Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Witam jako ze na wakacje ma się wraz z 8ed pojawić starter z HE i Skavenami (nie wiem gdzie fluffowo wpechną bitwę z nimi, a co dopiero konflikt, chyba na jakimś totalnie abstrakcyjnym zadupiu, bo o desancie skavenów na Ulthulan nie ma mowy)
Co do nowych modeli mają się pokazać:
-Gryf
-SH
-Spearelves
(jesli ktoś ma jakieś informacje na temat innych modeli niech pisze)
moje rozważania:
Przerzucenie rydwanowych WL na podstawki to żaden problem mogli by zrobić boxy plastików (bo są o wile lepsze, a plastik można dynamicznie składać)
Jeśli okazało by się że kawa z AS2+ nie może maszerować to SH z AS3+ wrócili by z niełaski. (choć nie mam pojecia jak GW ma zamiar wynagrodzic brak marszu ciężkiej kawaleri)
Speary jeśli ogółem spearmani dostali by jakas zasadę ciękawą typu S4 gdy przeciwnik szarżuje mogli by sie stać naprawde groźni.
Jeżeli HEro bedzie mógł (jakimś cudem) dosiadać gryfa to wydaje mi sie to nie najgrsza opcją na mniejsze punkty bądź dla BSB z BB (chłopak przy w mare rozsądnym graniu miałby niezłe jebniecie)
Co do nowych modeli mają się pokazać:
-Gryf
-SH
-Spearelves
(jesli ktoś ma jakieś informacje na temat innych modeli niech pisze)
moje rozważania:
Przerzucenie rydwanowych WL na podstawki to żaden problem mogli by zrobić boxy plastików (bo są o wile lepsze, a plastik można dynamicznie składać)
Jeśli okazało by się że kawa z AS2+ nie może maszerować to SH z AS3+ wrócili by z niełaski. (choć nie mam pojecia jak GW ma zamiar wynagrodzic brak marszu ciężkiej kawaleri)
Speary jeśli ogółem spearmani dostali by jakas zasadę ciękawą typu S4 gdy przeciwnik szarżuje mogli by sie stać naprawde groźni.
Jeżeli HEro bedzie mógł (jakimś cudem) dosiadać gryfa to wydaje mi sie to nie najgrsza opcją na mniejsze punkty bądź dla BSB z BB (chłopak przy w mare rozsądnym graniu miałby niezłe jebniecie)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, o 13:20 przez Ice-T, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba bym się pociął, od pół roku skupuję zewsząd te częściIce-T pisze:Przerzucenie rydwanowych WL na podstawki to żaden problem mogli by zrobić boxy plastików (bo są o wile lepsze, a plastik można dynamicznie składać)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
raczej co najmniej 21(przy założeniu że nie będzie bonusów od 10 modeli w ranku wtedy Helfy będą musiał mieć front conajmniej 12... ale i tak ta zasada wydaje mi się totalnąbzdurą)Lazur pisze:15 ataków z siłą 4 ASF? nawet nie wiem jak moge to skomentowaćIce-T pisze: moje rozważania:
przydalaby sie takze mozliwosc wykupowania lvl magiczych dla smokow taki sun dragon +35/50 ptk lvl i magia ognia, moim zdaniem dragon mage bybly wtedy ciekwaszy, chociaz dalej mietki, jednak herros ze zdolosciami prawie arcymaga to juz cos.
gryf u herosa, naprawde bylby ciekawy nawet z ograniczeniem 0-1 lub nawet sundragona (cos w stylu arsanila). bo na male punkty HE to zawsze magia.
co do ciezkiej kawy, elfom na bank nie obetna marszu (szkoda ze zrezygnowali z starych bardingow ;/), wiec nei mamy sie czego bac.
SW moglibydostac dodatkowa bron
nie wiem czy pisze w dobrym temacie, gdyz nie chce aby sie to przerodzilo w dalsze teoretyzowanie, gdyz mamy mowic o nowych modelach
z gory przepraszam
pzdr
gryf u herosa, naprawde bylby ciekawy nawet z ograniczeniem 0-1 lub nawet sundragona (cos w stylu arsanila). bo na male punkty HE to zawsze magia.
co do ciezkiej kawy, elfom na bank nie obetna marszu (szkoda ze zrezygnowali z starych bardingow ;/), wiec nei mamy sie czego bac.
SW moglibydostac dodatkowa bron
nie wiem czy pisze w dobrym temacie, gdyz nie chce aby sie to przerodzilo w dalsze teoretyzowanie, gdyz mamy mowic o nowych modelach
z gory przepraszam
pzdr
założyłem ten temat z myślą o jakiś ciekawostkach co do modeli HE bo mnie to interesuje, ale myślę że śmiało można zmienić temat na to jak odbije się na HE 8ed. To będzie chyba lepszy temat.
Co do dodawania lev magicznych, ahw dla SW to możemy zapomnieć, raczej nie wyjdzie errata to normująca bo i po co(nie ma takiej podstawy)?
co do ithilmar bardingu nie wróci, jedyne co mogą to napisać że owa zasada z marszem nie ima się Elfów, no ale z drugiej strony czemu miała by się imać Coków przecież one nie maja na sobie ciężkiego pancerza poprostu od zawsze tak mykały i tak się urodziły.
Ciekawi mnie jak wpłynie magia na HE wkońcu jesteśmy "mistrzami magii"
Jeśli chodzi o combat zakładając że uderzają 2 szeregi bedzie to dla he ogromny boost (SM uderzajacy z 2szeregów...), inaczej sprawa się klaruje gdy za zabitego wchodzi typek z drugiego rzędu i oddaje, wtedy HE dostają kopniaka w żebra bo ich ASF w tym wypadku jest wart mało zwłaszcza jeśli wpada w nas hordowa armia której nie zależy że zginie pierwszy szereg bo i tak za nim jest jeszcze 20 chłopa, patrz orki skaveny, bestie, wariorsi, demony, GG itp
Imo Plastikowe WL to kwestia czasu...
Co do dodawania lev magicznych, ahw dla SW to możemy zapomnieć, raczej nie wyjdzie errata to normująca bo i po co(nie ma takiej podstawy)?
co do ithilmar bardingu nie wróci, jedyne co mogą to napisać że owa zasada z marszem nie ima się Elfów, no ale z drugiej strony czemu miała by się imać Coków przecież one nie maja na sobie ciężkiego pancerza poprostu od zawsze tak mykały i tak się urodziły.
Ciekawi mnie jak wpłynie magia na HE wkońcu jesteśmy "mistrzami magii"
Jeśli chodzi o combat zakładając że uderzają 2 szeregi bedzie to dla he ogromny boost (SM uderzajacy z 2szeregów...), inaczej sprawa się klaruje gdy za zabitego wchodzi typek z drugiego rzędu i oddaje, wtedy HE dostają kopniaka w żebra bo ich ASF w tym wypadku jest wart mało zwłaszcza jeśli wpada w nas hordowa armia której nie zależy że zginie pierwszy szereg bo i tak za nim jest jeszcze 20 chłopa, patrz orki skaveny, bestie, wariorsi, demony, GG itp
Imo Plastikowe WL to kwestia czasu...
patrząc na fluff to HE są bardzo nie docenianą armią
herosów mamy średnich - patrz WoCh - przydała by nam się zasada w stylu "Wyczesany wojownik ze stuletnim doświadczeniem" dające re-roll'a trafień
magię to my mamy taką sobie
niby własna domena ale kto takiej teraz nie ma ?
imperium i krasie
co teraz z HE?
nie ma możliwości zagrania na smoku bo lord +caddy i nic nam już nie wejdzie na Hero slot (no niby by można pociągnąć ale bez BB)
na magii raczej też nie pojedziemy bo arcy+caddy nie mieszczą się już w 25%
co my zrobimy z core'ami ?
bo mi się nie uśmiecha wystawienie 50 łuków by zapchać limit na 2350
no chyba że wejdą Sh do corów
to nie zagram już na Dp?
bo ni będą maszerować ?
to jakiś nonsens
tracimy ASF właściwie a ponieważ nie mamy innych zasad specjalnych to ...
i jak my mamy tak grać ?
a co do magii
załóżmy że przeciwnik ma wymaksowaną magię na 8 pd (bo więcej nie wyciągniesz nawet HE z BoS - 4 za arcy+2 za Bos+1 za RoF)
a my mamy jednego caddy'ego bo gramy na smoku
teraz my rzucamy na dd (pewnie d6) i wypada 1
a przeciwnikowi na 2d6 12
i co?
możemy przygotować walizkę do chowania fixów
herosów mamy średnich - patrz WoCh - przydała by nam się zasada w stylu "Wyczesany wojownik ze stuletnim doświadczeniem" dające re-roll'a trafień
magię to my mamy taką sobie
niby własna domena ale kto takiej teraz nie ma ?
imperium i krasie
co teraz z HE?
nie ma możliwości zagrania na smoku bo lord +caddy i nic nam już nie wejdzie na Hero slot (no niby by można pociągnąć ale bez BB)
na magii raczej też nie pojedziemy bo arcy+caddy nie mieszczą się już w 25%
co my zrobimy z core'ami ?
bo mi się nie uśmiecha wystawienie 50 łuków by zapchać limit na 2350
no chyba że wejdą Sh do corów
to nie zagram już na Dp?
bo ni będą maszerować ?
to jakiś nonsens
tracimy ASF właściwie a ponieważ nie mamy innych zasad specjalnych to ...
i jak my mamy tak grać ?
a co do magii
załóżmy że przeciwnik ma wymaksowaną magię na 8 pd (bo więcej nie wyciągniesz nawet HE z BoS - 4 za arcy+2 za Bos+1 za RoF)
a my mamy jednego caddy'ego bo gramy na smoku
teraz my rzucamy na dd (pewnie d6) i wypada 1
a przeciwnikowi na 2d6 12
i co?
możemy przygotować walizkę do chowania fixów
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Przede wszystkim nowy book do HE nie wyjdzie za szybko. ZA dużo armii jest jeszcze w 6 ed. Co najwyzej mogą wpłynać na elfy zasady podstawowe, które wyjdą wraz z nową edycją. Więc nowe jednostki/zmiany w starych raczej się nie pojawią, ale nowe figsy do jednostek to już prędzej.
A procentowy podział armii mi się bardzo podoba, bo będzię trzeba wybrać: albo superhero/demon/smok albo kilku "normalnych" herosów. I tak samo z oddziałami specjalnymi i rzadkimi. Gorzej, że HE mają bardzo słaby wybór w corze (chciaż Ci SH powinni być w core). Inna sprawa, że kompozycje armii są w armybookach, więc może procentowe kompozycje będą wchodzić wraz z nowymi armiami? Albo znowu wyjdzie Revenings Horde, a booki stracą na ważności? Chociaż takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne, tyle co wyszły SKaveny, a następne, jeszcze przed nową edycja mają być TK.
A procentowy podział armii mi się bardzo podoba, bo będzię trzeba wybrać: albo superhero/demon/smok albo kilku "normalnych" herosów. I tak samo z oddziałami specjalnymi i rzadkimi. Gorzej, że HE mają bardzo słaby wybór w corze (chciaż Ci SH powinni być w core). Inna sprawa, że kompozycje armii są w armybookach, więc może procentowe kompozycje będą wchodzić wraz z nowymi armiami? Albo znowu wyjdzie Revenings Horde, a booki stracą na ważności? Chociaż takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne, tyle co wyszły SKaveny, a następne, jeszcze przed nową edycja mają być TK.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, o 16:20 przez noggin, łącznie zmieniany 1 raz.
Ice-T pisze:(nie wiem gdzie fluffowo wpechną bitwę z nimi, a co dopiero konflikt, chyba na jakimś totalnie abstrakcyjnym zadupiu, bo o desancie skavenów na Ulthulan nie ma mowy)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, o 16:20 przez Mac, łącznie zmieniany 1 raz.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
wiesz... trochę mało widać
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Z fabuła to raczej nie ma problemu bo elfy maja az za duzo małych koloni ( widzialbym tu jednak bardziej DE) które spokojnie mogą sie zetknąć z odległymi malymi klanami szczurów
Nie wiem co oni wymysla za włuczników ale nie wiem z czego sie tak cieszycie appropo gryfa
I tak nie widzi sie go w rospiskach
Ja na SH sie bardzo ciesze bo te konie co maja teraz sa poprostu w oplakanym stanie
Nie wiem co oni wymysla za włuczników ale nie wiem z czego sie tak cieszycie appropo gryfa
I tak nie widzi sie go w rospiskach
Ja na SH sie bardzo ciesze bo te konie co maja teraz sa poprostu w oplakanym stanie
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
koncert życzeń nie jest wcale taki nieuzasadniony
pamiętaj że może do startera dołączą mały book HE i np. hero będzie mógł mieć gryfa
może dadzą silverów to CU
kto ich tam wie
pamiętaj że może do startera dołączą mały book HE i np. hero będzie mógł mieć gryfa
może dadzą silverów to CU
kto ich tam wie
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Będziecie w podstawce, przestaniecie być elitarni, będzie wami grać cała gupia młodzież, ale i tak każdy będzie chciał grać szczurami anie zniewiściołymi elfiokami
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Master of reality
- Oszukista
Już nie mogę się doczekać. Mnóstwo elfów na Allegro z półdarmo Zresztą zupełnie jak z twoimi ukochanymi gobbosami, co?likaon pisze: ale i tak każdy będzie chciał grać szczurami anie zniewiściołymi elfiokami
I sold my soul for rock'n roll