rozpiski elfów v2
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
polecam lorda w wersji z leoc
nic go nie zatrzyma
nawet jak przeciwnik zrobi sobie kloc z jakimś super lordem - np. kosiarą - to czempiona na spoko rozwalamy z 10 ataków a potem czelenżujemy lorda i zabijamy na miejscu
a teraz trochę liczb na przykładzie statystycznego smoka (WS6 S6 A5 T6 W6)
-trafiamy na 3+, 1/3 na pudło, po przerzucie 1/9
-ranimy na 2+, 1/6 że wytrzyma, po przerzucie 1/36
-save'uje 4+, 1/2 że wysave'uje, po przerzucie 1/4
po zsumowaniu szansa na nie wbicie Wounda wynosi :
4/36+1/36+9/36=14/36
czyli nabijamy 3,61(1) W
co daje nam ogromną przewagę już na starcie
nasz smok trafia na 3+, czyli 4 razy
rani na 3+ czyli 8/3
przeciwnik nie ma save'a
czyli nabiliśmy 3.6(1)+2.(6)=6.2(7)
czyli ubijamy smoka
lord zależy jaki jest
DE'lficki raczej nic nie zrobi i zwieje od outnumbera
Korniszon Chaosu z Runswordem może ubić nam generała ale i tak nie nabije 7 ran
wampirzy lord to ogólnie porażka bo będę i tak bił po nim bo jest znacznie niebezpieczniejszy od smoka na którym lata
wszystkie LT zginą, przepadną i zostaną rozszarpane na strzępy
nic go nie zatrzyma
nawet jak przeciwnik zrobi sobie kloc z jakimś super lordem - np. kosiarą - to czempiona na spoko rozwalamy z 10 ataków a potem czelenżujemy lorda i zabijamy na miejscu
a teraz trochę liczb na przykładzie statystycznego smoka (WS6 S6 A5 T6 W6)
-trafiamy na 3+, 1/3 na pudło, po przerzucie 1/9
-ranimy na 2+, 1/6 że wytrzyma, po przerzucie 1/36
-save'uje 4+, 1/2 że wysave'uje, po przerzucie 1/4
po zsumowaniu szansa na nie wbicie Wounda wynosi :
4/36+1/36+9/36=14/36
czyli nabijamy 3,61(1) W
co daje nam ogromną przewagę już na starcie
nasz smok trafia na 3+, czyli 4 razy
rani na 3+ czyli 8/3
przeciwnik nie ma save'a
czyli nabiliśmy 3.6(1)+2.(6)=6.2(7)
czyli ubijamy smoka
lord zależy jaki jest
DE'lficki raczej nic nie zrobi i zwieje od outnumbera
Korniszon Chaosu z Runswordem może ubić nam generała ale i tak nie nabije 7 ran
wampirzy lord to ogólnie porażka bo będę i tak bił po nim bo jest znacznie niebezpieczniejszy od smoka na którym lata
wszystkie LT zginą, przepadną i zostaną rozszarpane na strzępy
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
a tak a propo to ile masz lat?
bo ja też nie miałem (mam 15.5) ale się tym interesuję
nie jestem pewien tylko czy na pewno te prawdopodobieństwa się tak dodadzą ale wszystko mówi mi że tak
leoc jest największym przegięciem w HE zaraz obok BB
te dwa przedmioty w rozpie dobrze rozegrane robią miazgę
daje nam to całkowitą skuteczność przeciwko wszystkiemu poza jednostkami UB które się nie sypią i stubornom ale na nie mamy 4 bolty
wracając do leoca to nabija on nam na modelach ze słabym sejvem średnio 3.6 rany czyli 2.6 punktów przewagi
problem jest tylko z zapuszkowanymi przeciwnikami z silnym wardemk, Sv, czy regenką
w takie coś lepiej się smokiem nie pchać, no chyba że to coś przez zapuszkowanie straciło całkowicie moc zabijania
a i takie pytanko :
jaką przyjmujecie technikę walki z jeźdźcami na monsterach przy użyciu tak złożonego smoka?
ja na razie bije wszystkim po smoku bo lo5rd na pewno lepiej się na niego sprawdza tylko co ze smokiem ?
bo ja też nie miałem (mam 15.5) ale się tym interesuję
nie jestem pewien tylko czy na pewno te prawdopodobieństwa się tak dodadzą ale wszystko mówi mi że tak
leoc jest największym przegięciem w HE zaraz obok BB
te dwa przedmioty w rozpie dobrze rozegrane robią miazgę
daje nam to całkowitą skuteczność przeciwko wszystkiemu poza jednostkami UB które się nie sypią i stubornom ale na nie mamy 4 bolty
wracając do leoca to nabija on nam na modelach ze słabym sejvem średnio 3.6 rany czyli 2.6 punktów przewagi
problem jest tylko z zapuszkowanymi przeciwnikami z silnym wardemk, Sv, czy regenką
w takie coś lepiej się smokiem nie pchać, no chyba że to coś przez zapuszkowanie straciło całkowicie moc zabijania
a i takie pytanko :
jaką przyjmujecie technikę walki z jeźdźcami na monsterach przy użyciu tak złożonego smoka?
ja na razie bije wszystkim po smoku bo lo5rd na pewno lepiej się na niego sprawdza tylko co ze smokiem ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Za trzy miechy osiemnastkaa tak a propo to ile masz lat?
Ja tez nie jestem pewien. Po prostu, jak sobie kulam, to ni cholery nie chce mi tak wyjscnie jestem pewien tylko czy na pewno te prawdopodobieństwa się tak dodadzą ale wszystko mówi mi że tak
Proste, ze po smoku. Potem FO i naraa i takie pytanko :
PS
Co to jest UB? Domyslam sie, ze niezlomnosc, ale...
masz rację że UB to niezłomność
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Zawsze mi się zdawało, że Andrzej to już jest starym battlowcem, ma dzieci i w ogóle
Co do obliczeń - na oko widać, że są błędne, bo skoro smok save'uje teoretycznie 1/4 ran, to save'uje 1 z 4, czyli nie możesz mu wbić średnio 3.61>3 Wounda.
Smok dobrze policzony Lord z Loeciem zadaje średnio 4*8/9*35/36/*3/4=2.59 Wounda.
Co do obliczeń - na oko widać, że są błędne, bo skoro smok save'uje teoretycznie 1/4 ran, to save'uje 1 z 4, czyli nie możesz mu wbić średnio 3.61>3 Wounda.
Smok dobrze policzony Lord z Loeciem zadaje średnio 4*8/9*35/36/*3/4=2.59 Wounda.
Queek.
ale wtopa
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
- Master of reality
- Oszukista
Andrzej pisze:Za trzy miechy osiemnastka
Zawsze myślałem że ty starszy jesteś(w sumie nie wiem czemu), a tu widzę mój rówieśnik.
Musimy kiedyś na piwo pójść
I sold my soul for rock'n roll
Za 3 miesiące, dzieci.Master of reality pisze:Andrzej pisze:Za trzy miechy osiemnastka
Zawsze myślałem że ty starszy jesteś(w sumie nie wiem czemu), a tu widzę mój rówieśnik.
Musimy kiedyś na piwo pójść
I już mi tu nie spamować.
nie wiem ile ty masz assasello ale powiedz mi że przed 18 na piwo nie chodziłeś...
koniec OT
koniec OT
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Oj Zwolin ty alkocholiku hańbisz nasza dumną rase
Moja rospa rzeciw imperium
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3&start=60
Moja rospa rzeciw imperium
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3&start=60
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Tfu, wypluj to! Jeszcze tego mi brakujeZawsze mi się zdawało, że Andrzej to już jest starym battlowcem, ma dzieci i w ogóle
Tak to jest, kiedy ktos nie spamuje bez sensu na forum i czasami ma fajne pomyslyZawsze myślałem że ty starszy jesteś(w sumie nie wiem czemu),
A w temacie: gral ktos na tym przedmiocie dajacym warda 2+ od magii? Wydaje mi sie on calkiem niezly, i mam na niego pare fajnych rozkmin. Jak sie Wam sprawdzal?
jest świetny ale kosztuje dużo i są lepsze wybory od niego
fajny to on by był jak by go czempion WL mógł brać
fajny to on by był jak by go czempion WL mógł brać
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
mysle nad noblem do klocka WL z takim czyms, zwlaszcza jak bd jeszcze ITP. W tedy mozna grac na 1 takim klocuszku i reszte juz jakos ogarnanc. bo ostatnio jak gralem przeciw bretce to masakra byla normalnie, zdjelem mu 2 duze lance a on mi potem tnie marsz i nie mam jak reszty pkt zlapac, on mi powybija smieci w postaci bolcow i lukow i nagle ja przegrywam.
- Master of reality
- Oszukista
Zapytaj graczy DoWAndrzej pisze:A w temacie: gral ktos na tym przedmiocie dajacym warda 2+ od magii? Wydaje mi sie on calkiem niezly, i mam na niego pare fajnych rozkmin. Jak sie Wam sprawdzal?
I sold my soul for rock'n roll
chyba co druga rozpa go ma
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Mam dzisiaj do zaprezentowania 2 rozpiski na 2250 pkt. mojego brata. Jedna będzie ofensywna, a druga bardziej defensywna. Nie wiemy, którą wybrać. Co radzicie i może jeszcze jakieś zmiany?
Offens:
Prince@ 627
AoC, AoL, VoD, gr8 weapon [107]
Star Dragon [370]
Znany wszystkim Prince na smoku.
2lvl Mage@ 175
Scroll[20]
Gem of Courage[10]
Silver Wand [10]
Kolega do White Lions
2lvl Mage@175
Ring of Corin[20]
Scroll[20]
Core:
10 Archers@110
10 Archers@110
Special:
6 Księżniczek Smoka@225
Banner, Music[30]
Banner of Ellyrion[15]
9 Phoenix Guards@197
Banner[12]
Banner of Sorcery[50]
9 White Lions@141
Music[6]
Lion Chariot@140
Rare:
3x Bolec@300
Pan pierzasty@50
A teraz Defence:
Archmage@360
4 lvl[35]
BoH[100]
BSB Noble@216
Heavy Armor;Shield;Lance;Barded Elf Steed
Battle Banner[80]
Mage@185
2x Scroll[40]
Silver Wand[10]
Core:
10 Archers@110
10 Archers@110
Special:
6 Księżniczek Smoka@225
Banner, Music[30]
Banner of Ellyrion[15]
14 Phoenix Gurads@290
FCG
Banner of Sorcery[50]
14 White Lions@228
Music;Champion
Gem of Courage[10]
Lion Chariot@140
Rare:
3x Bolec@300
Pan pierzasty@50
Wszystko powinno (przynajmniej tak mi się zdaje) się zgadzać z BP.
Offens:
Prince@ 627
AoC, AoL, VoD, gr8 weapon [107]
Star Dragon [370]
Znany wszystkim Prince na smoku.
2lvl Mage@ 175
Scroll[20]
Gem of Courage[10]
Silver Wand [10]
Kolega do White Lions
2lvl Mage@175
Ring of Corin[20]
Scroll[20]
Core:
10 Archers@110
10 Archers@110
Special:
6 Księżniczek Smoka@225
Banner, Music[30]
Banner of Ellyrion[15]
9 Phoenix Guards@197
Banner[12]
Banner of Sorcery[50]
9 White Lions@141
Music[6]
Lion Chariot@140
Rare:
3x Bolec@300
Pan pierzasty@50
A teraz Defence:
Archmage@360
4 lvl[35]
BoH[100]
BSB Noble@216
Heavy Armor;Shield;Lance;Barded Elf Steed
Battle Banner[80]
Mage@185
2x Scroll[40]
Silver Wand[10]
Core:
10 Archers@110
10 Archers@110
Special:
6 Księżniczek Smoka@225
Banner, Music[30]
Banner of Ellyrion[15]
14 Phoenix Gurads@290
FCG
Banner of Sorcery[50]
14 White Lions@228
Music;Champion
Gem of Courage[10]
Lion Chariot@140
Rare:
3x Bolec@300
Pan pierzasty@50
Wszystko powinno (przynajmniej tak mi się zdaje) się zgadzać z BP.
w pierwszej źle złożeni magowie
9 WL ?
to nie ma szans
już lepiej coś za to dać innego
druga:
BoH jest zbyt losowy
jeśli już to drugi mag 1lvl i 2xDps
za dużo gwardii
można ich dać max 5-7
bez muzyka
jak dowódca to z +1 do rozpoczynania lub Dragon Horn'em
14Wl bez sztandaru to straszny kiep
musisz mieć na nich Lion Standard
po co Ci LC - jest strasznie słaby
co to w ogóle ma znaczyć ?Special:
6 Księżniczek Smoka@225
9 WL ?
to nie ma szans
już lepiej coś za to dać innego
druga:
BoH jest zbyt losowy
jeśli już to drugi mag 1lvl i 2xDps
za dużo gwardii
można ich dać max 5-7
bez muzyka
jak dowódca to z +1 do rozpoczynania lub Dragon Horn'em
14Wl bez sztandaru to straszny kiep
musisz mieć na nich Lion Standard
po co Ci LC - jest strasznie słaby
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz