Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Piny do plastikowych modeli możesz dawać bez wiertarki - po prostu rozgrzej drucik.
1. gdzie można dostać dużo taniego korka(u) na podstawki ?
2.jak cieniować metaliki ?
co do drugiego to mam na razie pomysł by dawać wash, malować bazowym to co ma mieć 2 poziom jasności, znowu wash, znowu rozjaśnienia i tak do uzyskania odpowiedniego efektu
ale nie jestem pewien
2.jak cieniować metaliki ?
co do drugiego to mam na razie pomysł by dawać wash, malować bazowym to co ma mieć 2 poziom jasności, znowu wash, znowu rozjaśnienia i tak do uzyskania odpowiedniego efektu
ale nie jestem pewien
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Korek odpowiednio docięty.JarekK pisze:jak szybko i ładnie zrobić kamyki...
Temat rzeka .Musisz zacząć od pomysłu,celu do przeprowadzania całej operacji.Jak chcesz zabrać się za temat to na początek proponuję niewielkie korekty ustawienia rąk przy modelach.Łatwe do przeprowadzenia a modele uzyskują niepowtarzalny charakter.Przyklejenie innej broni też nie powinno stanowić problemu.Jak będziesz sobie radził z tymi drobnostkami możesz przejść do bardziej zaawansowanych projektów.Jeśli masz na myśli jakąś konkretną figurę i efekt jaki ma wnieść konwersja łatwiej byłoby odpowiedzieć na pytanie.JarekK pisze:jak robicie konwersije tak krok po kroku...
Rakso zrobił fajnego spawna z gs-u i modeliny, jest gdzieś w jego galerii. Spawna to robi się generalnie dość prosto, bo im brzydszy, tym lepszy . Co do robienia olbrzyma od podstaw, to bym sobie chyba to podarował, do tego trzeba być już fachowcem.
może ktoś zrobić tut o cieniowaniu metalików ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
jak łatwo uzyskać kolor niebieski eteryczny...taki do banshee ???
a co do tego giganta to na serio strasznie ciężko jest zrobić go samemu od podstaw...odłóż kasę, kup sobie warhammer gigant, wprować kilka swoich korekt, trochę Gs-u i jak włożysz w to trochę pracy będziesz miał niepowtarzalną figurkę giganta
a co do tego giganta to na serio strasznie ciężko jest zrobić go samemu od podstaw...odłóż kasę, kup sobie warhammer gigant, wprować kilka swoich korekt, trochę Gs-u i jak włożysz w to trochę pracy będziesz miał niepowtarzalną figurkę giganta
"JOIN OR DIE"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Regal Blue + czarny-> Regal Blue-> Enchanted blue-> skull whiteMilo pisze:jak łatwo uzyskać kolor niebieski eteryczny...taki do banshee ???
ja tak malowałem wraty dla Gąsiora. Efekt był bardzo fajny maluje się przyjemnie i dość prosto.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2010, o 18:40 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Imperial Blue
Magic Blue
P.S.:
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php
P.S.: zedytowalem poprzedniego posta. Zapomniałem o czerni, bez niej wyszłyby ci smerfy
Magic Blue
P.S.:
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php
P.S.: zedytowalem poprzedniego posta. Zapomniałem o czerni, bez niej wyszłyby ci smerfy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =65&page=1Zwolin pisze:może ktoś zrobić tut o cieniowaniu metalików ?
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =39&page=1
wielkie dzięki
może wie ktoś z was jak posadzić dragon princa na koniu ?
chodzi mi o tych bez smoka na zbroi bo ci ze smokiem ładnie się usadzają
co z pozostałymi ?
edit:
już sobie poradziłem
może wie ktoś z was jak posadzić dragon princa na koniu ?
chodzi mi o tych bez smoka na zbroi bo ci ze smokiem ładnie się usadzają
co z pozostałymi ?
edit:
już sobie poradziłem
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Witam był by ktoś wstanie zidentyfikować jak były malowane te driadki ze strony gw? Są tam różne przykładowe schematy kolorów ale do tych nie widze ;x
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Może graveyard earth+ czarny->graveyard earth->kommando khaki-> biel
trudno określić przy takich zdjęciach, ale jakbym miał malować podobne to właśnie tak jak napisałem.
trudno określić przy takich zdjęciach, ale jakbym miał malować podobne to właśnie tak jak napisałem.