Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
w sumie tak
ale on nie służy do zabijania 3 modeli,on jest po to by ubić smoka lub inne okropieństwo
ale on nie służy do zabijania 3 modeli,on jest po to by ubić smoka lub inne okropieństwo
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie ma napisane że nie działają, więc działają również na ITP.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wszystkie odpowiedzi są w Armybooku.Goglem pisze:Jak dokladnie dziala wyjacy dzwon? Czy zuzywa kosci magi? Po co nalezy wykonac przed dzwonieniem rzut k6?
W skrócie: nie zużywa kości magii, w pierwszej turze dzwonisz jedna K6, w kolejnych możesz użyć 1-3 kości, oczka sumujesz i sprawdzasz efekt w specjalnej tabelce. Dodatkowo przy dubletach obrywa jednostka pchająca dzwon, a na tripletach prorok, dzwon i pchający unit.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie rozumiem...
kulasz w pierwszej turze K6, sprawdzasz efekt w tabelce. W kolejnych turach możesz rzucić 1-3 kostek, bierzesz tyle ile zadecydowałeś że użyjesz (jedną, dwie lub trzy) i rzucasz na raz, potem sumujesz oczka i sprawdzasz efekt w tabelce. Prościej tego nie umiem wyjaśnić.
kulasz w pierwszej turze K6, sprawdzasz efekt w tabelce. W kolejnych turach możesz rzucić 1-3 kostek, bierzesz tyle ile zadecydowałeś że użyjesz (jedną, dwie lub trzy) i rzucasz na raz, potem sumujesz oczka i sprawdzasz efekt w tabelce. Prościej tego nie umiem wyjaśnić.
czyli mozna miec dwa efekty np. piekielny ngielk (rzut na pierwszej k6) i np. gejzer ognia (rzut nastepnymi k6), czy pierwszy rzut jest tylko po to aby sprawdzic czy dzwon dziala (na 1 nie dzwoni, a na 5-6 dzwoni baz rzadnego dodtkowego efektu i turla sie dalej co wydzwoni liczba deklarowanych kostek na poczatku urzycia dzwonu) .
TAK?
TAK?
Oj, czytanie ze zrozumieniem kuleje...
I tura: Rzucasz 1 kostką, sprawdzasz wynik w tabelce.
II tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
II Itura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
IV tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
V tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
VI tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
I tura: Rzucasz 1 kostką, sprawdzasz wynik w tabelce.
II tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
II Itura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
IV tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
V tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
VI tura: Mówisz: "Rzucam 1/2/3 kostkami", rzucasz tyloma kostkami ile powiedziałeś, sprawdzasz wynik w tabelce.
Arbiter Elegancji pisze: Prościej tego nie umiem wyjaśnić.
Należy jeszcze dodać, że "i tura" oznacza turę, której pierwszy raz uderzysz w dzwon, nie pierwszą turę gry, a wynik kości należy zsumować i dopiero sprawdzić efekt - jest jeden dla danego rzutu 1/2/3 kośćmi.
Dałoby się jeszcze Ogra bohatera zrobić z 7T - kombinacja Big Name i czaru.
Również Chaos Lord z SkinHidden Plate i odpowiednim rzutem na tabelkę Eye of the Gods zdobywa 7T.
Również Chaos Lord z SkinHidden Plate i odpowiednim rzutem na tabelkę Eye of the Gods zdobywa 7T.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."