Grałem wiele razy z TK i zawsze mi się przydawali. Jak dwóch wpadnie w Casket to powinieneś go ściągnąć. A czy pogoni ich strzelaniem to też można się spierać. Trafia cię na 5 rani na 5, a nie każdy gra na dużej liczbie łuczników. Po za tym orzełki mają wiele innych zastosowań, a 50 pkt za jeden to nie jest jakoś specjalnie dużo żeby ich żałować.Havelock pisze:zgadzam się że RBT na TK to strata punktów, jak dla mnie orzeł zresztą też (nie widzę przejścia przez obsługę kaszkietu, poza tym łucznicy go pogonią
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
jakoś wielu graczom HE się utarlo, ze orzelek to tylko do zabiajania maszyn...
otóż na TK nie jest to zly wybór, 2 bolce, 2 orły wydaje się być trafny, chociaż 3 bolce bym i tak bral. Skorpiony? Lucznicy sobie z nimi radzą, kwestia wystawienia.
Zaś orly mają sens wtedy gdy jest mocna antymagia, to powyginają wrogie jednostki, bo inaczej to wróg ominie ich a następnie w fazie amgi zaszarżuje. No i polowanie na hieropante, któy to ma boskie 3T i 2W?
otóż na TK nie jest to zly wybór, 2 bolce, 2 orły wydaje się być trafny, chociaż 3 bolce bym i tak bral. Skorpiony? Lucznicy sobie z nimi radzą, kwestia wystawienia.
Zaś orly mają sens wtedy gdy jest mocna antymagia, to powyginają wrogie jednostki, bo inaczej to wróg ominie ich a następnie w fazie amgi zaszarżuje. No i polowanie na hieropante, któy to ma boskie 3T i 2W?
@kosa
Rozpiska zaiste ciekawa, mocy pełna no i najważniejsze klimat charce trzyma. Szczerze mówiąc ciężko będzie to ogrami ugryźć
A co do stwierdzenia "ot tak sprawiłeś mu niezła armię na początek" to muszę się przyznać, że jak przekonywałem brata i bratową do mojego pomysłu(prezent dość drogi więc należało skonsultować) to okazało się, że to długofalowa inwestycja w młodego.
Już tłumaczę. Bitweniakowe hobby rozwija wyobraźnie, umiejętność logicznego myślenia oraz zdolności manualne. Uczy cierpliwości, kulturalnego rozwiązywania konfliktów, zarządzania ryzykiem oraz zasobami. Jak każde hobby bitewniaki wymagają systematyczności i umiejętności organizowania sobie czasu wolnego. Poza tym to hobby stanowi dobrą alternatywę dla rozrywek łatwych i cholernie niezdrowych(tutaj wstaw używki z którymi pierwszy kontakt częstokroć następuje z powodu braku pomysłu na spędzanie czasu).
Jeżeli rodzice któregoś z graczy jojczą mu że zajmuje się bzdurami - w ramach uświadamiania rodzicieli można do woli używać mojego peanu pochwalnego ku chwale bitewniaków
Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziękuję za pomoc
Edit: Zapomniałem o walorach edukacyjnych w procesie uczenia się języka angielskiego.
Rozpiska zaiste ciekawa, mocy pełna no i najważniejsze klimat charce trzyma. Szczerze mówiąc ciężko będzie to ogrami ugryźć
A co do stwierdzenia "ot tak sprawiłeś mu niezła armię na początek" to muszę się przyznać, że jak przekonywałem brata i bratową do mojego pomysłu(prezent dość drogi więc należało skonsultować) to okazało się, że to długofalowa inwestycja w młodego.
Już tłumaczę. Bitweniakowe hobby rozwija wyobraźnie, umiejętność logicznego myślenia oraz zdolności manualne. Uczy cierpliwości, kulturalnego rozwiązywania konfliktów, zarządzania ryzykiem oraz zasobami. Jak każde hobby bitewniaki wymagają systematyczności i umiejętności organizowania sobie czasu wolnego. Poza tym to hobby stanowi dobrą alternatywę dla rozrywek łatwych i cholernie niezdrowych(tutaj wstaw używki z którymi pierwszy kontakt częstokroć następuje z powodu braku pomysłu na spędzanie czasu).
Jeżeli rodzice któregoś z graczy jojczą mu że zajmuje się bzdurami - w ramach uświadamiania rodzicieli można do woli używać mojego peanu pochwalnego ku chwale bitewniaków
Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziękuję za pomoc
Edit: Zapomniałem o walorach edukacyjnych w procesie uczenia się języka angielskiego.
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
ten kto mówi że orły są kiepskie na TK ten bluźni
jak przeciwnik ma 3 skorpy to ja nie widzę jak ty się Kosa chcesz ustawiać
a orzełki są świetne
jak przeciwnik ma 3 skorpy to ja nie widzę jak ty się Kosa chcesz ustawiać
a orzełki są świetne
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Orły mają swoje zastosowanie na TK, ale jak dla mnie nie do szarżowania na katapulty, raczej na odgięciu jakiejś szarży lub coś w tej deseń, a nawet może samobójcza szarża w hierophante. Ja grając z TK mam przeważnie (mówię o rozpisce turniejowej na 2250 pkt. na smoku) 4 scrolle na caddych, 2 RBT, cannona i eagla. Mając taki ostrzał łatwiej zdejmiesz te katapulty a o scorpiony, aż tak nie trzeba się martwić. Muszą pierw wyjść, później się nie zmisfajerować itd. Da się to przeżyć.
co powiecie na kloc 25 WL z SoB i BSB z BotWD na chaos na najtach i dużym dyskowcu ?
jako reszta najprawdopodobniej smok i caddy oraz 4 bolty
jako reszta najprawdopodobniej smok i caddy oraz 4 bolty
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Imo i tak BB wygrywa, ale jeśli chcesz się pobawić to czemu nie.
A co powiedzielibyście na rydwan śmigający po lasach i innym trudnym terenie (BSB z Banner of Ellyrion w rydwanie)?? Wiem, że raczej for fun, ale mina przeciwnika bezcenna
A co powiedzielibyście na rydwan śmigający po lasach i innym trudnym terenie (BSB z Banner of Ellyrion w rydwanie)?? Wiem, że raczej for fun, ale mina przeciwnika bezcenna
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
ale ty jesteś terefere eltharion
normalnie kto cię kąpał że nie utopił
czasem jak coś walniesz to po prostu...
gram z kolegą po świętach i dlatego wpadłem na taki pomysł
chce mu zrobić niespodziankę
a tak btw to czy można dać BSB 2 magiczne szmaty ?
LC z BB i EB
bez personalnych wjazdów proszę.
A.
normalnie kto cię kąpał że nie utopił
czasem jak coś walniesz to po prostu...
gram z kolegą po świętach i dlatego wpadłem na taki pomysł
chce mu zrobić niespodziankę
a tak btw to czy można dać BSB 2 magiczne szmaty ?
LC z BB i EB
bez personalnych wjazdów proszę.
A.
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
ja mam pytanie - jak dokładnie działa Foe Bane - bo nie wiem jak rozumieć opis z podręcznika - "...always wounds on 2+..." to znaczy, że trafiam normalnie, a potem niezależnie od mojej siły woundze na 2+? I jak się do tego ma armour - czy woundze automatycznie na 2 i przeciwnik nic nie może z tym zrobić czy savy są normalnie brane? wiem, że pisze "... as are modified by the strength of the bearer" ale wolę się upewnić...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
1. Ja mam oddział 14 WL zrobiony z figurek GZ.Taxor pisze:Witam dawno nie grałem w WFB, ale przyszedł czas na odkurzenie armii i mam takie pytanie czy możecie polecić inne WL niz te które prezentuje nam GW( są ohydne). I czy jak mam smoczka to ile on daje AS lordziowi?? z góry dzięki ;]
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0351&sid=2d206478
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0352&sid=2d206478
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0353&sid=2d206478
W blisterze 3 figsy oraz 9 broni (3 topory, 3 halabardy, 3 miecze)
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0335&sid=2d206478
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0320&sid=2d206478
Wyglądają świetnie. Cena za cały oddział też nie jest wysoka.
Minusem jest jedynie brak pelerynek, ale jeszcze nie spotkałem osoby (i na lokalu i na masterze), która by nie skapowała się od razu, że to WL
oraz to że figurki są ciut mniejsze od tych z GW - ja swoje wsadziłem na skałki i jest OK.
2. Smok nie daje żadnego AS lordowi.
pozdrawiam,
Asassello
PS. Proszę o pokój w temacie.