Grandmaster Azrael

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Grandmaster Azrael

Post autor: Szary »

Ostatnia moja praca, która strasznie rozciągnęła się w czasie. Zrobiłem taką szybką fotę, bo po prostu mi się nie chciało wszystkiego ustawiać... :roll:
Miejscami jest strasznie wymęczony, zresztą to po paru rzeczach to widać.

Nie jest to fantasy i mam nadzieję że nie będzie to za bardzo innym przeszkadzać ;)

Obrazek

Komentarze mile widziane.

pzdr
Szary

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

świetny, a freehand jest bardzo wyjebisty ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No Szary wreszcie pokazales na co Cie stac... Bardzo mocne prace !!!

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Nie lubię oglądać takich prac... Bo znowu wpadam w kompleksy... :) Po prostu świetny, zwłaszcza freehand.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

przy takiej pracy, użycie brzydkiego sztandaru od clanratów to chyba jakaś artystyczna prowokacja..........
ale poza tym świetna robota.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Chciałbym umieć tak 'wymęczać' figsy ;). Świetna praca!

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Genialni, bardzo mi się podobają. Jedziesz stary na Golden Deamona :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Gdzieś już widziałem ten model, ale był jeszcze w fazie WIP, niedawno się pojawił skończony ;)

Dobra robota, bardzo żywe kolory, spójna i ciekawa koncepcja. Bardzo mi się podobają szaty, no i podstawki :) Efektownie prezentują się pióra na hełmie, ładnie się "błyszczą" :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

To co do tej pory widziałem od Szarego mi się poprostu bardzo podobało.
Teraz mi szczena opadła.
Najlepsza z twoich prac, tak dalej ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

Świetny free hand. Bardzo fajny miecz.
Extra pomalowani!

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

To że 40k wogóle mi nie przeszkadza. To jest po prostu zajebiste. Good job!
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Czasami się zastanawiam czy człowiek może stworzyć coś tak pięknego że aż niewiarygodnego w wykonaniu i precyzji... A ty mi dajesz jeszcze jeden dowód na to, że może... :wink:
Bum...!

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Nie widzieliście jeszcze prac Szarego?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ziemko pisze:No Szary wreszcie pokazales na co Cie stac...
Że co proszę? :shock:
Kto z Was widział jakąś kiepską pracę Szarego - ręka do góry.

Dziękuję.

Szary, no co tu pisać? Świetna praca i tyle, na Twoim masterclassowym poziomie. Co prawda ostatnio bardziej cenię efektowne metaliki niż NMM (stąd mój zachyt nad Twoim EC), ale naprawdę wypas. :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja nie mowie , ze widzialem slaba.... Co nie zmienia faktu , ze widzac ostatnie prace Szarego wiedzialem , ze stac go na wiecej - co pokazal tymi dwoma modelami , ktorymi imho wymiotl... ( Tomash porownaj poziom asystenta maga do tych 2 panow to zczaisz o co mi chodzilo )

khaki
Plewa

Post autor: khaki »

Świetne operowanie światłem - wyraźnie widać skąd pada światło.

Zwykle nie komentuje bo sam nie pokazuje tutaj tego co umiem ale... to jest po protu... to ja... po prostu musiałem ;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

bardzo pieknie, fajnie ze zbroi tez nadales blysku. No i szmatki, dobry kolor z glebokim cieniem - very nice. wrzuc lepsze foty jak juz bedziesz mial, pozdro 8)

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Bardzo dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Jest mi nie tylko bardzo miło, ale przede wszystkim motywuje mnie to do dalszej pracy :)

Maluję różnie, bawię się stylami. Po ostatnim Ludwigu w stylu `Eavy Metal (tak mi się przynajmniej wydaje), który notabene był zaczęty później niż Azrael, postanowiłem skończyć właśnie Grandmastera. Jest to praca silnie inspirowana stylem mojego kolegi Demon Colora i jednocześnie mój mały trybut dla jego twórczości - podpowiedział mi wiele tricków, które dzisiaj wykorzystuje, i za które jestem mu bardzo wdzięczny.

Ale moje prace to jedynie kropla w morzu twórców, w tym wielu utalentowanych polskich malarzy. Prace Lana, Hasha, Troyana, Kerima i wielu innych są Wam znane choćby z tego forum.
A "wielkich" jest znacznie więcej :)

Nie zawsze można malować coś ambitnego i nie zawsze na hiper-poziomie.
Jednak mam nadzieję, że cały czas uda mi się poprawiać warsztat, by jeszcze nie raz was zaskoczyć :)

Dziękuję i pozdrawiam
Szary

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Bardzo dobra praca, ale rzeczywiście ma parę niedociągnięć. Nie ma nic gorszego nie malowanie figsa przez długi czas. Na koniec wszystko spada o poziom niżej, bo zależy Ci już tylko na jej ukończeniu. :) Chyba każdy tak ma.

Nie będę czepiał się szczegółów, fajne kontrastowe malowanie z duża ilością kolorków. Przyjemne dla oka i całkiem efektowne. :) Chociaż osobiście preferuje inny styl to i tak mi się podoba. Wpływ DC widać i to nawet mocno, jego Azrael chociaż w innych kolorkach jest całkiem podobny :)

Ogólnie bdb i wszystko fajnie, ale szału nie ma :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Szary pisze:Jednak mam nadzieję, że cały czas uda mi się poprawiać warsztat, by jeszcze nie raz was zaskoczyć :)
zaskoczyc to 3ba cala zagraniczna elite naszym poziomem na polish GD :wink: malo czasu, malo czasu, musimy sie spinac 8)

ODPOWIEDZ