Witam
Jestem nowy na forum i mam rospe do skomentowania wiec prosze o sugestie:).
Unnamed1750 Pts - Lizardmen Army
1 * Saurus Scar-Veteran @ 121 Pts
Great Weapon; Light Armour
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
1 Saurus Scar-Veteran @ 109 Pts
General; Light Armour; Shield; Tepok
1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
19 Saurus Warriors @ 246 Pts
Shield; Standard; Musician
10 Skink Skirmishers @ 60 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
4 Kroxigors @ 232 Pts
Great Weapon
4 Kroxigors @ 232 Pts
Great Weapon
3 Terradons @ 105 Pts
Javelin
3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts
9 Skink Handlers @ [0] Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 105
Total Army Cost: 1750
Lizardmeni 1750p
Nie wiem czy BSB jest potrzebny. Wedlug mnie przy Zimnej Krwi Lizardmenow jest luksusem a nie podstawa.
128 poisoned attackow na ture, ouch
Podoba mi sie. Mobilne, mocno uderzajace i w miare twarde.
Wolalbym nieco wiecej Terradonow, ale przyznam, ze nie wiem skad wziac na to punkty. Bo kazdy regiment skinkow Ci sie przyda...
A Kroxigorow tez nie mozesz zmniejszac bo to Twoja glowna sila uderzeniowa.
Wolalbym nieco wiecej Terradonow, ale przyznam, ze nie wiem skad wziac na to punkty. Bo kazdy regiment skinkow Ci sie przyda...
Hej hej. Cold blood jest ok, ale lizaki mają małe LD - ja też bym wstawił BSB - na te punkty nie trzeba tyle skinków. Kroxy ok, ale jeden oddział skinków wyrzuć.Torres pisze:Nie wiem czy BSB jest potrzebny. Wedlug mnie przy Zimnej Krwi Lizardmenow jest luksusem a nie podstawa.
No nie wiem czy 8 Ld to malo przy Cold Blood'zie. Wedlug mnie w zupelnosci wystarczy. A jesli Jaguar (ktory bedzie musial byc generalem jesli veteran w klocku bedzie BSB) wystrzeli do przodu zeby zajac sie jakims war machine'm to skinki skoncza z Ld 6 na przerzucie. Chyba jednak nieco slabiej. No ale jesli Jaguar general bedzie dawal swoja liderke to juz nie trzeba bedzie martwic sie o psychologie. Po prostu ograniczy to nieco swobode ruchow najbardziej mobilnej "jednostce" w armii
-
- Wałkarz
- Kontakt:
O, wlasnie. Czemu saurus nie ma spawningów? Ja bym przemianowal jeszcze jeden oddzial skinkow na jaszczurki z javami do screenowania drugich kroxów. Twardsze są. Bez bsb mysle, ze tez bys raczej przezyl ;] strata punktów.
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
Jestem juz po turnieju w Krotoszynie na tej rospisce. Zmniejszyłem tylko poziom maga dalem queltza biegaczowi i bron z poisonem genkowi. Najciekawsza byla 1. bitwa w której gralem z Bartezem z Poznania na WE(pozostale gralem z osobami z Krotoszyna z ktorymi gram na codzien). Skinków okazalo sie w sam raz. Zdolaly wybic jednego fasta (gorszego) wbic polowe lepszego i oslonic 1 Kroxy przez 3 tury. 2 Kroxy zwialy od uciekajacych przez nie skinkow (sic!). Co prawda pozniej sie zebraly ale byly praktycznie juz poza obszarem najwiekszych zmagan. Generalnie ukazala sie malo mobilnosc 4 kroxow. Wszystko sie skupilo na klocu saurusow ktore treemena driad i fasta naraz raczej nie byly w stanie utrzymac. Biegacz po sarzy w driady juz wczesniej zostal zownowany przez treemana. Wardancerzy nie byli mojemy przeciwnikowi potrzebni^^. Moje ogranie nooba z doswiadczeniem weterana dalo wynik 17:3 w plecy.