Mam dwa pytania odnośnie VC:
1) Czy sypiący się oddział może w pierwszej kolejności przerzucać rany w championa oddziału? Chodzi mi w szczególności o sytuację crain wraiths -> czy rany mogą iść najpierw w banshee? Czy jeżeli banshee walczy w pojedynku to czy można w ten sposób przerwać pojedynek? (banshee ginie od CR i pojedynek się kończy)
2) Czy jeżeli do oddziału z banner of hellfire wejdzie bohater z magiczną bronią to broń ta zyskuje dodatkową zasadę flaming atacks?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Sypanie się championa w VC oraz działanie Banner of Hellfire
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
1) nie
2) chyba nie chodzilo ci o banner of hellfire
Edit: fajnie VC ma takie sam banner jak Demony
(tzn. pod ta sama nazwa). na 2. odp to "tak"
2) chyba nie chodzilo ci o banner of hellfire
Edit: fajnie VC ma takie sam banner jak Demony
A może jakieś uzazadnienie odpowiedzi nr 1? Banshee nie jest bohaterem a według zasad sypania się mogę rany z CR brać na wszystko poza bohaterami.
Co do pytania drugiego oczywiście chodzi o banner of hellfire -> daje oddziałowi magiczne i płonące ataki.
Co do pytania drugiego oczywiście chodzi o banner of hellfire -> daje oddziałowi magiczne i płonące ataki.
Sypanie "dopada" w ostatniej kolejnosci sztandarowych, muzykow, czempionow i herosow.
Nie na wszystko a na "unit". Czyli ogólnie obrażenia z sypania idą po oddziale, a nie konkretnych modelach jakim jest czempion oddziału (sztandarowi czy muzycy nawet jak usuwani są z powodu sypania, to są zastępowani przez inne jeszcze nie sypnięte modele) - najpierw po zwykłych modelach, a jak tych zabraknie to czempion. Jak temu też się nie upiecze, to dopiero bohaterowie.August pisze:według zasad sypania się mogę rany z CR brać na wszystko poza bohaterami.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."