Katastrofa rządowego Tu-154
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Katastrofa rządowego Tu-154
http://wyborcza.pl/1,105766,7768972,Na_ ... aleko.html
hmm jakby nie patrząc to mądrze napisane i prawda , że lepiej w Wawie jakby był pochowany niż w muzeum ...
hmm jakby nie patrząc to mądrze napisane i prawda , że lepiej w Wawie jakby był pochowany niż w muzeum ...
Ja 25, urodzony AD 1984, polityką interesowałem się już mając 10 lat (a nawet wcześniej właściwe od pierwszych wyborów prezydenckich), oczywiście na miarę moich ówczesnych możliwości rozumienia świata. Pamiętam jak z Wałęsom wiązano olbrzymie nadzieje, a później rozczarowanie i klapa, on miał więcej gaf wpadek i nietaktów niż Kaczyński, ale to puszczono mu w niepamięć. Przegrał natomiast przez swój styl uprawiania polityki - Cała władza dla mnie-. Kwaśniewski był natomiast jago całkowitym przeciwieństwem, lepiej się prezentował umiał się zachować i media go lubiły, ale później wyszły na jaw jego ciemne sprawki, z tym, że jemu też przydarzały się gafy i puszczano je płazem. Natomiast po Kaczyńskim jeździły bez przerwy, fakt on popełnił te wszystkie gafy i mi styl jego prezydentury też nie odpowiadał, ale szanowałem go w przeciwieństwie do pismaków, którzy potrafili pokazać go tylko z jednej strony.Zwolin pisze:ile masz lat ?Tullaris pisze:...
ja obserwowałem życie polityczne od niedawna
kiedy Kaczyński wchodził na stołek miałem 11 lat
wszystkim zacząłem się interesować mając powiedzmy 12-13
więc jedyne co mogę to komentować jego życie
być może jak na polskie realia był przyzwoitym prezydentem ale ja patrzę dalej
porównuje go ze światem i widzę co widzę
ilość afer które wywołał
Co do rzekomych afer i awanturnictwa politycznego , to Wałęsa bił Kaczyńskiego na głowę, to on doprowadził do rozwalnia sejmu w 93 i oddania władzy postkomunie. Kwaśniewski natomiast był spokojny on lubił brylować na salonach, ale nie zmienia to faktu, że ma na kącie parę ciemnych sprawek jak łaska dla mafiosów i swoich kumpli z partii, sprawa z PKN Orlen, fakt, że nic mu w tej ostatniej kwestii nie udowodniono, ale smród pozostał.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Zaraz po tym jak zburzą Pałac Kultury i Nauki i pieprzną tam jego mauzoleum...A jak wszystko dobrze pójdzie to prędzej go beatyfikują.
Nie no, to wszystko to jakaś powielkanocna szopka na (nie)żywo... farsa i kabaret...
Kochajmy się, przepraszajmy, bratajmy, zmieńmy Polskę na lepsze, zmieńmy nasze nastawienie, poglady i tampony...
Skąd ja to znam?
To typowe dla Polaków, przejaskrawiać sytuację, ale to to już mała przesada. Po papieżu to jeszcze jestem w stanie zrozumiec euforie itd ( która potrwała ile? miesiąc, dwa? ) ale po Kaczyńskim? Nie mówię że był złym prezydentem, powiedziałbym że takim nierównym, raz dobrym raz tragicznym, no ale nie ma polityków idealnych.
Tragedia tragedią, mi prywatnie bardziej żal Kaczorowskiego niż Lecha czy kogoś innego z "poległych" ( w ogóle nie mam pojecia dlaczego media i ludzie używają tego stwierdzenia, polec to można albo w wojnie (lub na egzaminie ), ale na bank nie rozbijając się samolotem.
Miejscem odpowiednim dla L. jest Wawa - Powązki tudzież kosciół św. Krzyża ( czy jak on tam się nazywa, ten na Krakowskim ). "Dorzucenie" Kaczyńskich do królów i reszty to może nie obraza dla nich, ale napewno spory nietakt.
Jeszcze trochę i bedę bał się zajrzeć do lodówki, a nuż tam jakiegoś Wawela czy innego Lecha nie zobaczę... (sam Lech nie jest zły, chociaż wolę Żubra )
Ciekawe czy za miesiąc bedziemy mogli kupić koszulki z napisem "Nie płakałem po Kaczyńskim"... Pewny zysk.
GoblinNadGobliny
Rozumiem ,że odwołujesz się do cytatu ,który umieściłem apropo stanu nietrzeźwości prezydenta Kwaśniewskiego? (który pomimo ,ze niestety jest prawdziwy ,był zaczerpnięty z Wiki , ponieważ nie pamiętałem na pamięć wymówki)
Jeśli mógłbym Cię prosić ,zamiast pisania "nie wszystko co przeczytales na wikipedii to prawda.",czy mógłbyś zacząć posługiwać się językiem faktów - konkretnie co jest nie prawdą w moim stwierdzeniu itp?
Bestialski_Brokuł
Nie wiem ,czy twój poziom intelektualny i poczucie społeczne był na takim samym poziomie wieku 14 i 17 lat (z Twojej wypowiedzi wnioskuję ,że tak),ale zapewniam Cię ,że moje nie. Teraz staram się bardziej obiektywnie dążyć do prawdy Ty natomiast domyślam się jesteś dorosły i Twój post był wyrazem wielkiej obiektywności i sprawiedliwości ,co rzetelnie poparłeś faktami. Co do Wałęsy to cały czas zaznaczałem ,że chodzi mi o konkretnie jego prezydenturę ,a nie to co co zrobił dla wolnej Polski wcześniej. Co do mojej czarno - białości, staram się czytać więcej jak jedną gazetę np. GW i tygodnik powszechny dla "kontrastu" i wyciągnąć z tego coś w rodzaju prawdy.Jeżeli uważasz ,że zbyt oficjalnie piszę jak na 17latka ,co może ubliżać dorosłej osobie , mogę jeśli zechcesz pisać inaczej.
Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)
Tullaris Z tymże nie porównywałbym "gaf" Kwaśniewskiego do gaf Kaczyńskiego jest raczej nie trafne...
pozdrawiam
Rozumiem ,że odwołujesz się do cytatu ,który umieściłem apropo stanu nietrzeźwości prezydenta Kwaśniewskiego? (który pomimo ,ze niestety jest prawdziwy ,był zaczerpnięty z Wiki , ponieważ nie pamiętałem na pamięć wymówki)
Jeśli mógłbym Cię prosić ,zamiast pisania "nie wszystko co przeczytales na wikipedii to prawda.",czy mógłbyś zacząć posługiwać się językiem faktów - konkretnie co jest nie prawdą w moim stwierdzeniu itp?
Bestialski_Brokuł
Nie wiem ,czy twój poziom intelektualny i poczucie społeczne był na takim samym poziomie wieku 14 i 17 lat (z Twojej wypowiedzi wnioskuję ,że tak),ale zapewniam Cię ,że moje nie. Teraz staram się bardziej obiektywnie dążyć do prawdy Ty natomiast domyślam się jesteś dorosły i Twój post był wyrazem wielkiej obiektywności i sprawiedliwości ,co rzetelnie poparłeś faktami. Co do Wałęsy to cały czas zaznaczałem ,że chodzi mi o konkretnie jego prezydenturę ,a nie to co co zrobił dla wolnej Polski wcześniej. Co do mojej czarno - białości, staram się czytać więcej jak jedną gazetę np. GW i tygodnik powszechny dla "kontrastu" i wyciągnąć z tego coś w rodzaju prawdy.Jeżeli uważasz ,że zbyt oficjalnie piszę jak na 17latka ,co może ubliżać dorosłej osobie , mogę jeśli zechcesz pisać inaczej.
Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)
Tullaris Z tymże nie porównywałbym "gaf" Kwaśniewskiego do gaf Kaczyńskiego jest raczej nie trafne...
pozdrawiam
I believe in Honour.!
wlasnie w informatyce to ma znaczenie gdyz nie zawsze znak = jest tym samym co matematyczne =Zwolin pisze: bo tu nie ma znaczenia czy napiszesz x=16 czy 16=x (oczywiście nie w informatyce)
a to czysty formalizm i właśnie forma
<>< widze, ze zabrales sie do lektury tematu i dobrze tylko tu nie ma zbytnio z kim dyskutowac.
nie pomyslales, ze jak piszesz co tylko ci przyjdzie na mysl to ludzie dosc szybko przestana cie brac na powaznie?jak tak to pochowajmy tam wszystkich prezydentów
Wałęsę i Kwaśniewskiego też
świetny pomysł !!!
jupi
nareszcie mają gdzie godnie spocząć
+10
niemozliwe. Wrociles tu? tamto bagienko widze, ze bylo zbyt czyste i musiales dla porownania do gnojowni wrocic (bo tylko tak niestety mozna traktowac tematy o polityce na tym forum)
rozumiem, ze funkcja forumowego glupka jest bardzo elitana lecz nie musisz tak strasznie o nia sie starac.
Wawel dla Kaczyńskiego??
Świetny pomysł. Jescze parę takich pomysłów, kilka kazań i można będzie ze spokojem oczekiwać na wyniki wyborów.
nie wiem zeppelin czy zdajesz sobie z tego sprawę ale polskie podręczniki do historii są nadal ... mocno niedopracowane
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Cholera, pogubiłem się. Ty tak na poważnie?Zeppelin pisze: Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)
Ciekawe zaiste jak ma się sprzedaż Lecha
Obama przyjeżdża. Cieszę się.
Wałęsa pieniacz (jak ja). Kwaśniewski gracz (lis). Kaczyński mąż stanu (choć ekscentryczny).
Stadion nazwać imieniem Marii Kaczyńskiej.
Wawel to miejsce spoczynku królów z tradycji, a nie z zasług. Piłsudski tam leży nie dlatego, że był święty, tylko, że zmarł w czasie, gdy trzymał pełnię władzy i zadbał o lans w postaci bohatera. To dyktator i tyle, no bez jaj, że nie widzicie (ale wiem, inny temat).
Przykre, że protestują w żałobę. Buzie na kłódeczki winny być, bo rodzinę to nadal kale w oczy i jest nie fair. Choćby im te piramidy postawili krytykować to po żałobie, a nie w jej czasie. To jest fuj i be. A tak w ogóle myślę, że to nie wola ludu decydować o tym, gdzie wyrzucają ciało swojego wybranego demokratycznie przywódcy. Traktują go już jak przedmiot, szybko zapomnieli, że to człowiek z rodziną i życiorysem. I wszyscy oceniają prezydenturę (nieliczne wyjatki).
Tak btw Sobieski był królem potęznego kraju. Kaczyński przewodził i to jeszcze bez praktycznie władzy kraikowi w czasach gdy wojowanie jest już po prostu niemodne na starym kontynencie. Głupio porównujecie moim zdaniem. Inaczej to jakby porównać Chopina z średnio utalentowanym pianistą amatorem, który ma jeszcze słabej jakości fortepian. Nie te kalibry.
Peace już się nie pienię znudziło mi się.
Zeppelin, a na profilu historycznym uczą, że każdy reżim uczy historii wygodnej jemu a nie obiektywnej?
Obama przyjeżdża. Cieszę się.
Wałęsa pieniacz (jak ja). Kwaśniewski gracz (lis). Kaczyński mąż stanu (choć ekscentryczny).
Stadion nazwać imieniem Marii Kaczyńskiej.
Wawel to miejsce spoczynku królów z tradycji, a nie z zasług. Piłsudski tam leży nie dlatego, że był święty, tylko, że zmarł w czasie, gdy trzymał pełnię władzy i zadbał o lans w postaci bohatera. To dyktator i tyle, no bez jaj, że nie widzicie (ale wiem, inny temat).
Przykre, że protestują w żałobę. Buzie na kłódeczki winny być, bo rodzinę to nadal kale w oczy i jest nie fair. Choćby im te piramidy postawili krytykować to po żałobie, a nie w jej czasie. To jest fuj i be. A tak w ogóle myślę, że to nie wola ludu decydować o tym, gdzie wyrzucają ciało swojego wybranego demokratycznie przywódcy. Traktują go już jak przedmiot, szybko zapomnieli, że to człowiek z rodziną i życiorysem. I wszyscy oceniają prezydenturę (nieliczne wyjatki).
Tak btw Sobieski był królem potęznego kraju. Kaczyński przewodził i to jeszcze bez praktycznie władzy kraikowi w czasach gdy wojowanie jest już po prostu niemodne na starym kontynencie. Głupio porównujecie moim zdaniem. Inaczej to jakby porównać Chopina z średnio utalentowanym pianistą amatorem, który ma jeszcze słabej jakości fortepian. Nie te kalibry.
Peace już się nie pienię znudziło mi się.
Zeppelin, a na profilu historycznym uczą, że każdy reżim uczy historii wygodnej jemu a nie obiektywnej?
"Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)"
byłeś, widziałeś?
Synku, wiele wydarzeń o których Ty czytasz w książkach, ludzie ciutkę od Ciebie starsi widzieli i przezywali na własne oczy.
Nie myśl, że teraz masz jakieś "prawdziwe" książki historyczne..
i nie zarzucaj impotencji historycznej, bo to ani mądre ani bezpieczne...
byłeś, widziałeś?
Synku, wiele wydarzeń o których Ty czytasz w książkach, ludzie ciutkę od Ciebie starsi widzieli i przezywali na własne oczy.
Nie myśl, że teraz masz jakieś "prawdziwe" książki historyczne..
i nie zarzucaj impotencji historycznej, bo to ani mądre ani bezpieczne...
Dokładnie, już to pisałem. Rolę panteonu narodowego przypisały mu dopiero w XIX wieku władze Wolnego Miasta Kraków. Stąd też sama zasada pochowania Kaczyńskiego na Wawelu jest spokojnie do obronienia. Mnie jedynie odstrasza wizja pochowania tam Jaruzelskiego. Bieruta też można w sumie ekshumować.szrama pisze:
Wawel to miejsce spoczynku królów z tradycji, a nie z zasług.
Nie fair? To żenada jest. Vanitas.Przykre, że protestują w żałobę. Buzie na kłódeczki winny być, bo rodzinę to nadal kale w oczy i jest nie fair.
A pamiętajmy jeszcze o tym, że Sobieski zostawił Najjaśniejszą w stanie totalnej niemal anarchii (przynajmniej na Litwie). Niczym Metallica skończył się już na Wiedniu.Tak btw Sobieski był królem potęznego kraju. Kaczyński przewodził i to jeszcze bez praktycznie władzy kraikowi w czasach gdy wojowanie jest już po prostu niemodne na starym kontynencie. Głupio porównujecie moim zdaniem.
Nie byłem i nie jestem apologetą prezydentury Kaczyńskiego, nie głosowałem na niego i nadal bym nie głosował, ale nie była to bynajmniej katastrofa. A człowiek ten miał i inne, wcześniejsze zasługi.
Można dodać, że Sobieski walczył po stronie SZWEDÓW w Potopie...
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Czy ta niezbyt składna wypowiedź ma jakiś związek ze mną?Shino pisze:niemozliwe. Wrociles tu? tamto bagienko widze, ze bylo zbyt czyste i musiales dla porownania do gnojowni wrocic (bo tylko tak niestety mozna traktowac tematy o polityce na tym forum)rozumiem, ze funkcja forumowego glupka jest bardzo elitana lecz nie musisz tak strasznie o nia sie starac.
Wawel dla Kaczyńskiego??
Świetny pomysł. Jescze parę takich pomysłów, kilka kazań i można będzie ze spokojem oczekiwać na wyniki wyborów.
Jeśli tak - chętnie odpowiem. Żal i ból przeszły mi po ogłoszeniu decyzji o Wawelu. Ich trwanie nie zależy od oficjalnej żałoby.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Czy jest sens by kontynuować ten wątek? Jak widać, cofnęliśmy się już do II wojny północnej, co stanowi dla mnie pokusę, żeby wtrącić swoje trzy grosze, gdyż zajmuję się armią szwedzką w XVII wieku
Ale może czas już zamknąć ten temat, który jest biegunowo daleki od dyskusji, a bliższy jest karczemnej burdzie wywołanej przez "młodsze pokolenie".
Ale może czas już zamknąć ten temat, który jest biegunowo daleki od dyskusji, a bliższy jest karczemnej burdzie wywołanej przez "młodsze pokolenie".
Lest we forget:
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Wybacz ale IPNem mi tu zapachniało w twej wypowiedzi. Aha...skoro mam 27 lat to rozumiem, że moja wiedza historyczna nikłą jest? SpokoZeppelin pisze:Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)
EDIT
popieram tych protestujących...fakt, niesmak jest bo w czasie żałoby ale kiedy mieliby to robić?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, o 22:58 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 1 raz.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
co do kłódeczek na mordę ....
szrama, ja Cię bardzo proszę
to w żałobę mamy nie wydawać wyroków w sądach?
no może zły przykład...
to że jest żałoba to jeszcze nie znaczy że mamy siedzieć cicho jak nam się coś nie podoba
no może zły przykład...
to że jest żałoba to jeszcze nie znaczy że mamy siedzieć cicho jak nam się coś nie podoba
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
na forum o ludkach to na pewno pól Polski Cię uslyszy. Idz na jakąś manifestację, albo takową zorganizuj, a nie pisz tutaj tak butnych postów.Zwolin pisze:co do kłódeczek na mordę ....
no może zły przykład...
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Zabawne bo jako, że nie tak dawno skończyłem liceum to musze powiedzieć, że najwięcej człowiek dowiaduje się poprzez regularne czytanie gazet/oglądanie tv róznej materii i słuchania inteligentych starszych znajomych którzy coś już w życiu przeżyli.Grand Admiral Thrawn pisze:Wybacz ale IPNem mi tu zapachniało w twej wypowiedzi. Aha...skoro mam 27 lat to rozumiem, że moja wiedza historyczna nikłą jest? SpokoZeppelin pisze:Apropo Wy dorośli w większości byliście wychowywani w czasach PRL ,a wtedy coż, poziom historyczny w szkołach był mizerny...(z wielu powodów , największy to zatajnianie i fałszowanie faktów)Teraz natomiast my młodzi ludzie możemy uczyć się prawdy i zapewniam ,że jeśli Ci nastolatkowie są na profilu histroyczny posiadają wiedzę, ideały i wartości ,choć macie prawo z tego kpić (ale tylko dlatego ,że może wy byliście historycznymi impotentami w tym wieku, a jeśli nie , to wiecie ,że jest możliwe ,aby takową wiedzę posiadał młody człowiek)
EDIT
popieram tych protestujących...fakt, niesmak jest bo w czasie żałoby ale kiedy mieliby to robić?
Jesteś z Warszawy. Idź jutro pod Pałac Namiestnikowski i stań z tablicą na której będzie to co sądzisz o Kaczorze. I może zrozumiesz że niektórych rzeczy nie powinno się mówić publicznie.Zwolin pisze:co do kłódeczek na mordę ....
no może zły przykład...