pytanko?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
pytanko?
w Anglii mam rodzinę która kupiła mi tam figurki
niedługo zjawią się w Polsce samolotem
i zastanawiają się czy figurki nie zostaną zabrane na angielskim lotnisku
miał ktoś kiedyś taką sytuacje co by zabrali mu figsy na lotnisku ze względu na małe ostre przedmioty?
a może ktoś jest celnikiem i wie czy takie rzeczy powinno się rekwirować, proszę o pomoc
?
ewentualnie może zna ktoś jakąś tanią firmę kurierska czy coś bo rodzina twierdzi że koszt wysłania paczki to 15Ł
miał ktoś kiedyś taką sytuacje co by zabrali mu figsy na lotnisku ze względu na małe ostre przedmioty?
a może ktoś jest celnikiem i wie czy takie rzeczy powinno się rekwirować, proszę o pomoc
?
ewentualnie może zna ktoś jakąś tanią firmę kurierska czy coś bo rodzina twierdzi że koszt wysłania paczki to 15Ł
tyle że niestety jadą na kilka dni większość rzeczy mają na miejscu bo raz są w pol raz w ang. i zwykłego bagażu nie mają...
dowiedziałem się również że powinni zabrać figurki
więc znacie może jakiś tani sposób przetransportowania figurek do polski typu jakaś tania firma kurierska?
dowiedziałem się również że powinni zabrać figurki
więc znacie może jakiś tani sposób przetransportowania figurek do polski typu jakaś tania firma kurierska?
dodatkowy plecak w zwyklym bagazu to najtanszy i najprostszy sposob
Ale Ty masz problem...Marcins pisze:w Anglii mam rodzinę która kupiła mi tam figurki
?
Kupują plecak marki Tesco i nadają jako bagaż do luku. Proste?
Chyba nie trzeba pracować na lotnisku, żeby wiedzieć takie rzeczy? (ja pracowałem 3 miesiące na Okęciu i przewoziłem osobiście figsy z UK z 5 razy, jakoś nie chcieli mi ich konfiskować).
A ile tych figsów jest? 50 blisterków?
niestety nie mają zwykłego bagażu przyjeżdżają tylko na parę dni a w Polsce mają jakieś rzeczy...więc go nie potrzebują
gdyby to było takie proste to bym nie pytał.
chodzi mi o sposób taniego przetransportowania figsów drogą pozalotniskową
pocztę tam drogą mają
jest jakiś inny sposób?
gdyby to było takie proste to bym nie pytał.
chodzi mi o sposób taniego przetransportowania figsów drogą pozalotniskową
pocztę tam drogą mają
jest jakiś inny sposób?
To nie mogą wziąść tego bagażu tylko na figurki??
Nie no serio?
oświecę cię - za przesyłkę innymi sposobami również
oświecę cię - za przesyłkę innymi sposobami również
Ja leciałem ze swoimi figurkami do Hiszpanii, niosłem je w metalowej walizce (idealnej na bombe ) w bagazu podręcznym i nie było najmniejszego problemu, w Polsce tylko kazali mi otworzyć walizke i miałem okazje się pochwalić swoim hobby . O żadnym zatrzymaniu figurek na pewno nie ma mowy.