Armia chłopska jest baaardzo prawdopodobna, biorąc pod uwagę fakt, że wystawiać można (i trzeba) będzie zounds of peasants w każdym regimencieMaster of reality pisze:HeheKokesz pisze:Póżniej będzie rozbicie dzielnicowe w Bretonii i Imperium.
Wielka Rewolucja Bretońska
Chłopi mają dość życia w biedzie i urządzają krwawą jatkę![]()
O przegiętości Ryboludzi słów kilka
Re: O przegiętości Ryboludzi słów kilka
- morgan10005
- Falubaz
A w 6 ed. nie było czegos takiego jak Old Lizaki-same duże gady-coś jak dinozaury, To chyba było wydane w ktorymś WD.Kokesz pisze:Ja stawiam na to, że jeśli już będzie jakaś nowa armia w 8 ed. to GW podzieli Lizaki na Lustrię i Southlands. Póżniej będzie rozbicie dzielnicowe w Bretonii i Imperium. Skaveni całkiem się pokłócą i każdy klan będzie miał swój AB. Na koniec gnoblardy wyzwolą się z pod jarzma ogrów.
Dobry towar macie, niezły odlot
A może polityczna armia do battla?
An(cient) Lepour w rarach z opcją przekształcenia każdego terenu w trudny poprzez wysypanie ziemniaków.
Lord z lotem i opcją klonowania na 2+
Możliwości wybrania "wspólnoty" i hate dla innych nacji.
Model z wąsami wzbudza fear a berety z antenką w swarm'ach.
Jak GW wyda taką armię to kupuję.
An(cient) Lepour w rarach z opcją przekształcenia każdego terenu w trudny poprzez wysypanie ziemniaków.
Lord z lotem i opcją klonowania na 2+
Możliwości wybrania "wspólnoty" i hate dla innych nacji.
Model z wąsami wzbudza fear a berety z antenką w swarm'ach.
Jak GW wyda taką armię to kupuję.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
-
Bardzo Podły
- Warzywo
Te rybki są równie cukierkowe jak HE!! One są dobre! Fuj!
Do zwykłego battla do dupy armia, jak wyjaśnisz bitwę w środku pustyni z TK albo ryboludzie przeciwko WE.
Co do nowych armii jakie miałby by wyjść stawiałbym na coś w azjatyckich klimatach(nippon lub catay) albo łowców czarownic z imperium.
PS
Ryby nadają się tylko na sushi
Do zwykłego battla do dupy armia, jak wyjaśnisz bitwę w środku pustyni z TK albo ryboludzie przeciwko WE.
Co do nowych armii jakie miałby by wyjść stawiałbym na coś w azjatyckich klimatach(nippon lub catay) albo łowców czarownic z imperium.
PS
Ryby nadają się tylko na sushi
Rzucam demony, są dla szmat...
O&G 2,500
NG 3,000
Woch 2,000
Hadecja 1,500
O&G 2,500
NG 3,000
Woch 2,000
Hadecja 1,500
ja raczej obstawiam wyjście japońcopodobnych
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
szybciej jakaś estalia, tilea...
co do 8 ed. to fajnie bybyło jakby zwiększyli grywalność klocków piechoty...
co do 8 ed. to fajnie bybyło jakby zwiększyli grywalność klocków piechoty...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
szczeże to nie wiem o co wam chodzi z tym wzmacnianiem klocków - przecież i tak są mocne - no chyba nie chcecie żeby widzieli 360 stopni i jeszcze żeby łazili jak harcownicy. Kolcki i tak są niezłe za same szeregi nabijają 2-3 do CR.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Wymyśliłeś to grając we?
Klocek z save 4 i mniej często dojdzie pod WE.
Jak Tancerzami atakuje się jakiś większy klocek z 3+ za szeregi 1+ liczebność + 1 baner to sorry na sam start ma się -5 do walki wręcz... Przy niektórych jednostkach ciężko nadrobić te ptk. Zresztą ile mamy jednostek w WE zdolnych złamać duży klocek? WR-WD i czasem drzewiec i smok i to nie w pojedynkę najczęściej.
Co byście ulepszyli w klockach? Manewrowość? Jest bardzo dobra wręcz realistyczna jak ktoś ogląda defilady itp. Jedyne co bym ulepszył to ceny poszczególnych jednostek.
Jak Tancerzami atakuje się jakiś większy klocek z 3+ za szeregi 1+ liczebność + 1 baner to sorry na sam start ma się -5 do walki wręcz... Przy niektórych jednostkach ciężko nadrobić te ptk. Zresztą ile mamy jednostek w WE zdolnych złamać duży klocek? WR-WD i czasem drzewiec i smok i to nie w pojedynkę najczęściej.
Co byście ulepszyli w klockach? Manewrowość? Jest bardzo dobra wręcz realistyczna jak ktoś ogląda defilady itp. Jedyne co bym ulepszył to ceny poszczególnych jednostek.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
To jeśli te klocki są takie wypasione, to czemu nikt na nich nie gra? Mogą i mieć +5CRa na start, ale wystarczy mieć w armii skirmish, potworka, lekką kawę, szarżujesz ze wszystkich stron, gdyż klocek jest mało mobilny, a im więcej szeregów tym trudniej tym się poruszać.mikadorus pisze:Klocek z save 4 i mniej często dojdzie pod WE.
nikt na nich nie gra ( według ciebie) bo wiekszość woli kawaleria z Mv 7,8 niż piechote z ruchem 3,4,5
Pozatym mówisz że wystarczy mieć sam skirmish i lekką jazde zeby taki klocek objchać ze wszystkich stron i złamać - tylko wyobraź sobie że przeciwnik też moze mieć jakieś jednostki oprócz tego klocka, i dla reszty takiej armii też znajdzie zajecie. A doswiadczony przeciwnik nie da sobie zajechać takiego oddziału od boku bo to jest dla niego prawie automatyczna porażka ( utrata pkt za szeregi). ostatnio grałem z krosnoludamni na samej piechocie prawie bez strzelania ( 3 machinki) nie mogłem goscia złamać bo nawstępie miałem - 5 do CR a że jeszcze krasnoludzkie 4 t asv na 3+ i miał jeszcze na 2-3 klockach warda to nie miałem go jak złamać. Jesli wedłóg was klocki są słabe na nara ...
Pozatym mówisz że wystarczy mieć sam skirmish i lekką jazde zeby taki klocek objchać ze wszystkich stron i złamać - tylko wyobraź sobie że przeciwnik też moze mieć jakieś jednostki oprócz tego klocka, i dla reszty takiej armii też znajdzie zajecie. A doswiadczony przeciwnik nie da sobie zajechać takiego oddziału od boku bo to jest dla niego prawie automatyczna porażka ( utrata pkt za szeregi). ostatnio grałem z krosnoludamni na samej piechocie prawie bez strzelania ( 3 machinki) nie mogłem goscia złamać bo nawstępie miałem - 5 do CR a że jeszcze krasnoludzkie 4 t asv na 3+ i miał jeszcze na 2-3 klockach warda to nie miałem go jak złamać. Jesli wedłóg was klocki są słabe na nara ...
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
- Master of reality
- Oszukista
A wiesz co by się stało jakby grał taką armią przeciwko Defensowi? Zanim by doszedł już by go nie byłokubon pisze:ostatnio grałem z krosnoludamni na samej piechocie prawie bez strzelania ( 3 machinki)
I tak jeśli masz Wiele klocków to przegrywasz a jak jeden, to ci go rozbijają bez problemu. Dlatego piechota jest słaba.
No i kwestia tego że ty masz zajebistych Łuczników a on 3Mv
I sold my soul for rock'n roll
ta pomijając to ze on ma 4 t i Asv na 3+ to są swietni. Na poczatku ranie ich aż na 5+ a potem ,,tylko" na 4 + a do tego zostaje jeszcze przebicie sie przez pancerz...poza tym nie zmienia to faktu że w walce nadal mają na starcie +4-5 do CR
A aremie defensywne ...? rozwalają większosć nie skirmishowych armi
A aremie defensywne ...? rozwalają większosć nie skirmishowych armi
Rozumiem, że chcesz nas przekonać do piechoty rankowej na przykładzie armii, która nie ma innego wyboru jak piechota? A wasze leśne eternale? Też moga mieć 3 ranki, sztandar, WB, nawet można wstawić do nich BSB. Razem 7 static CRa po prostu super (z przewagą). 

To Ty nie wiesz, że tam gra się tylko na nich xD?Kokesz pisze:Rozumiem, że chcesz nas przekonać do piechoty rankowej na przykładzie armii, która nie ma innego wyboru jak piechota? A wasze leśne eternale? Też moga mieć 3 ranki, sztandar, WB, nawet można wstawić do nich BSB. Razem 7 static CRa po prostu super (z przewagą).
Moim zdaniem klocki piechoty są zbyt mało mobilne, aby mogły coś zdziałać. Już lepiej wziąć kawalerię - szybsza, lepsza siła przebicia. No i fear out number... Prześwietna zasada, wbijasz się jakimś smokiem, starasz się jakkolwiek nadrobić/nabić CRa i już po klocku. No już o wystrzelaniu klocków to nie mówię. To samo katapki. Większy cel - większe prawdopodobieństwo trafienia. No ok - może y dało radę, ale po prostu jest lepszy wybór.
- Master of reality
- Oszukista
nie przesadzasz trochę? ciężko jest z 20 chłopa pocisnąć tyle żeby FO zrobićRasti pisze:wbijasz się jakimś smokiem, starasz się jakkolwiek nadrobić/nabić CRa i już po klocku.
Ja liczę tam liczę nie na ulepszenie piechoty tylko na osłabienie kawyRasti pisze:Moim zdaniem klocki piechoty są zbyt mało mobilne, aby mogły coś zdziałać.
I sold my soul for rock'n roll
No tak, kawa daje nieźle po garach. Z tym smokiem to nie miało być tępa szarża nim, tylko jeszcze coś szarżuje, zmiękczyć. Jest wiele opcji 
Widzę, że już nam się tematy mieszają :> W temacie dot. 8 edycji piszemy o ryboludziach, w temacie o ryboludziach o 8 ed
Widzę, że już nam się tematy mieszają :> W temacie dot. 8 edycji piszemy o ryboludziach, w temacie o ryboludziach o 8 ed