Tak... a modele pokroju jakościowego jak White Lioni z 5 edycji.Master of reality pisze:Już nie mogę się doczekać. Mnóstwo elfów na Allegro z półdarmo
Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Hmm, jak tak się teraz zastanawiam, to faktycznie bicie z 2 szeregów i nieściąganie z walki może nie być zbyt szczęśliwe dla HE. Pomyślcie np. o takim klocku 20 hammererów z GW
Z drugiej strony zyskamy bardzo dużo przeciwko dużym celom, takim abomkom, hydrom, smokom (a zwłaszcza abomkom ) Teraz już się taki zastanowi zanim wjedzie w odział WL. Dostać w czapę 8 ataków (10 w przypadku abomki) z siła 6 to trochę nieteges
No, ale nie ma co teoretyzować. Pożyjemy, zobaczymy.
Z drugiej strony zyskamy bardzo dużo przeciwko dużym celom, takim abomkom, hydrom, smokom (a zwłaszcza abomkom ) Teraz już się taki zastanowi zanim wjedzie w odział WL. Dostać w czapę 8 ataków (10 w przypadku abomki) z siła 6 to trochę nieteges
No, ale nie ma co teoretyzować. Pożyjemy, zobaczymy.
mam dziwne przeczucie że z tym biciem to nie tak
chyba idzie o to że musisz wybić 2 szeregi by nikt nie oddał
ASF już nic nie jest warte
chyba idzie o to że musisz wybić 2 szeregi by nikt nie oddał
ASF już nic nie jest warte
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
Bicie z drugiego szeregu - dotyczyć będzie tylko piechoty (i to po 1 ataku max i nie wiadomo czy z bonusami od posiadanej broni)... ASF mniej wartościowe - ale nie bez wartości w ogóle - nadal przydatne będzie przeciw kawalerii (o ile nie dostanie impact hitów (a tez to słyszałem), potworkom.
Łucznicy - strzelanie z 2 rzędów - może w końcu zacznę używać swoich metalowych LSG
Łucznicy - strzelanie z 2 rzędów - może w końcu zacznę używać swoich metalowych LSG
U nas graliśmy turniej na tych zasadach ,że piechota bije z 2 szeregów . Najbardziej wygięci wydaja się WL . Tylko jak przeciwnik ma odpowiadać pomimo ,że mu zetnę rankę lub 2 to jest słabo. SM dobrzy na duże regimenty byli w tedy. Jednak przeciwko kawalerii z 1 + sv , 23 ataki z s5 nie zrobiło żadnego wrażenia.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
wlaśnie, proszę bez koncertu życzeń, tylko czyste dywagacje na temat plotek które już są.
Brak marszu kawalerii jeśli ma save 2+, silverzy znowu będą w cenie Wychodzi wtedy tania kawaleria z jakimś przyzwoitym savem i silą 5 w szarży. Mogą wrócić do lask.
Co do piechoty... Jeśli 10 modeli to ranka to HE i tak wiele nie stracą na swym asf, jeśli nawet zabici zolnierze będą zastępowaniu przez tych z tylu, ale to 10 modeli na ranke to chyba niezla bzdura...
5SM będzie świetną jednostką ustawioną 3x2, malutkie, świetna manewrowość, 10 ataków, tanie.
A co do gryfa w podstawce, jeśli będzie to nie ma bata, żeby heros nie mógl dosiadać tego potworka w nowym booku
Co do procentów w armi, HE mają inną tabelkę więc może to też będzie w nowym booku.
Zobaczymy
edit:
naszla mnie myśl wracajać do gryfa...
czyżby ze starteru można bylo zlożyć armię na 2k? Wątpie, a więc po co tam gryf?
A wiadomo jest, że armie z podstawek są zrobione tak aby przeprowadzić już jakąś niewielką bitwę.
Może to zapowiedz RW? albo jakiejś erraty do HE?
Brak marszu kawalerii jeśli ma save 2+, silverzy znowu będą w cenie Wychodzi wtedy tania kawaleria z jakimś przyzwoitym savem i silą 5 w szarży. Mogą wrócić do lask.
Co do piechoty... Jeśli 10 modeli to ranka to HE i tak wiele nie stracą na swym asf, jeśli nawet zabici zolnierze będą zastępowaniu przez tych z tylu, ale to 10 modeli na ranke to chyba niezla bzdura...
5SM będzie świetną jednostką ustawioną 3x2, malutkie, świetna manewrowość, 10 ataków, tanie.
A co do gryfa w podstawce, jeśli będzie to nie ma bata, żeby heros nie mógl dosiadać tego potworka w nowym booku
Co do procentów w armi, HE mają inną tabelkę więc może to też będzie w nowym booku.
Zobaczymy
edit:
naszla mnie myśl wracajać do gryfa...
czyżby ze starteru można bylo zlożyć armię na 2k? Wątpie, a więc po co tam gryf?
A wiadomo jest, że armie z podstawek są zrobione tak aby przeprowadzić już jakąś niewielką bitwę.
Hmm może się zanosić na jakąś eratkę. Słusznie zauważyłeś Kosa, GW robi tak startery żeby można było zagrać od kopa.
Co do bicia z 2 szeregów na zasadzie wchodza zabici z 2 rzędu to HElficki ASF traci bo asf dawał możliwosć wybicia pierwszego szeregu tak by nikt nie uderzył. Teraz co z tego ze wybijemy pierwszy szereg orków skoro w 2 rzędzie czeka na nas 15A z S5 takie przykłądy można mnożyć. ALe jak wspomniałem w piewszym poście jeśli sytuacja wygląda że naparzamy z 2 szeregów odrazu to HElfy maja niezłego boosta.
Tak jak rozmawiałem wczoraj z Kosą jeśli kawa z AS2+ będize miała obciety marsz i w zamian nic sensownego z ultra jebnięciem, to SH z AS3+ wróca do łask
Co do bicia z 2 szeregów na zasadzie wchodza zabici z 2 rzędu to HElficki ASF traci bo asf dawał możliwosć wybicia pierwszego szeregu tak by nikt nie uderzył. Teraz co z tego ze wybijemy pierwszy szereg orków skoro w 2 rzędzie czeka na nas 15A z S5 takie przykłądy można mnożyć. ALe jak wspomniałem w piewszym poście jeśli sytuacja wygląda że naparzamy z 2 szeregów odrazu to HElfy maja niezłego boosta.
Tak jak rozmawiałem wczoraj z Kosą jeśli kawa z AS2+ będize miała obciety marsz i w zamian nic sensownego z ultra jebnięciem, to SH z AS3+ wróca do łask
ale i tak ja będe gral na 1-2 oddzialach dragonów, patrząc to aż tak bardzo przy moim stylu gry marsz im nie jest konieczny. Raczej oni siedzą sobie na tylach i czekają.
A może dostaną w zamain impacty? Też mnie to ciekawi, moze będą takie jak ogrze? Że jak będzie drugi szereg to pierwszy wypala z silą 5, a jak będą 3 szeregi to z silą 6? Obrazowaloby to impet i sile uderzenia ciężkiej jazdy
A może dostaną w zamain impacty? Też mnie to ciekawi, moze będą takie jak ogrze? Że jak będzie drugi szereg to pierwszy wypala z silą 5, a jak będą 3 szeregi to z silą 6? Obrazowaloby to impet i sile uderzenia ciężkiej jazdy
no, o to mi chodzi, jak mamy np. 5 kawalerzystów to jest 5 impactów z S4, jak mamy 10 w formacji 5x2 to 5 impactów z silą5 itd. fajne by to bylo i nie przegiete poprzez braku marszu dla takiej kawaleri
-
- Masakrator
Była gdzieś plotka o Impact'ach dla kawalerii.
Moim zdaniem, fajnie by było.
Moim zdaniem, fajnie by było.
- Master of reality
- Oszukista
Ja bym się cieszył jakby kawa dostawała impacty szarżując na włócznie. To by było fajne
I sold my soul for rock'n roll
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
zapowiada się jednak na lepsze
PS. też słyszałem o impact hitach dla ciężkiej kawy,
Zastępcy trupów z 1 szeregu będą walić tylko 1 atakiem - bez względu na to ile mają
SH z save na 3+ ... czyli powrót do 4 edycji (tam mieli lekkie zbroje)
PS. też słyszałem o impact hitach dla ciężkiej kawy,
Zastępcy trupów z 1 szeregu będą walić tylko 1 atakiem - bez względu na to ile mają
SH z save na 3+ ... czyli powrót do 4 edycji (tam mieli lekkie zbroje)
Chyba jednak nie. W świetle tego, że w 8 ED bitwy mają być rozgrywane na 3k ma to jak najbardziej sens. No i w tym wypadku shit hełmy na 100% nie powrócą do łask. (chyba, że dostaną fasta)Kosa pisze: ale to 10 modeli na ranke to chyba niezla bzdura...
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Herbaciak, ja o zmianie zasad HE nie piszę. A o faście, to przyszłość, w kontekście wyjścia nowego booka. (i ze śmiechem)
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Całkiem możliwe (w każdym razie brzmi prawdopodobnie)Ice-T pisze:Panowie o zmianie zasad HE nie ma mowy. Najwyżej takie które będą wynikać z podstawowych zasad. Wątpie żeby SH kiedykolwiek dostali fasta. Chyba że bezie rozróżnienie na Light , normal, heavy cavalery.
LolSiweusz pisze:shit hełmy
Z tego co kojarze Skull Pass wyszedł przed AB do orków a dali jednego trolla. Kiedyś chyba trolle były 3+ a nie 1+ jak teraz.Kosa pisze: