Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Dzięki serdeczne Fasty i 5 kawy chaosu, przywiatajcie się z doomwheelem Coraz bardziej mi się ta jednostka, tym bardziej że na koncie u mnie ma zdjęcie w jednej fazie lorda bretońskiego na hippciu, innym razem warshrine'a z wardem na 3+, a kiedy indziej gwałt analny na temple guards ze slaanem
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
-
- Powergamer Rozpiskowy
widzisz, tylko że ta zasada nie cofa moich modeli,a jest jakaś zasada w battlu że można cofnąć wroga ot tak oddział wroga o cal?
1" apart except charge move
ona im nie pozwala podjechać do wrogich modeli i jest ignorowana w przypadku oblania stupidity oraz overrun/pursuit, od początku o tym pisałem,
nadal nie pokazałeś dlaczego mam cofnąć modele, które zrobiły overrun/pursuit czy oblały stupidity i weszły w styk z twoją jednostką.
ps-
idąc twoim tokiem myślenia, zaraz mi napiszesz, iż poza fazą ruchu i deklaracją szarży, po przesunięciu jednostki a przed następną fazą gry muszę odsunąć moje modele od twoich bo to już nie jest "charge move";P
pozdro,
Kasztan
najważniejsze by najważniejsze było najważniejsze
chyba autor posta z treścią fikasz znikasz rzeczywiście zniknął!M.T. pisze:Milo pisze:Co to jest abominacja ?? Na Stropnir GW szukałęm czegos takiego i nimatomekjar pisze:Nie wdając się w szczegóły: "fikasz-znikasz".Przemcio251 pisze:A jak działa ta abominacja???
a koledze Milo proponuję zapoznać się z treścią skaveńskiego booka najpierw
Jeśli te pytania już były to sorka.
Ranki do wybuchu slavów liczy się jak rozumiem, kiedy wybuchają, nie na początku tury.
Odnośnie czarów:
1 Scorch - z tego co rozumiem nie muszę widzieć magiem celu, bo templatkę kładzie się anywhere within 24"
2 Cracks Call - czy ten czar można rzucać z combatu i do combatu? Nie jest to magic missle i od razu to samo pytanie odnośnie Scorcha, który też nie jest magic misslem.
3 Howling Warpgale - rzucone wielokrotnie się sumuje?
Ranki do wybuchu slavów liczy się jak rozumiem, kiedy wybuchają, nie na początku tury.
Odnośnie czarów:
1 Scorch - z tego co rozumiem nie muszę widzieć magiem celu, bo templatkę kładzie się anywhere within 24"
2 Cracks Call - czy ten czar można rzucać z combatu i do combatu? Nie jest to magic missle i od razu to samo pytanie odnośnie Scorcha, który też nie jest magic misslem.
Tak, do wybuchania liczą się ranki z konca cc.Virgo pisze:Jeśli te pytania już były to sorka.
Odnośnie czarów:
1- Tak nie musisz widziec.
2- To, ze nie jest magic misslem nic nie oznacza. Czar musi miec wyraźnie napisane czy można go rzucac do cc. Ale jeżeli chodzi o ten czar, to można rzucac z combata i do combata. ( nie no chyba mam rację <lol>)
3-Nie.
nie, te bolty wskakują w ilości 3 w najbliższy oddział z siłą kostki artyleryjskiej np.2,4,6,8,10,misfire i zadają d6 ran, trafiają automatycznie,możesz się powstrzymać od strzelania zdając swą liderke
tak obsługa ma 2d6 z s2 ws3
tak obsługa ma 2d6 z s2 ws3