Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Piotras »

No, a nie wyszło to przy podliczaniu pkt? :shock: Przecież to już przekładając na ilość modeli w armii HE to widać, że coś się nie zgadza... :/

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Nie zawsze jest czas na liczenie pkt ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Nie podliczaliśmy ptk.

Został mu oddział łuczników i chyba kilku WL. Mnie poszli prawie wszyscy tancerze, 4-5 driad i 4 łuczników no i alter z netlingami.. Gdyby nie wałki z 7A smoka z przerzutem to może lepiej by było.

Inna sprawa, że teren praktycznie uniemożliwiał mu strzelanie. A magowie poszli do 2 tury dzięki snajperkom i HoDzie.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Piotras pisze:Fajnie, że to wiesz kolego, ale nie musisz pisać dwa razy tego co ja, żeby nabić sobie posta..., #-o
Po co się odrazu napinasz? :)
Potwierdziłem to co pisałeś (bo napisałeś mimimum) i tyle.
Koniec offtopu ;)
Wisła Kraków.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

jak smok wyciągną 7 ataków ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jak dasz opcję, żeby smok był forest spirytem to ma 7 ataków, ale z s5 ;)

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

aha

nawet fajna opcja na masowe armie i na demony
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

A) Mam innego booka
B) Piotras nabijał się ze Zwolina
C) Nie czytałem booka
D) Smoki śmierdzą i kijem je.

TO jak z tymi 7A?:P

Która z odp.jest prawdziwa? (oprócz D,C)
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

D to fałsz

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

C) - przeczytaj uważniej booka. Serio, teraz chyba każde pokolenie ma problem z czytaniem ze zrozumieniem #-o #-o

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

PL "leśne elfy"

Smok
-Duży Cel, Terror, Trujący Oddech, Łuskowa Skóra (3+), Lot

Zasady - leśne duchy
-5+ od niemagicznych
-Magiczne ataki
-nie mogą się przyłączyć do oddziałów nie będących Leśnymi Duchami i na odwrót..

Mówimy o WE?

Piotras - jesteśmy w tym samym wieku.

Chyba słonecznik ma tylko 5s i.. 4 A o ile pamiętam

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ja nie mogę, jaka pompa ^^
Po prostu nie myślałem, ze można w to uwierzyć :D
haha, nieźle się uśmiałem :mrgreen:

Post zwolina mnie zrzucił z krzesła! :D

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Więc miałem rację z B.
Ale przerobiłem booka i nic tam nie było

Piotras - na O&G było fajniej - fanatyk wypuszczony z oddziału ma 2+ warda na strzelanie bo wirująca kula odbija strzały. :mrgreen:

BTW - =D>

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

No spoczko, każda armia ma swoje smaczki, a mi się tak przypomniało, jak kiedyś Goboss się upierał (ba! nawet się ze mną założył), że smok WE to FS. :mrgreen:

Pompa, na serio. To z fanatykiem meega mocne :D

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Panowie co na duże pkt powiedzmy na 2k + wystawić na demony
interesuje mnie wynik 8:12, a najlepiej remis?
myślałem na równo miernym rozłożeniu pkt
śmieciową rozpa, czy może coś innego się lepiej sprawdzi?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nic innego nie trzeba wystawiać, demony są jednymi z bardziej do przewidzenia przeciwników, jeżeli dobrze się wystawisz będziesz miał dobry plan powinieneś wygrać. z najważniejszych rzeczy. oddać zaczynanie i schować się na ponad 26 cali przed przeciwnikiem, zagrozić furiom driadami, skoncentrować ogień na:
1. psach (jeżeli masz działa to tak strzelaj aby te psy nie dawały look outa, podobnie z bloodletterami)
2.na wronie lub kepperze i tylko na tych demonach o innych zapomnij

flamery trzymaj daleko aby strzelały tylkodo driad na dalekim zasięgu (ponad 14 cali), ewentualnie w tremana tylko stój nim w lesie.

hodę odpalaj albo we flamery albo w któregoś z tych greater demonów co podałem wyżej ( we flamey wal tylko na bliskim, jak nie ma flamerów to pewnie są findy one też są dobrym celem)

jeżeli masz 7 wardancerów to możesz śmiało szarżować 5 psów od przodu, jeżeli nie to tylko bok najlepiej na spółkę z biegaczem.

pociskami się nie przejmuj doputy nie walą w łuczników, treemana lub waywatcherów jeżeli ich używasz.

hmmm. co jeszcze chyba nic. a jeszcze jedno resztkami driad takimi jak zostanie ci 3-4 to nie ma sensu nic szarżować, może poza heraldem tzencha, więc niech służą do odginania psów, czy coś takiego

pozdro i powodzenia

Awatar użytkownika
czerech
Wałkarz

Post autor: czerech »

witam,

mam pytanie, czym nasze leśniaki najlepiej zdejmują DE hydre?

jedyne co mi przychodzi do głowy to
a) drzewo? da rade?
b) ostrzał z gg plus drzewo
c) ostrzał z gg plus ww/tancerze?

z gory dzieki za odpowiedz :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Samo drzewo raczej nie da rady – ale jeżeli przetrzyma pierwszą turę to można hydrę złamać wpadając jej w bok Wildami z war bannerem.
Dobrze ją jednak zmiękczyć łucznikami – bo jeżeli jest nieruszona to jej zianie jest dla nas zabójcze.
Waye gówno hydrze zrobią, tancerze na boczek to fajna opcja ale nie na świeżą hydre – bo jak odda to będzie się ich zdrapywać…

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

@Runepriest
Dzieki za informacje pokombinuje:)

@Czerech
Jak dla mnie jedna hydra to nie duży problem, choć to zależy w którym miejscu znajduje się na stole i czemu zagraża ale najczęściej kończę z nią GG ostrzał na bliskim(na długim nie ma sensu) plus Hoda.

Co do drzewa ustoi na stubbornie:) dobijasz czymś od boku np. Wildami z bannerem i po problemie :wink:

EDIT:
no widzisz Laik podobnie myśli:P

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

oj tam oj tam - ja kiedys hydre driadkami rozwaliłem :lol2:
ale zwykle to próbuje wbić łucznikami z 1 rankę a potem to idzie treeman i wildzi najlepiej ;)
Tancerze jakoś średnio mi sie widzą przy hydrze ;P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ