Kwestia niewymiarowych podstawek w walce

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Kwestia niewymiarowych podstawek w walce

Post autor: Andrzej »

Nie wiem czy zauważyliście, ale większość podstawek kawaleryjskich ma przód o szerokości nie 25 mm, a 24. Niby nie ma wielkiej różnicy. Ale w walce może to mieć znaczenie. Przykładowo 4 psów walczy z odziałem WL po 8 w szeregu. Po policzeniu na kartce (w głowie) powinno walczyć 7 WL. Ale w rzeczywistości styka się tylko 6 WL. Pojawia się pytanie jak to traktować. Przed każdą walką liczyć ilu powinno walczyć, czy walczy tylu, ilu się naprawdę styka?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Przyjęte jest że podstawki kawaleryjskie mają po 25mm, w rzeczywistości mają 24 – ale jak to w battlu bywa nie gramy według rzeczywistości tylko zasad:) więc -4x25=100 czyli 100/20=5 +2 rogami. Walczy 7 i tyle.

Andrzej
Pan Spamu

Też tak myślę.

Ja piernicze, jak pomyślę ile razy sam się wałowałem, mam ochotę strzelić sobie w łeb #-o

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Bo źle do tego podchodzisz. One nie mają 2,4cm tylko 1 cal. A mała podstawka nie ma 20 mm tylko 0,8 cala :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

Tylko cal ma 2,54 cm a nie 2,4 cm ;)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Oj tak, oj tam
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Andrzej
Pan Spamu

Hobbit pisze:Bo źle do tego podchodzisz. One nie mają 2,4cm tylko 1 cal. A mała podstawka nie ma 20 mm tylko 0,8 cala :)
Lord_Vampyre pisze:Tylko cal ma 2,54 cm a nie 2,4 cm ;)
=D>

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie maja cala, tylko ileś tam milimetrów. Zrobienie wymiarowej, równej podstawki przekracza możliwości intelektualne panów z GW ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

A moje podstawki mają różne wymiary. Od 24,21mm do 25.342mm.... Mierzone zajebiście precyzyjną suwmiarką robioną chyba przez wysokie elfy.

24mm to mają na orkowych przyrządach.

Odchylenia od normy to nawet 0.3mm dla czegoś o standardowej średnicy 5.94mm ( kulce do karabinu)

25/6= 4,16

4,16 x 0,3mm = 1,25mm

(-24,21mm+ 25,342mm)= 1,132mm

WOW Nasze podstawki są precyzyjniejsze. Mierzyłem 7 podstawek w sumie.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2010, o 22:44 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

ta, ciakawe kto wywali grube pieniadze zeby zadowolic was i wykonac podstawki 25 milimetrowe z dokladnoscia do 0.001mm :X i tak cieszcie sie ze sa w miare rowne, standardowe odchylenie wynikow to do 10% :P
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ