tak mi się też wydawało ale uderzył przy okazji w armie które w topie nie są (i tym bardziej nie będą).gokish pisze:Lizaki pewnieLaik pisze:Pytanie: w jakie armie miał zapis o podwójnych slotach DoW uderzyć?
Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
Re: Dyskusja o balancing patchu
ot chociażby treemena... właśnie jak WE mogą poradzić sobie z treemenemLaik pisze:"Balancing Patch" czyli jak utrudnić zabicie:
Greater Deamona
Hydry
Abominacji
Kowbojów wszelakich
Masy stegadonów
i innego podobnego badziewia
albo gejowskie De/krasnoludzki gunline ze spamem driad bądź Khemrijskich skorpionów
albo VC z DOCh
krasnoludy z VC
ludzka załogaLaik pisze: Działa DoW są wyważone - 85 punktów - dylko D3 rany, ludzka załoga
popieram Ciebie po co banować coś czego nikt nie ma Jasiuuuu słyszałeś Mengili nikt nie wystawia problem rozwiązanykubon pisze: Mengili jeszcze chyba nigdy nie widziałem na turnieju
argument że GW wymyśliło DOW po to by balansować emony/hydry/abomki i spółkę uważam za rewelacyjny - pokazuje to jak dalekosiężnie sięga planowanie Genialnego Wydawcy
pozdro,
Ż.
Podpinam się pod ograniczenie Tzeentch Will. Dodajcie to do banlisty
Jak rozumiem działo DoW jest bardziej przegięte od Abominacji na przykład, czy flamerów – jest tak kosmiczne że musi zabierać 2 sloty…
Z topowych armii działa brały głównie lizaki, to raczej słabsze armie posiłkowały się najemnikami żeby wyrównać szanse – od czasu pojawienia się starszych podręczników nastąpił wylew LT na które co po niektóre armie nie mają kontry.
Po paru turniejach okaże się jak debalansująco wpłynął ten patch.
Z topowych armii działa brały głównie lizaki, to raczej słabsze armie posiłkowały się najemnikami żeby wyrównać szanse – od czasu pojawienia się starszych podręczników nastąpił wylew LT na które co po niektóre armie nie mają kontry.
Po paru turniejach okaże się jak debalansująco wpłynął ten patch.
bo czołg jest plewny, a nikt dwóch abomb nie wystawia(tylko dooweela), acz na hydrę by się przydało
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Co do tych DoW bo o tym jest w każdym poście. Każdy wygłasza swoje niezadowolenie lub na odwrót odnośnie tej sytuacji. Prawdopodobnie LS rozważyło mmm i armatki z tego względu że był przez jakiś czas płacz na forum o te jednostki.
Imho jest to posunięcie nie pomagające w balansie. Lizakom czy VC zdarzało się brać armatki a De zdarzało się brać mmm. Te armie są w tz top5 i nie potrzebują wsparcia Dow.
Szkoda niestety takiej armii jak WE która ma starszą książkę od ww bo jeszcze z 6ed. Gra się elfami bardzo trudno w porównaniu do topowej armii i tam taka armata x2 była bardzo pomocna. We niesłusznie się oberwało i tyle.
Co do demonów i jako gracz demonów muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony Zmieniło się bardzo mało a niektórzy mogą powiedzieć że tyle co nic i dalej będą cisnąć na flamerach i If lub syrenie. Dla tych co nie maksują rozpisek wejdą pewnie bestie. Dodatkowo chyba ugrywalniliście crusherów i mówię to całkiem poważnie
Imho jest to posunięcie nie pomagające w balansie. Lizakom czy VC zdarzało się brać armatki a De zdarzało się brać mmm. Te armie są w tz top5 i nie potrzebują wsparcia Dow.
Szkoda niestety takiej armii jak WE która ma starszą książkę od ww bo jeszcze z 6ed. Gra się elfami bardzo trudno w porównaniu do topowej armii i tam taka armata x2 była bardzo pomocna. We niesłusznie się oberwało i tyle.
Co do demonów i jako gracz demonów muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony Zmieniło się bardzo mało a niektórzy mogą powiedzieć że tyle co nic i dalej będą cisnąć na flamerach i If lub syrenie. Dla tych co nie maksują rozpisek wejdą pewnie bestie. Dodatkowo chyba ugrywalniliście crusherów i mówię to całkiem poważnie
ludzie Barbarossa jasno napisał że ścięcie DoW nie ma nic wspólnego z balansem tylko
: ] (swoją drogą to pierwsze jest dużo mniej oczywiste niż to drugie)większość graczy i większość LS ma dość powszechnych działek DoW i Mengili: znudziło się. Najwyraźniej nie jest to kwestia balansu, ani kontry, tylko powszechnej niechęci do tych jednostek.
uj z WE : ] co mają beastmeny powiedzieć ? grałeś nimi kiedyś ? : ) Mój dwugłowy cygor będzie grzał ławkę rezerwowych bo mengile zajmują mu slot : \Szkoda niestety takiej armii jak WE która ma starszą książkę od ww bo jeszcze z 6ed. Gra się elfami bardzo trudno w porównaniu do topowej armii i tam taka armata x2 była bardzo pomocna. We niesłusznie się oberwał
T
@Jasiu: Bestiami ie grałem ani razu ale grałem przeciwko nim i faktem jest że mają lepiej niż było wcześniej ale ogólnie nie najlepiej
Swoja droga czy nie prosciej by bylo dopuscic w WE balisty - kopia tych od HE ale powiedzmy z limitem 1 balista na kazde 1000 pktow rozpoczete czy jakkolwiek inaczej. Armaty w zaden sposob do WE nie pasuja.
BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!
Blue shitLaik pisze:Dokładnie -ścięcie DoW nie ma nic wspólnego z balansem
To chyba jakieś fluffowe pierdzenie…
"Balancing Patch to modyfikacja oryginalnych zasad GW w celu wyrównania sił armii"
świetny krok w celu wyrównania...
Nie ma możliwości wyrównania sił armii... no przepraszam, jest. Zrobić wszystkim armią identyczne zasady, identyczne jednostki, bohaterów, magic itemy itd... albo najlepiej zaraz po rozłożeniu figur rzucić kostką. kto wyrzucił więcej ten wygrał. Wtedy możemy mówić o równych szansach (choc pewnie znajdą się też tacy, którzy powiedzą, że przeciwnik miał bardziej gładkie ręce)