Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania
Długobrodzi nie płaczą, topią smutki i żale w kuflu piwa;)
tan ze sztandarem poszedł do długobrodych tan z kamieniem do hamersów, lord to hamersów a slayer biegał to tu to tam złamał starożytnego drzewca dopadł i porąbał na podpałkę:D
tan ze sztandarem poszedł do długobrodych tan z kamieniem do hamersów, lord to hamersów a slayer biegał to tu to tam złamał starożytnego drzewca dopadł i porąbał na podpałkę:D
Grazbird uwierz mi nie chciałbys jesc abominacji. Nawet nie wiesz z czego ją robili
Tak swoją drogą nie grałeś z prawdziwym szczurzym generałem. Dymitr to de, nie szczur. Na kolejnym lokalu zmierz się ze mna odważny slayerze a poczujesz smak mojego ostrza
(kurwa twoja rozpa jest zajebista co raz częsciej się o tym przekonuje)
Tak swoją drogą nie grałeś z prawdziwym szczurzym generałem. Dymitr to de, nie szczur. Na kolejnym lokalu zmierz się ze mna odważny slayerze a poczujesz smak mojego ostrza
(kurwa twoja rozpa jest zajebista co raz częsciej się o tym przekonuje)
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Co myślicie o czymś takim ( coś takiego chce zabierać na turnieje itp )
Unnamed2250 Pts - Dwarfs Army
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
7 Troll Slayers @ 155 Pts
3 Giant Slayer @ [78] Pts
18 * Hammerers @ 307 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [30]
Rune of Courage
1 Gate Keeper @ [12] Pts
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
Brace of Pistols; Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
10 Warriors @ 105 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Musician
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
20 Longbeards @ 327 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
1 Greatbeard @ [10] Pts
1 Runelord @ 348 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [25]
Rune of Spellbreaking
2 Dwarf Guards @ [0] Pts
Shield
1 Runesmith @ 147 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [30]
Rune of Spellbreaking
Rune of the Furnace
Runic Armour [45]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Dispel Pool: 8
Casting Pool: 2
Models in Army: 93
Total Army Cost: 2249
Unnamed2250 Pts - Dwarfs Army
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
7 Troll Slayers @ 155 Pts
3 Giant Slayer @ [78] Pts
18 * Hammerers @ 307 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [30]
Rune of Courage
1 Gate Keeper @ [12] Pts
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
10 Warriors @ 105 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Musician
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
20 Longbeards @ 327 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
1 Greatbeard @ [10] Pts
1 Runelord @ 348 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [25]
Rune of Spellbreaking
2 Dwarf Guards @ [0] Pts
Shield
1 Runesmith @ 147 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [30]
Rune of Spellbreaking
Rune of the Furnace
Runic Armour [45]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Dispel Pool: 8
Casting Pool: 2
Models in Army: 93
Total Army Cost: 2249
jak dla mnie to masz za bardzo anty-magiczna rozpe.
na turniejach bedziesz gral z BP wiec na 2250 mozna miec tylko 12 PD i DD a u ciebie wychodzi:
2 za armie, 2 za dwarfy, 1 za runesmitha, 2 za runelorda, 1 za kowadlo i 2 za scrolle = 10 DD.
ja wiem, ze magia moze popsuc krasnoludy ale to IMHO lepiej jest wstawic zamiast runesmitha jakiegos tana klepaka albo slayera i np. kupic kamiec bsb'kowi i juz na oddziale bedziesz mial MR(1) za mniej punktow.
np:
than 65
dwurak 4,
zbroja:
runa oporu 25
runa kamienia 5
za 99 pkt.
za zaoszczedzone punkty kupujesz thanowi i bsbkowi kamienie i na oddzialach masz MR(1) a ty masz goscia z AS 3+ z przerzutem bijacego z sila 6.
na turniejach bedziesz gral z BP wiec na 2250 mozna miec tylko 12 PD i DD a u ciebie wychodzi:
2 za armie, 2 za dwarfy, 1 za runesmitha, 2 za runelorda, 1 za kowadlo i 2 za scrolle = 10 DD.
ja wiem, ze magia moze popsuc krasnoludy ale to IMHO lepiej jest wstawic zamiast runesmitha jakiegos tana klepaka albo slayera i np. kupic kamiec bsb'kowi i juz na oddziale bedziesz mial MR(1) za mniej punktow.
np:
than 65
dwurak 4,
zbroja:
runa oporu 25
runa kamienia 5
za 99 pkt.
za zaoszczedzone punkty kupujesz thanowi i bsbkowi kamienie i na oddzialach masz MR(1) a ty masz goscia z AS 3+ z przerzutem bijacego z sila 6.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Hammerersi, rangersi, kusznicy?
Arqueek'owi raczej chyba chodziło o to, że rzeczywiście trudno, żeby na świecie istniały krasnoludy i do tego nosiły tarcze na plecach (chodzi o rzeczywistość, nie o grę/świat fantasy). Sam krasnoluda nie widziałem, co najwyżej ludzi o niskim wzroście, a i tarcz na plecach nie nosili...ANtY pisze:Hammerersi, rangersi, kusznicy?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Na jednym koncercie był ochroniarz, który wyglądał jak slayer. Kiedy tłum zaczął napierać na barierki, on sam jeden przepchnął je z powrotem na miejsce : Krasnoludy istnieją!
Żeby nie było offtopu, oto moja rozpiska z tego samego turnieju, co Pingu:
Lords:
Thorek Ironbrow 505
Heroes:
Josef Bugman 155
Dragon Slayer ASF, +1A, +1S= 120
Core:
20Warriors- shields, FCG= 205
20Longbeards- shields, FCG, R.of Stoicism, R.of Battle= 315
10Longbeard Rangers, shields, throwing axes= 140
Special:
15Miners- FCG, Blasting charges= 220
20Hammerers- shieds, FCG, R.of Battle, R.of Determination= 335
Rare: Gyrocopter= 140
Organ Gun=120
Okazało się, że niestety było mnie trochę za mało na stole.
W pierwszej bitwie WOCH na samej konnicy przejechał się po mnie z pomocą specjalnego charactera Shagota, może gdyby Minersi wyszli przed 5 turą to by coś zdziałali. Wyszli wreszcie gdy było już pozamiatane, więc wystawiłem ich w miejscu, gdzie byli narażeni na szarże konnicy, która oczywście skorzystała z okazji, ale dzięki blasting charges nie dojechał ani jeden .
Druga bitwa przeciw WE. Gyro po stracie 2 ran z Hail of doom arrow zakradł się na tyły i zaczął siekać łuczników z 4lvl czarodziejką generałem, po chwili wyskoczyli minersi i ponownie z pomocą blasting charges rozgonili wardancerów i przejechali łuczników .
Klocki ochraniały kowadlo i organy, łamiąc co chwila to driady to wardancerów, ale oczywiście nie doganiając ani razu. ostatecznie zostałem otoczony i wybity. Usilne próby ubicia treemana zaowocowały eksplozja kowadła, treeman skończył grę bez 2 woundów...
Trzecia bitwa również z WE , losowaliśmy co bitwe bonus, dostałem działko DOW, całe szczęście, bo były 2 treemany z czego jeden Ancient, za to nie było konnicy. Tym razem udało się ubić oba Drzewce, po tej stracie WE nie miały już siły przebicia i nic nie zdołały w sumie zrobić.
Tu po raz 3 przydały sie blasting charges, Minersi wyszli na plecach Wardancerów, aby za szybko nie biegli na linie obrony, był w nich Alter, o czym zapomniałem . Wardancerzy zaszarżowali tracąc ok 4 Dancerów od łaunków wybuchowych, mimo to było gorąca przez Altera, padło mi ok 4-5 minerów, tylko champion mógl oddać, postanowiłem zaryzykować i uderzyć w Altera.... Ubiłem go , to była najcieawsza walka 3 bitwy, tym razem wygrałem.
Ogólnie 5 miejsce, ostatnie honorowe zwycięstwo osłodziło mi turniej. Od tego turnieju Blasting Charges będzie musową opcją na Minersach, dzięki nim są w stanie narobić 2x większego zamięszania
Wyglądało zbyt podejrzanie, żeby nie zapytaćtak z przyzwyczajenia mają;) co to za krasnolud który ni ma na plecach tarczy;)
Żeby nie było offtopu, oto moja rozpiska z tego samego turnieju, co Pingu:
Lords:
Thorek Ironbrow 505
Heroes:
Josef Bugman 155
Dragon Slayer ASF, +1A, +1S= 120
Core:
20Warriors- shields, FCG= 205
20Longbeards- shields, FCG, R.of Stoicism, R.of Battle= 315
10Longbeard Rangers, shields, throwing axes= 140
Special:
15Miners- FCG, Blasting charges= 220
20Hammerers- shieds, FCG, R.of Battle, R.of Determination= 335
Rare: Gyrocopter= 140
Organ Gun=120
Okazało się, że niestety było mnie trochę za mało na stole.
W pierwszej bitwie WOCH na samej konnicy przejechał się po mnie z pomocą specjalnego charactera Shagota, może gdyby Minersi wyszli przed 5 turą to by coś zdziałali. Wyszli wreszcie gdy było już pozamiatane, więc wystawiłem ich w miejscu, gdzie byli narażeni na szarże konnicy, która oczywście skorzystała z okazji, ale dzięki blasting charges nie dojechał ani jeden .
Druga bitwa przeciw WE. Gyro po stracie 2 ran z Hail of doom arrow zakradł się na tyły i zaczął siekać łuczników z 4lvl czarodziejką generałem, po chwili wyskoczyli minersi i ponownie z pomocą blasting charges rozgonili wardancerów i przejechali łuczników .
Klocki ochraniały kowadlo i organy, łamiąc co chwila to driady to wardancerów, ale oczywiście nie doganiając ani razu. ostatecznie zostałem otoczony i wybity. Usilne próby ubicia treemana zaowocowały eksplozja kowadła, treeman skończył grę bez 2 woundów...
Trzecia bitwa również z WE , losowaliśmy co bitwe bonus, dostałem działko DOW, całe szczęście, bo były 2 treemany z czego jeden Ancient, za to nie było konnicy. Tym razem udało się ubić oba Drzewce, po tej stracie WE nie miały już siły przebicia i nic nie zdołały w sumie zrobić.
Tu po raz 3 przydały sie blasting charges, Minersi wyszli na plecach Wardancerów, aby za szybko nie biegli na linie obrony, był w nich Alter, o czym zapomniałem . Wardancerzy zaszarżowali tracąc ok 4 Dancerów od łaunków wybuchowych, mimo to było gorąca przez Altera, padło mi ok 4-5 minerów, tylko champion mógl oddać, postanowiłem zaryzykować i uderzyć w Altera.... Ubiłem go , to była najcieawsza walka 3 bitwy, tym razem wygrałem.
Ogólnie 5 miejsce, ostatnie honorowe zwycięstwo osłodziło mi turniej. Od tego turnieju Blasting Charges będzie musową opcją na Minersach, dzięki nim są w stanie narobić 2x większego zamięszania
Kholek pożeracz słońc?
To jak Robo powiedział jak było to i ja się pochwale
Walka I bardzo wymagający przeciwnik VC i do tego bardzo dobry gracz no nie mogłem się równać z nim moim 4 miesięcznym stażem w batllu no ale nic lecimy:
niestety on zaczął:/ podleciał 5 oddziałami piesków tak po 5 szt felbatami lordem na smoku i innym badziewiem tak że ja nie zaszarżuje w mojej pierwszej turze a on w drugiej bez problemu, bolcami nic smokowi nie zrobię schował się za lasem. sumie wybyłem mu sporo zombiaków i innych śmieci na klocek hamersów z tanem wpadły jego psy lord na smoku 2 bohaterów i 25 zombich których po wskrzeszał i tak mężnie wytrzymał jedną turę;P reszta bitwy to była bardziej obrona i skończyła się 12-8 dla niego Mogło być gorzej;)
Walka 2 WE
2 treemeny w tym starożytny sporo driad łuczników tancerzy: ogólna sielanka była:D starożytnego złamałem w combacie Slayerem dogoniłem porąbałem od tej pory nie było piechoty która by zatrzymała moją łamiąc w combacie na -9 tylko moje maszyny nie przetrwały:/
tak to zakończyło się 16-4 dla mnie
Walka 3 WE
tylko jeden treeman zszedł od balist:D wsumie w całej walce zszedł mi slayer wystrzelany przez 30 GG prawie przetrwał:P lecz zemsta była słodka moja piechota szła jak przez masło przez chłopaków w rajtuzach
18-2 dla mnie
Walka I bardzo wymagający przeciwnik VC i do tego bardzo dobry gracz no nie mogłem się równać z nim moim 4 miesięcznym stażem w batllu no ale nic lecimy:
niestety on zaczął:/ podleciał 5 oddziałami piesków tak po 5 szt felbatami lordem na smoku i innym badziewiem tak że ja nie zaszarżuje w mojej pierwszej turze a on w drugiej bez problemu, bolcami nic smokowi nie zrobię schował się za lasem. sumie wybyłem mu sporo zombiaków i innych śmieci na klocek hamersów z tanem wpadły jego psy lord na smoku 2 bohaterów i 25 zombich których po wskrzeszał i tak mężnie wytrzymał jedną turę;P reszta bitwy to była bardziej obrona i skończyła się 12-8 dla niego Mogło być gorzej;)
Walka 2 WE
2 treemeny w tym starożytny sporo driad łuczników tancerzy: ogólna sielanka była:D starożytnego złamałem w combacie Slayerem dogoniłem porąbałem od tej pory nie było piechoty która by zatrzymała moją łamiąc w combacie na -9 tylko moje maszyny nie przetrwały:/
tak to zakończyło się 16-4 dla mnie
Walka 3 WE
tylko jeden treeman zszedł od balist:D wsumie w całej walce zszedł mi slayer wystrzelany przez 30 GG prawie przetrwał:P lecz zemsta była słodka moja piechota szła jak przez masło przez chłopaków w rajtuzach
18-2 dla mnie
tak to brzmi kholek
BTW w WoCh wszyscy i zawsze musza rzucac wyzwanie na pojedynek
BTW w WoCh wszyscy i zawsze musza rzucac wyzwanie na pojedynek
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Witam:) Będę wdzięczny za rady. Mam pewne wątpliwości co do bohaterów oraz zastanawiam się czy nie zabrać muzyka Warriorom i za te 5 pkt. nie dać Burnninga na Bolta?
Dwarf Army 2250 pkt.
Dwarf Lord 298 pkt.
-General
-Shieldbearers
-shield
-Weapon:Master Rune of Alaric the Mad, Rune of Cleaving, Rune of Might
-Armour:Rune of Stone, Rune of Resistance
Than BSB 165 pkt. (do Longbeardsów)
-Weapon: Master Rune of Swiftness, Rune of Cleaving
-Armour:Master Rune of Grommril
-Talisman: Rune of the Furnace
Runesmith 151 pkt. ( do Hammerersów)