Poezje i Rymy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Poezje i Rymy
To wszystko to jakiś żart wszyscy biorą ile wlezie i korzystają z każdej politycznej zagrywki która może im pomóc zdobyć władzę. Nie ma różnicy czy PO czy PIS, nie chcę nikogo obrażać ale to jest gówno jakich mało. Ważniejszy jest głos wyborców i poparcie niż obowiązki...
Co do katastrofy to mi to zwisa fakt jest to tragedia i zginęło wielu ludzi dobrych i złych - nie mnie to oceniać niech się sami teraz rozliczają ze swoich grzechów i grzeszków. Jednak to co się dzieje to jest przegięcie nawet ludzie którzy go nie lubili nagle płaczą i obchodzą żałobę, prasa zamiast smarować nagle go uwielbia itp. Prawda jest taka, że w telewizji robią i mówią wszystko to co może się sprzedać i będzie sie wpasowywało w nastrój odbiorców. Teraz jeszcze na Wawelu chcą go chować za co? Ja powiem tak pomyślcie co będzie za 20 lat. Idzie matka z synkiem i synek sie pyta - mamo, mamo kto to jest Kościuszko tak żeby było dla tych co nie wiedzą ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Ko%C5%9Bciuszko ) , idą dalej mamo mamo kto to jest Mickiewicz ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Mickiewicz ) i dochodzą do najnowszego sarkofagu - mamo, mamo kto to jest Lech Kaczyński, mama na to - no był prezydentem i rozbił się w katastrofie lotniczej ?......... Tu chyba jakieś nie halo?
Takie jest moje zdanie i żeby było jasne to jest anty rządowy a nie, jak poszedłem wczoraj na protest - nie dla wawelu. I co PIS nazwał nas bojówką PO...
twórcy systemu jeden przed drugim cisną nam ten sam kit
że wszystko pięknie, że będzie lepiej a jest ten sam syf
opowiadają, że są szanse możliwości, że idziemy w przód
a tak naprawdę z każdego ich słowa bije siarki smród
getta jęczą, ale wrzą pod założonym jarzmem
opowiada się pierdoły wyciszając sprawy ważne
nie wśród polityków bohaterów ma podwórko
każde poza prawem, bo ten prawy okazał się błaznem
tak to już jest prawda jest tylko jedna
nie owijaj w bawełnę przejdź prosto do sedna
pamiętaj fakt to fakt, a brednia to brednia
jedna jest racja tak jak miłość jest jedna
Co do katastrofy to mi to zwisa fakt jest to tragedia i zginęło wielu ludzi dobrych i złych - nie mnie to oceniać niech się sami teraz rozliczają ze swoich grzechów i grzeszków. Jednak to co się dzieje to jest przegięcie nawet ludzie którzy go nie lubili nagle płaczą i obchodzą żałobę, prasa zamiast smarować nagle go uwielbia itp. Prawda jest taka, że w telewizji robią i mówią wszystko to co może się sprzedać i będzie sie wpasowywało w nastrój odbiorców. Teraz jeszcze na Wawelu chcą go chować za co? Ja powiem tak pomyślcie co będzie za 20 lat. Idzie matka z synkiem i synek sie pyta - mamo, mamo kto to jest Kościuszko tak żeby było dla tych co nie wiedzą ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Ko%C5%9Bciuszko ) , idą dalej mamo mamo kto to jest Mickiewicz ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Mickiewicz ) i dochodzą do najnowszego sarkofagu - mamo, mamo kto to jest Lech Kaczyński, mama na to - no był prezydentem i rozbił się w katastrofie lotniczej ?......... Tu chyba jakieś nie halo?
Takie jest moje zdanie i żeby było jasne to jest anty rządowy a nie, jak poszedłem wczoraj na protest - nie dla wawelu. I co PIS nazwał nas bojówką PO...
twórcy systemu jeden przed drugim cisną nam ten sam kit
Do strof Puszkina twórcy tych rymów trochę daleko.... Osobiście również uważam sprawę pochówku na Wawelu za co najmniej kontrowersyjną, aczkolwiek z wszystkimi ostrymi komentarzami i opiniami powinno się poczekać przynajmniej do pogrzebu. Nie my decydujemy o pochówku ś.p. pary prezydenckiej, decyzja zapadła, jeśli utworzy się kryptę prezydencką, gdzie spoczną pozostałe głowy państwa wybrane głosem narodu byłaby to naprawdę dobra decyzja. Być może w ten sposób stworzy się taki precedens. Jednakże protesty jakie miały miejsce w Krakowie, czy na łamach GW uważam za co najmniej nie na miejscu w czasie żałoby.. Na zakończenie przykład z dnia wczorajszego, na rynku w moim miasteczku stoi dwóch stałych bywalców, rozmawiają i jeden mówi: "słyszałeś pan, żeby ktoś kiedyś źle o zmarłych mówił...." nawet amatorzy trunków potrafią zachować odrobinę szacunku, nie to co niektórzy.....
I rysunków też już niech pan nie przysyła.puszkin pisze: twórcy systemu jeden przed drugim cisną nam ten sam kit
Joł, joł, aha, aha, kaman, czekitap joł joł dog hołmboj je je aha aha. Sorry stary, ale SLU SoLUfka słabo wyszłapuszkin pisze: getta jęczą, ale wrzą pod założonym jarzmem
Rytmu brak, rymy się nie pokrywają, niestety hyp hop nie wyszedł.
A ja przypominam - dajcie Stadion Marii Kaczyńskiej!
No, ale przynajmniej wielu użytkowników wzbogaciło cytatami podpisy taki pożytek z tych 24 stron
"twórcy systemu jeden przed drugim cisną nam ten sam kit
jedna jest racja tak jak miłość jest jedna"
ehhh..nie ma jednej prawdy
załóż kaptur i wracaj do bramy.
jedna jest racja tak jak miłość jest jedna"
ehhh..nie ma jednej prawdy
załóż kaptur i wracaj do bramy.
Nijlor pisze:Na zakończenie przykład z dnia wczorajszego, na rynku w moim miasteczku stoi dwóch stałych bywalców, rozmawiają i jeden mówi: "słyszałeś pan, żeby ktoś kiedyś źle o zmarłych mówił...." nawet amatorzy trunków potrafią zachować odrobinę szacunku, nie to co niektórzy.....
Profesor Zbigniew Mikołejko:
O ofiarach katastrofy mówi się już jako o męczennikach, poległych w służbie narodowi bohaterach. To jest wyolbrzymienie starej zasady, że o zmarłych wypada mówić albo dobrze albo wcale. Ale ona miała zupełnie inny sens, kiedy rozwijali ją najpierw Grecy, a później Rzymianie. Ona dotyczyła ludzi, a nie ról społecznych czy politycznych. Chodziło o to, żeby nie krzywdzić ich bliskich i nie poniewierać tych, którzy nie mogą się już sami obronić. Tymczasem my przenosimy to na role, które zmarłe osoby pełniły po to, żeby sprawować rządy i odpowiadać tym samym za życie zbiorowości
filozof Piotr Balcerowicz: Czy śmierć coś zmieniła w naszej ocenie? Nie i nie powinna zmieniać. Bo jeżeli uznamy argument, że śmierć człowieka zmienia ocenę jego dokonań, to oznaczałoby że podstawy etyki runęły w gruzach. Bo my wszyscy kiedyś umrzemy. Czy to oznacza, że nasza śmierć oczyszcza nasze konto z plusów i minusów. Oczywiście - nie, więc to myślenie prowadziłoby do konkluzji bardzo niemoralnej.
Rozwaz to, Nijlor. Biegnie przerazone stado owiec i albo się dołaczysz, albo Cie stratują. Krytyka czy chocby obiektywne spojrzenie na temat, są zakazane. Teraz mozna tylko wielbic byłego prezydenta. Choc widze wiele zalet politycznej poprawnosci, to tym razem znowu daje mi ona w kość. Niebywałe jest to, ze wszyscy wciaz dają sie w to przedstawienie wciągnąć.... Po śmierci Lady D. wszyscy się mało nie posrali z żalu (Królowa Ludzkich Serc, pamietacie ją jeszcze?), po WTC światr już nigdy miał nie być taki sam (nie jest?), po smierci papieza powstało pokolenie JPII (gdzie oni są?). Kolejne trzesienia ziemii, tsunami, tajfuny - tysiace zmarłych. Wielkie zdarzenia o ktorych 3 miesiace pozniej juz nikt nie pamięta. To fakt.
Niestety, spodziewałem sie tego spektaklu. "Meczeńska" śmierć, medialny cyrk na kółkach, każdy chce być bardziej święty od sąsiada. Nawet na naszym forum pojawiły się głosy, że temat poswiecony katastrofie w Smoleńsku nie powinien być omawiany na forum BP, bo tu tylko chołota i małolaty, wiec będzie syf. Cenzura uruchamia sie automatycznie i samoczynnie.
Co chce powiedziec - koledzy i kolezanki, nie dajmy sie zwariować. Załoba to rzecz intymna. Wyłaczcie telewizor i nabierzcie troche dystansu do świata. Nie chodzi mi o obojetnosc, ale o trzezwe spojrzenie na sytuacje.
Nie rozumiem was trochę ale dobra?
Co do wcześniejszego tekstu to był to kawałek Fandango gang dla niektórych może mało elokwentny no ale... ja oczekuję prawdy a nie jakichś turbo walorów narracyjnych. Pozatym napiszcie coś takliego to zobaczymy... a do tego nie wiecie jeszcze jak zostało zaśpiewane....
http://www.youtube.com/watch?v=GZkRFFdEAnU
Babilon – wampir, wysysa z ludzi jak może,
Dzisiaj jest drogo – spokojnie, będzie jeszcze drożej,
Prawda, nadzieja w samowystarczalności,
Nie chcemy z ich stołów, obgryzać już kości.
Pytam, czy tam w Warszawie tego nie widzicie,
Inaczej się patrzy, stojąc na szczycie
Ale to lud was wyniósł i to od was ciągnie,
Nie widzicie, że zmierzamy ku domowej wojnie.
"Ja rewolucyjny? Rewolucja nie może być czymś automatycznym, odruchowym, bo jeśli przygotowujesz rewolucję, możesz sam sobie zaszkodzić. Rewolucja po prostu eksploduje, wybucha"
Co do wcześniejszego tekstu to był to kawałek Fandango gang dla niektórych może mało elokwentny no ale... ja oczekuję prawdy a nie jakichś turbo walorów narracyjnych. Pozatym napiszcie coś takliego to zobaczymy... a do tego nie wiecie jeszcze jak zostało zaśpiewane....
http://www.youtube.com/watch?v=GZkRFFdEAnU
Babilon – wampir, wysysa z ludzi jak może,
Dzisiaj jest drogo – spokojnie, będzie jeszcze drożej,
Prawda, nadzieja w samowystarczalności,
Nie chcemy z ich stołów, obgryzać już kości.
Pytam, czy tam w Warszawie tego nie widzicie,
Inaczej się patrzy, stojąc na szczycie
Ale to lud was wyniósł i to od was ciągnie,
Nie widzicie, że zmierzamy ku domowej wojnie.
"Ja rewolucyjny? Rewolucja nie może być czymś automatycznym, odruchowym, bo jeśli przygotowujesz rewolucję, możesz sam sobie zaszkodzić. Rewolucja po prostu eksploduje, wybucha"
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, o 11:29 przez puszkin, łącznie zmieniany 1 raz.
Bless:
http://www.youtube.com/watch?v=99HHT4e_dKA - polscy poeci i rymoskładacze. teledysk chyba nie oficjalny ale lepiej pasuje : ] jak ktoś chce oficjalny to znajdzie
smutne
Kaleson: JH! na 100% ; )
http://www.youtube.com/watch?v=99HHT4e_dKA - polscy poeci i rymoskładacze. teledysk chyba nie oficjalny ale lepiej pasuje : ] jak ktoś chce oficjalny to znajdzie
smutne
Kaleson: JH! na 100% ; )
T
Te całe JP to jakiś żen dajcie z tym spokój bo głowa od tego już boli...