelinowato na maxa
fixa nr 2 - tu IMO lepiej ale przejścia fatalne, karabin po raz kolejny ładna tważyczka oczka jej popraw tylko
fixa nr 3 - przejscia przejscia przejsciaaaaaa ( po focie nic wiecej nie moge powiedzieć )
fixa nr 4 - wygląda jak upaprana tzn no taka chyba miałą być ale upaprana w sesie niestarannego malowania - wygląda jak malowana 4 kolorami
oto moja krytyka nie musisz jej słuchać bo jak by to powiedziała moja dziewczyna jestem głupi i śmierdze , ale niektóre rady weź sobie do serca - przejscia postaraj sie robic płynniej - poza tym no w sumie spoko
wiadrowod pisze:poza tym no w sumie spoko
ehe.... spoko spoko, ale nie powiem zmotywowałeś mnie nieco do pracy, na żywo figsy wyglądają znacznie lepiej ale widze jak zdjęcia potrafią wyciągnąć kazdy drobiazg, co zdecydowanie działa na niekorzyść... popracuje nad tymi przejściami, może tutek ktoś ma jakiś porządny?
Equos pisze: ehe.... spoko spoko, ale nie powiem zmotywowałeś mnie nieco do pracy
od tego tu jestem
co do tutka to ja bym Ci bardziej polecił metode prub i błędów - lepiej sie nauczyć na błędach bo być może coś ciekawszego wyciągniesz z tego niż na sucho wg schematu jechać - pamiętaj to zabawa i pasja jest najważniejsza w tym zajęci a nie działania wg schematu i malowanie wg instrukcji
pozdrawiam
Primo: Mniejsze zdjęcia! Wtedy każda figurka wygląda lepiej. Zajrzyj np. do galerii Raksa i Ignis. O wiele więcej tła, mniej figurki, no i lepsza ostrość. Rób zdjęcia z większej odległości.Equos pisze:
na żywo figsy wyglądają znacznie lepiej ale widze jak zdjęcia potrafią wyciągnąć kazdy drobiazg, co zdecydowanie działa na niekorzyść... popracuje nad tymi przejściami, może tutek ktoś ma jakiś porządny?
Secundo: U mnie przejścia na początku to była masakra, jest coraz lepiej Robię to tak, że jeśli chcę zrobić przejście z jednego koloru do drugiego, to nakładam najpierw warstwę w jednym kolorze, a potem stopniowo dodaję do niego coraz więcej drugiego. Różne mi ilości tych warstw wychodzą, ale staram się, żeby różnice pomiędzy kolejnymi nie były dramatyczne. Czasem tych warstw wychodzi sporo, ale i efekt jest lepszy.
Powodzenia
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
jeden element, lewa noga nad kolanem, ma być czarny, taka koncepcja, jeszcze podeszwy muszę pomalować, a łączenia przejechałem washem, tylko zbyt mało rozwodnionym, poprawię to jeśli chodzi o twarz to szczerze nie jestem zadowolony, przez trzęsawkę ręki nie zdołałem pomalować oczu (zaznaczam że wcześniej nie próbowałem)...najbardziej zadowolony jestem chyba z efektu battle damage na mieczu