8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
na warseerze dobrze poinformowane osoby twierdzą, że nowa edycja battla wyjdzie w lato tego roku (najprawdopodobniej sierpień), w starterze będą h elfy i skaveni - ci pierwsi mają być wyposażeni w gryfona. Po więcej szczegółów zapraszam tutaj:
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=248697
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=248697
WarmasterRasti pisze:No tak. Ja cały czas mażę o bitwach, gdzie będzie armia, a nie smok, fasty, bestia, kusze/łuki. Wiadomo, zaraz ktoś mi zarzuci, że mogę tak grać, no ale jednak chcę nawiązać równą walkę, bądź co bądź, trzeba się przystosować.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
nie do konca. w czesci plotek pisalo ze 25% pulap na bohaterow ale tez w zalozeniu bitwy maja byc na wieksze punkty. zalecane 3k.Rasti pisze:moim zdaniem ten limit punktowy dla hero jest na prawdę dobry. Bohaterowie goblinscy itp zyskają na znaczeniu, smoki itp będą na stołach w dużych armiach, a jeśli nawet w małych, no to albo smok albo np jeszcze 2 hero.
to by mniej wiecej znaczylo iz na 3k masz 750pkt w bohaterach. mozesz sobie przegladnac armie i typowy zestaw herosow i co gdzie sie miesci.
chyba gramy w inne gry. z jakiegos powodu 95% rozpisek ma wlozonego maksa w itemy itp. z zalozenia im wiecej masz w bohaterach tym trudniej zdobyc przeciwnikowi punkty.25% pkt w bochach to dobry pomysł ale nie wspaniały - wiadomo ze jak ktoś wyda 1000 pkt w bochaterów to ma już na przykład 1000 pkt na jednostki a jak ktoś wywali na bochaterów 500 pkt to na jednostki ma potem 1500 pkt wiec sprawa koncepcjiChociaż taka zasada mogła by dobrze wpłynąć na balans pomiędzy armiami np. mniej przegiętych smoków w armiach. Ale logicznie patrząc to Jednak nasza ukochana firma która robi naszego Warhammera próbuje upraszczać zasady więc nie spodziewam się żeby ta zasada faktycznie znalazła sie w 8 ed.
teraz jest herohammer(choc nie jak w 5ed) i monsterhammer.
inna sprawa ze przy zmianie zasad dzialania np DS caddy moze juz nie byc tak popularna opcja.
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2010, o 06:51 przez quas, łącznie zmieniany 1 raz.
może nie tyle w inne gry co innymi armiami
ja tam żadko wydaje wiecej niż 600 pkt w bochów na ponad 2 k a gram WE ;P Czekam na nowego Booka do WE ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
to nowe haje wychodzą w sierpniu ??
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Ja słyszałem kompletną głupotę że w starterze mają być skaveny i HE.
Ja tam mam oddziały tanich orków przerobionych z BR(odcięte naboje i bomby)
Ja tam mam oddziały tanich orków przerobionych z BR(odcięte naboje i bomby)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
najdrozsze sa duze monsterki i magowie. w WE jeszcze kindredy podrazaja.kubon pisze:może nie tyle w inne gry co innymi armiamija tam żadko wydaje wiecej niż 600 pkt w bochów na ponad 2 k a gram WE ;P Czekam na nowego Booka do WE
hehehe.Deather pisze:![]()
![]()
Orki nie w starterze
![]()
![]()
![]()
zyskamy na "elitarności"
tyle ze podobno pozna wiosna/wczesnym latem maja do zielonych wyjsc jakies nowe boxy.
ale to dobrze ze zieloni nie sa w 3 starterze pod rzad.
a kto powiedzial ze starter=nowy AB?Zwolin pisze:to nowe haje wychodzą w sierpniu ??
skaveny tez dostana nowego AB (bo sa w starterze)?
tyle ze z zalozenia starter=wiecej armii tego typu. (choc IMO lepiej na tym wyjda skavy->duzo smiecia w raczej okazyjnej cenie)
ta plotka o starterze dość często się przewija. Jako gracza HE ciekawi mnie fluff takiego rozwiązania. Czyżby szczury odkryly jakiś tunel na Ulthuan? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Mogła być to kolonia którą szczury zaatakowały jak w army booku do Skavenów gdy odparte ich przywódca szary prorok powiadomił Skavenblight jako prawie zwycięstwo.
Ja bym bardziej obstawiał na to, że to Helfy w końcu ruszyły dupę z Ulthuanu i postanowili powybijać swych wrogów.Murmandamus pisze:Mogła być to kolonia którą szczury zaatakowały jak w army booku do Skavenów gdy odparte ich przywódca szary prorok powiadomił Skavenblight jako prawie zwycięstwo.
We fluffie nowych szczurów jest wzmianka o bitwie morskiej w przesmyku Calith pomiędzy elfami i szczurami. Możliwe, że fragment ten został dodany na potrzeby właśnie startera 8ed.
Niemniej jest to dość dziwny przeciwnik dla szczurów.
Niemniej jest to dość dziwny przeciwnik dla szczurów.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
może i dziwny przeciwnik ale widzę podobieństwo do Skull passa - hordowa armia przeciw 2 klocuszkom piechoty ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
No i trochę to wszystko robi się dziwne. Tak jak piszecie, ta sprawa przewija się dosyć często. Starter HE i Skavy. No ok. Tyle, że wtedy przydałoby się, aby te armie dostały zmodyfikowane zasady przystosowane do nowej edycji. Aczkolwiek skavy dopiero co dostały nowego booka, więc zasady nie mogłyby być zmienione(te armijne). Wiec z tego wynika, że GW nie może wywrócić do góry nogami zasad nowo edycyjnych, gdyż wtedy w starterze musiałyby się pojawić nowe zasady.
a czemu od samego poczatku zakladacie, ze szurki nie dostana nowego booka?
pamietajcie, ze jeszcze troche czasu minie nim zostanie wydana 8 edycja.
pozatym nawet jak 8 edycja wyjdzie to skavy i tak dostana nowego booka, czemu wiec nie mialy by byc pierwsze?
pamietajcie, ze jeszcze troche czasu minie nim zostanie wydana 8 edycja.
pozatym nawet jak 8 edycja wyjdzie to skavy i tak dostana nowego booka, czemu wiec nie mialy by byc pierwsze?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
no to ja już czekam na nowy podręcznik do hajów
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą