Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Górken »

Infernal Puppet pisze:Nie, bo przedmioty ( nawet działajace na model ) nie działają na wierzchowca, o ile nie mają tego wprost zapisanego ( pytałem się kiedyś o to w kwestii collara ).
ale collar działa na mounta w sensie że daje MR na niego nie?

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Ładnie się prezentuje. :)
Masz jakiś pomysł ską wziąć skrzydła?
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Pracuję nad tym. te co mam są raczej za małe.

Pomysł jest taki zeby Małgorzatce dorobić jedne wielkie od smoka (HE? DE?) a drugie mniejsze.

LUB

coś na kształt demonicznej ważki.
odpadają wszelkie skrzydła od zombi dragonów i innych takich.

Ktoś ma skrzydła sprzedać w dobrej cenie? ;)

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

świetnie wyglądają Ci Twoi warriorzy... masz moze gdzieś galerie ze zdjęciami swojej armii?
A prezentuje się dobrze tyranid tylko wykończyc robala;)

btw. nie zrób z niego rusałki:D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Górken pisze:ale collar działa na mounta w sensie że daje MR na niego nie?
Smok z jeźdźcem który ma collar ma MR. Bo czary rzucasz na unit jakim jest smok+jeździec.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze: Smok z jeźdźcem który ma collar ma MR. Bo czary rzucasz na unit jakim jest smok+jeździec.
A juz się bałem że to raptem przestało działać. Narobił mi troche Pan Infernal strachu.
Górken pisze:świetnie wyglądają Ci Twoi warriorzy... masz moze gdzieś galerie ze zdjęciami swojej armii?
A prezentuje się dobrze tyranid tylko wykończyc robala;)

btw. nie zrób z niego rusałki:D
Moi warriorzy są pomalowani do dupy :P
galerii nie mam bo wciąż coś maluje i przerabiam.
Ale dzięki ;)

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

mi tak samo strachu narobił ale wszystko dobre co się dobrze kończy;)

Mhm z daleka wyglądają ładnie;)
jak wykończę hellki to może i swój chaos pokażę:D

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Górken- koniecznie. właściwie to przydałaby się galeria chałosowa na naszym forum :)

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

trzeba ją kiedyś zapoczątkować... ale sądzę, że te hellki to dopiero na DMP gotowe będą;) A już ponad rok stoją do wykończenia:P

ich aktualny stan:
http://photos.nasza-klasa.pl/8546708/62 ... 82381.jpeg
http://lh3.ggpht.com/_mc2CRqm8NOk/SyVTm ... 122013.JPG
druga też podobna;)
btw. nie ma jak nk~!:D

a tu jest druga:
http://lh5.ggpht.com/_mc2CRqm8NOk/SyVTn ... 122014.JPG
nieco się uszkodziła podczas turnieju:P

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

fajna fajna. dawaj wiecej :)

żyraFFa
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: żyraFFa »

te helki to samoróbki??
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Czy grywa ktoś stale na rozpiskach bez magii? Jeśli tak, to czy może napisać czy ten brak magii nie przeszkadza i wszystko można nadrobić mieczami i toporami? :twisted:

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Siriael pisze:Czy grywa ktoś stale na rozpiskach bez magii? Jeśli tak, to czy może napisać czy ten brak magii nie przeszkadza i wszystko można nadrobić mieczami i toporami? :twisted:
Nie jestem graczem WoCh, ale z tego, co widziałem - to nie. Nie macie strzelania prócz helki, co oznacza, że jak odrzucicie magię, to wasze działania zostaną zredukowane tylko do jednej fazy. Większość osób, żeby móc coś ugrać, robi właśnie silnie magiczne rozpiski. Poza tym, Mark of Khorne stracił +1 DD, co oznacza, że aby bronić się przed magią, trzeba mieć samemu dużo magów.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

ciezej.bo nie masz ani strzelania ani magii, wiec nie daj Boze ktos ma latacza i jestes w dupie, tnie marsz, czeka na kanapke. sama helenka moze nie wystarczec. Ale sa ludzie ktorzy graja na samym pierdolnieciu. Zaleznie od pktow, albo na smoku albo na rozych bohaterach latajaco/biegajacych. No jest ciezej... w dziale rozpiski masz jedna na 2350 w formacie Euro. Ja mimo wszystko wole magie ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Słuchajcie ma może ktoś w formacie PDF czary ze wszystkich Lorów(nie tylko chaosowych)???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Polecam "Magic Reference by Zembol"
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=17751

:)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Gram bez magii, oczywiście na większe pkt. mam casem 1 / 2 caddy ale bywa że w ogóle nie mam, fasty mają zawsze TAxe bardzo się sprawdzają, LA którzy nie raz ocala z 5 1-ego ( na 6 sv, zależy co ) i wjeżdża w jakąś maszynkę z cepem ( 90pkt. )
hele niestety muszą być bo pomagają ogarniać większe rzeczy no i czasem ten MF z MC :mrgreen: taki standard to 2 ex. na jagach 1. z collarem 2. z furi of blood god, hela a czasem nawet ołtarz, 4 x 5 psów, rydwany z frezy i 1 kawa albo 2 kawy z frenzy, 2 / 3 fasty opisane powyżej... tak na 1999 to spokojnie starczy fakt jest problem z VC czy TK ale frajda nie do opisania, gram tak już z 1 rok 6 miesięcy ( około )

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

mi tak samo strachu narobił ale wszystko dobre co się dobrze kończy;)
Wystarczało by poczytać rulebooka :wink: . MR zawsze się przenosi, szkoda tylko ,ze nie jest kumulatywne :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

szkoda że hellki nie mogą trzymać juz dispell scrolli... wtedy moznaby było grać na full ofensie:D

co do hellek to owszem ręcznie robione od zera;)
z małą pomocą zielonego, tyranidów, bitsów od maruderców i klocków lego wyszły takie;)
jeszcze czekają na efekt wystrzału;p

ODPOWIEDZ