PlayMini Of The Month - maj

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

bigpasiak pisze:wez panienke highborna... chyba najlepsza z nich wszystkich jak na to patrze... wlasciwie moglbys sie pokusic o Direct Only modele [ sa trzy naprawde fajne figorki. mam wszystkie 3 w regimencie tancerzy troche przerobione...] wydaja sie tym samym najsensowniejszym wyjsciem... wg mnie oczywiscie...
Tak, ci sa świetni. Mam te modele. Po dwie sztuki kazdy wzor. I wlasnie dlatego, ze ich mam tylu pozostana chyba zwyklymi tancerzami. Panienka, powiadasz... Mnie sie chyba najbardziej podoba ten najprostszy champion, ktory ma jeden miecz opuszczony, a drugi polozny na ramieniu. Emanuje z niego spokoj przez co super twardzielowato wyglada. Reszta tancerzy jest jakas taka spięta... :)
Ech... cięzki wybór... :roll:
Dzieki za radę, w każdym razie. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja zakupiłem farby, green stuff i już działam 8) Beware!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

no! to dobrze ze sie ruszylo :)

no fakt fajny jest jak nic nie zamierzasz z nim zrobic... bo do przerobki to wlasnie chyba najmniej sie nadaje...
ja mojego niewiele przerabialem co znajacy model widza ale mial mi pasowac do unitu i taki tez jest.
na Twojego bless czekam z niecierpliwoscia. ciekawym co wykombinowales/wykombinujesz ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

ja właśnie skończyłem robić czempiona - łowcę niewolników do moich Hobgoblinów na wilczkach:) Postaram sie o zdjęcia, ale na razie niepomalowany....

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

A ja mam pytanie do bigpasiaka: na forum jestem od niedawna więc nie wiem, może foty gdzieś już były, ale czy mógłbyś pokazać swoich wardancerów? Bo ja powoli dojrzewam do zrobienia mojego oddziału i chętnie rzuciłbym okiem...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

bigpasiak pisze:
no fakt fajny jest jak nic nie zamierzasz z nim zrobic... bo do przerobki to wlasnie chyba najmniej sie nadaje...
ja mojego niewiele przerabialem co znajacy model widza ale mial mi pasowac do unitu i taki tez jest.
na Twojego bless czekam z niecierpliwoscia. ciekawym co wykombinowales/wykombinujesz ;)
Nie konwertuje figurek na sile. Jesli mam tylko jeden dany model i mi sie on podoba, to zwykle zostawiam go tak, jak jest. Konwertuje tylko wtedy, kiedy widze, ze figurka moze byc ladniejsza (i wiem, jak ja poprawic), lub by ja odroznic od innych swoich modeli.
Zdecydowalem sie na zrobienie championa z pani Wardancer Highborn. Nie wiem, czy beda jakies ingerncje w strukture modelu i jakie ewentualnie beda to ingerencje. Się zobaczy. Bo widze, ze presja na konwertowanie jest w tym konkursie dosyc mocna...
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

No dobra, jeśli w ogóle wezmę w tym udział w tym miesiącu, to moim czempionem będzie jeden z herosów z bandy Pestilens - tak, jest nieoficjalna, ale BĘDĘ NIĄ GRAŁA -jednak ostrzegam, że jedyne zdjęcia w stanie surowym są robione... komórką :( w związku z czym nie wiem, czy ich publikacja ma sens, chyba tylko "żebyście uwierzyli" ;) Niestety, jeśli teraz nie zacznę malować, to nigdy.
Zamieszczę te zdjęcia, jeśli się zdecyduję, bo figurki pomaluję tak czy siak.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bless pisze:
bigpasiak pisze:
Nie konwertuje figurek na sile. Jesli mam tylko jeden dany model i mi sie on podoba, to zwykle zostawiam go tak, jak jest. Konwertuje tylko wtedy, kiedy widze, ze figurka moze byc ladniejsza (i wiem, jak ja poprawic), lub by ja odroznic od innych swoich modeli.
Zdecydowalem sie na zrobienie championa z pani Wardancer Highborn. Nie wiem, czy beda jakies ingerncje w strukture modelu i jakie ewentualnie beda to ingerencje. Się zobaczy. Bo widze, ze presja na konwertowanie jest w tym konkursie dosyc mocna...
bless olej konwertowanie. jak widzisz nie zrobilem duzo w tym modelu. ot kosmetyka... reka z mieczem wymieniona troche pozycja zmieniona i warkoczyki ruszone... pomaluj fajnie ta panienke i bedzie dobrze... a co myslisz nad delikatnym wygieciem jej reki do przodu tak zeby wskazywala przeciwnika? drobnostka ale smaczek daje ;)

@macmet- ja tu swoich figsow raczej nie wystawiam... ten konkurs bedzie niejako wyjatkiem... tzn wyjatkiem od pokaywania figurek poza forum XIII Kohorty ;) jakos jak czytam komentarze niektorych uzytkownikow to sie odechcewa...

moje zdjecia tez sa robione komura... ericson jest bomba do tego :)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Czemu ja w mojej armii nie uzywam zadnych championow :( Naprawde z checia cos bym pomalowal... Moze za miesiac cos ciekawszego bedzie ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

bless pisze:Bo widze, ze presja na konwertowanie jest w tym konkursie dosyc mocna...
E tam. Kerima i tak nie przeskoczymy ;) Chodzi po prostu o uzyskanie kompletnej, grywalnej figurki i to wszystko :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Ziemko zrób Chempiona do kroxów i używaj go jako zwyklaka najwyżej :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Skavenblight pisze:No dobra, jeśli w ogóle wezmę w tym udział w tym miesiącu, to moim czempionem będzie jeden z herosów z bandy Pestilens - tak, jest nieoficjalna, ale BĘDĘ NIĄ GRAŁA -jednak ostrzegam, że jedyne zdjęcia w stanie surowym są robione... komórką :( w związku z czym nie wiem, czy ich publikacja ma sens, chyba tylko "żebyście uwierzyli" ;) Niestety, jeśli teraz nie zacznę malować, to nigdy.
komurkowe to raczej nie

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kerim pisze:
Skavenblight pisze:No dobra, jeśli w ogóle wezmę w tym udział w tym miesiącu, to moim czempionem będzie jeden z herosów z bandy Pestilens - tak, jest nieoficjalna, ale BĘDĘ NIĄ GRAŁA -jednak ostrzegam, że jedyne zdjęcia w stanie surowym są robione... komórką :( w związku z czym nie wiem, czy ich publikacja ma sens, chyba tylko "żebyście uwierzyli" ;) Niestety, jeśli teraz nie zacznę malować, to nigdy.
komurkowe to raczej nie
No nie będą dobre ani nawet poprawne, ale żebyście nie mówili, że kit wciskam i pomalowanego od dawna szczura zgłaszam ;) A zresztą, dziś lub jutro zrobię mu zdjęcie "zapodkładowanemu" - tym razem porządnym aparatem.

Awatar użytkownika
ed guma
Pseudoklimaciarz

Post autor: ed guma »

To ja jeszcze raz, tylko bardziej oficjalnie z większą przemową. :)

Mam to szczęście, że uwielbiając chlapać żołnierzyki, mogę tak spokojnie zarabiać na życie. Po latach malowania i sprzedawania się za pieniądze, człowiek dochodzi do wniosku, że nadeszła wreszcie pora, by również sobie samemu zrobić czasem dobrze.
Dlatego bardzo, rzekłbym wręcz soczyście, przemawia do mnie idea PlayMini Of The Month. Osobiście odbierana nie jako kolejny poważny konkurs: Na kolana psy i podziwiać cudowną pracę mistrza!, co brana z przymrużeniem oka rywalizacja: Hej misie, mi też wreszcie między pracą, szkoła i treningiem udało sie pomalować coś dla siebie. Tym bardziej, że po godzinach spędzonych nad muskaniem figurek na zamówienie, swoje robię raczej szybko i bekowato, dla samej przyjemności klimatycznych konwersji i ulubionych kolorów (bo czasem rzygać już się chce nad kolejną choinką dla amerykańca).
Niestety nie mam czasu dla dziewczyny, a co dopiero na pomalowanie całej armii do WFB. Na Apellesa, szczęsliwi ci których kobiety pędzel dzierżą w dłoni (dwuznaczność wypowiedzi zdecydowanie zamierzona :wink:). Dlatego bawię się systemami figurkowo mniej liczebnymi. Pogrywałem w Blood Bowla, pykam w Necromundę, w przyszłości poturlam sobie pewnie w Mordheima.

I tu dochodzimy do meritum postu. Zdaję sobie sprawę, że to forum głownie battlowców, ale bardzo, bardzo ładnie proszę o oficjalną zmianę regulaminu tak, by do konkursu dopuszczone również były inne systemy Starego Świata, na ich własnych zasadach (czyli np. wystawiam figurkę Mordheima, uzbrojoną zgodnie z zasadami Mordheima, a figurke Blood Bowla na podstawkach Blood Bowla). Podobnie przyjęto na przykład na Golden Demonie.
Jeśli tytułem miesiąca jest czempion oddziału WFB, to do Mordheima byłby kapitan, a BB trener. Jeśli w czerwcu będziemy malować muzyka z oddziału WFB, ja z najdzikszą radością zaślinię się konwertując goblin-cheerleader-music-bend do BB. Itd, itp.
Nie zależy mi na poklasku, czy wygranej, chcę się po prostu dobrze bawić i wspólnie motywować. :D

Howgh.

Trener drużyny Blood Skullz od wczoraj na warsztacie.
Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky Guma the 5th

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ileż razy jeszcze w tym temacie będę się powtarzał?
Tomash pisze:Co do rozmyć:
Szef ekipy Mordheimowej albo trener BloodBowl - jak dla mnie OK i można dopuścić takie prace. No chyba, że są protesty?
Protestów od tamtego czasu nie było. Ergo dopuszczamy szefów drużyn Mordheim i trenerów BloodBowl (ci ostatni niech i nawet będą na tych swoich okrągłych podstawkach).
Zatem mordheimowcy i bloodbowlowcy - bring them on! :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

E, bo mi Kerim próbował w głowie mieszać ;) Dzięki Tomashu, teraz już wiem co robić :)
To nawet lepiej się składa, bo innych herosów już zagruntowałam, a wodza jeszcze nie - dziś skończę konwersję, jutro zrobię fotki... i tak nie wygram, bo maluję od niedawna [może i to prawda, że się szybko uczę, ale jednak pro to nie jestem], ale zabawa zawsze jakaś będzie - i motywacja żeby te szczurki zrobić [bo tak z wodzów to bym mogła zrobić boyara, ale on taki zwykły jest, albo magistra, którego nie mam... i dlatego wybrałam tego plague priesta.]

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Tomash pisze:Tak jak Kerim pisze. Won z tym tematem magistrów! :D
Poszło. :twisted:

EDIT: Tak, Szamanku, moderator samo zło. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Jutro powinienem mieć już skończonego mojego zawodnika. Z tym, że wystawiam rezerwowego, bo nie wiem czy zdążę z głównym daniem (nawet nie mam zakupionego modelu..). Czy można wymienić swojego kandydata przed rozpoczęciem głosowania?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Jest szczurzasty w płaszczyku - fotki jutro.
I nawet podstawkę już robię...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Nie! NIE!! Ja miełem być pierwszy! Choć przez chwilę na prowadzeniu....

;)

ODPOWIEDZ