Według BP za to ze mamy maga armi dostajemy - 1 do DD jednak pisze jescze ze za kazde +1 do prob rosproszenia czaru jest 1DD (tak zrozumiałem ) tylko że pisze ze to wprzypadku przedmiotów mamy te DD czy mamy - 1 DD i +1 do rosproszenia ??

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
łukiEltharion pisze:Lepiej wziąsc do zapchania slota core łucznikow czy 15 włoczników?? (<2k)
szczerze? masło maślane...Według BP za to ze mamy maga armi dostajemy - 1 do DD jednak pisze jescze ze za kazde +1 do prob rosproszenia czaru jest 1DD (tak zrozumiałem ) tylko że pisze ze to wprzypadku przedmiotów mamy te DD czy mamy - 1 DD i +1 do rosproszenia ??
Pisz trochę jaśniej. Mamy z automatu jedną kość DD na limit BP mniej. Jeżeli weźmiemy jeszcze kostur rozproszenia, to mamy dwie kości mniej.Eltharion pisze:Według BP za to ze mamy maga armi dostajemy - 1 do DD jednak pisze jescze ze za kazde +1 do prob rosproszenia czaru jest 1DD (tak zrozumiałem ) tylko że pisze ze to wprzypadku przedmiotów mamy te DD czy mamy - 1 DD i +1 do rosproszenia ??
Podręcznik główny "Walka w szeregach"Lazur pisze:chciałbym to mieć jakoś udokumentowane na podstawie zasad a nie przypuszczeń.
Właśnie tak się dzieje. Albo zwrot, albo zwiększenie frontu po wygraniu combatu.Rabsp pisze:wydaje mi się że tak to sie dzieje,