Katastrofa rządowego Tu-154

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Re: Katastrofa rządowego Tu-154

Post autor: Tullaris »

Zwolin pisze:powołał do życia instytucje (IPN), które więcej szkodzą niż pomagają.
Instytut Pamięci Narodowej - Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu nie została powołane przez Prezydenta Kaczyńskiego, bo istnieje od 98 roku. Doczytaj na ten temat. I komu szkodzi? byłym Ubekom i tym którzy mają interes w tym, aby zataić prawdę.
Cała Polska ubiera się w szarości, „biczuje się ” i żałuje. Wszystkim jest „bardzo smutno”, wszyscy nagle „uwielbiają” naszego Prezydenta, Tusk powie pewnie, że go lubił i szanował .
Uwielbiają? A może przyznają się do tego, że przez cały czas źle go oceniali i ukazywali, a teraz mogą pokazać jego prawdzie oblicze.
Polska to państwo pozerów. Wszyscy udajemy, że cierpimy, wszyscy o tym mówimy i robimy to na pokaz podczas gdy WIĘKSZOŚĆ z nas w ogóle nie czuje się dotknięta. Wszyscy się zatrzymujemy, tyle że z tego zatrzymania nic nie wynika bo za tydzień wszyscy znowu skoczą sobie do gardeł. Minie umówiony czas na okazywanie smutku. Najgorsze jest to, że wszyscy wiemy jacy są Polacy a nie krytykujemy tego, nie znajdzie się nikt odważny kto powie: Dość!
Nie mierz ludzi swoją cyniczną miarą, bo np. ja cierpię i nie udaje, może Ty nie, ale nie obrażaj innych i nie nazywaj mnie ani innych pozerami, bo skąd wiesz czy właśnie większość nie czuje się dotknięta. Bo to, że wrócimy do soporów jest normalne, ale może te spory będziemy toczyć w bardziej cywilizowany sposób.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Widzę, że ktoś usunął moja wypowiedź - nie ma to jak cenzura.

Co do zmarłych - niech życiorys ich obroni. A ta cał żałoba jest chyb a dlatego, że tak wypada...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Twoja wypowiedź została przesunięta do innego tematu, a nie usunięta.

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,7773 ... _jego.html

Bardzo ciekawe refleksje na temat pochowania prezydenta na wawelu.
"Bo jeżeli uznamy argument, że śmierć człowieka zmienia ocenę jego dokonań, to oznaczałoby że podstawy etyki runęły w gruzach."
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kalesoner pisze:Twoja wypowiedź została przesunięta do innego tematu, a nie usunięta.

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,7773 ... _jego.html

Bardzo ciekawe refleksje na temat pochowania prezydenta na wawelu.
"Bo jeżeli uznamy argument, że śmierć człowieka zmienia ocenę jego dokonań, to oznaczałoby że podstawy etyki runęły w gruzach."

Sekunde przed ingerencja moderatora wrzuciłem ten cytat, Kaleson. Teraz jest w temacie o poezji... :|
Obrazek

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Mądra wypowiedź zgadzam się z nią ot co!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przepraszam czy nowi moderatorzy to spia? Jesli chcieliscie to stanowisko, to do roboty. Ja nie chce wczytywac sie w temat, bo zarzucilbym z miejsca kilka miekkich banow.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

dla mnie wawel ma 3 aspekty:
-jest własnością narodu jako miejsce pamięci a nie własnością kościoła więc nie oni mają prawo decydowania
lepiej by było - po wyborach,a najlepiej za 10 lat - rozpisać referendum w tej sprawie
- jest elementem cynicznej gry polityków
zarówno PO - Tusk chce się pokazać z głowami innych państw w takim miejscu (zjawisko projekcji)
jak i PiS-u z dość oczywistych przyczyn
- jest efektem histerii wywołanej przez media

i nie rozumiem szrama dlaczego nie wierzysz w moją resocjalizację
uważam że "Romeo i Julia" to dzieło wybitne a nie jakaś głupia bajeczka
i nie piszę tego w afekcie bo moja rodzinka ucierpiała
otóż nie
nie ucierpiała, mama ma już od dawna nominację
problem dotyczy tego, że człowiek na takim stanowisku nie ma prawa czegoś takiego zrobić
sorki ale są błędy które przekreślają człowieka w taki czy inny sposób
nikt nie mówi o tym że Hitler wyprowadził Niemcy z kryzysu - to nie ta skala porównawcza ale mechanizm imo ten sam
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Wybacz, ale referendum w sprawie pochówku kogokolwiek to śmieszność.... Może Ty doceniasz np. dzieło Szekspira, ale większość Twojego pokolenia nie, nawet nie potrafi się poważnie do niego ustosunkować ..... Ja patrzę na was, gimnazjalistów, przez pryzmat m.in. doświadczenia zawodowego i niestety nie jestem w stanie ocenić was pozytywnie.

Awatar użytkownika
Toudi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Toudi »

Przyczepiles sie do tych gimnazjalistow. Myslisz ze jak masz tytul profesorski to twoje wywody sa lepsze i fajniejsze niz jego? Jestes w bledzie

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Myślę, że jak się pisze wyważonym tonem, to wywody są lepsze niż jego :wink:

Awatar użytkownika
swidr
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: swidr »

Ja nie zgodze sie ze to smiesznosc. Jezeli mamy isc tymi kryteriami, ze to rodzina moze decydowac o miejscu pochowku zmarlego, to ja rowniez chcialbym aby moi dziadkowie czy rodzice byli pochowani na Wawelu i nikt nie bedzie mial prawa sie sprzeciwic, a nawet jak sie sprzeciwi to nie bedzie mnie to obchodzic bo mam prawo zdecydowac o tym gdzie beda pochowani moi najblizsi? Naet na Cejlonie telewizja pokazuje, to ze czesc Polakow nie zgadza sie z decyzja rodziny....przepraszam nie rodziny, przeciez pomysl z pochowkiem prezydenta jest tak genialny, ze nikt nie chce sie do niego otwarcie przyznac, tylko jeden mowi, ze to decyzja innego :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

"Czepiłem" się gimnazjalistów bo miałem możliwość ich uczyć. A żona ma nadal. Są zarówno b. fajni uczniowie, aktywni, bystrzy i chętni do współpracy, z którymi dobrze się pracuje i rozmawia, a są przypadki totalnego olewactwa, nadzwyczajnego jak na ten wiek nihilizmu, lub wręcz głupoty - tych niestety jest więcej. Niestety wiele zależy od postawy rodziców. Szkoła wszystkiego za nich nie zrobi. I nie, nie mam tytułu profesora :)

BTW Toudi, jeśli uważasz zlepek zdań - wywody przetykane k...mi, jeżdżeniem po innych jak po łysej kobyle za fajne to gratuluję.

PS. Wracając do nieszczęsnej decyzji o pochówku, powiedzcie z ręką na sercu, naprawdę aż tak Was to osobiście dotknęło i uraziło ??

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

PS. Wracając do nieszczęsnej decyzji o pochówku, powiedzcie z ręką na sercu, naprawdę aż tak Was to osobiście dotknęło i uraziło ??
Tak. A czemu? Bo ogólnie Polacy chcą go tam wsadzić a Wawel znają tylko z lekcji historii. Mieszkańcy Krakowa i okolic znają Wawel lepiej niż inni mieszkańcy Polski. Dokładnie znamy jego historię, byliśmy tam nie raz, znamy znaczenie tego wzgórza od strony sentymentalnej. Reszta polski nie zna Wawelu w ten sposób. Myślą kategoriami najbardziej prestiżowego pochówku bez względu na znaczenie miejsca. Krakusy nie chcą go na Wawelu bo doskonale znają to miejsce i żyją w jego cieniu od stuleci. Dlatego podzielam ich zdanie i sam czuję się urażony jako mieszkaniec miasta blisko Krakowa.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Mam małą prośbę do forumowiczów z Krakowa. W niedziele prawdopodobnie pojawię się w Krakowie na pogrzebie. Jako że kompletnie nie znam miasta, mógłby ktoś z forumowiczów powiedzieć, gdzie najlepiej zostawić samochód i jak się dostać następnie na uroczystości. Z góry dziękuje i pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

baranie, wez figurki, to zagramy ;]
i Ci powiem co i jak jeśli chcesz wiedzieć. Mieszkam jakieś 15 minut od Wawelu :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Varinastari napisał(a):
Cytuj:
trzeba bylo ogladac/sluchac przes ostatnimi wyborami prezydenckimi to nie pisali byscie ze kosciol jest neutralny w tych sprawach...

+1.
Nie tylko tam widać fascynującą "neutralność" kościoła.

Jeżeli dla Ciebie i dla innych Kościoł w Polsce to Radio Maryja, oznacza to, że gówno się znacie(przepraszam, za wyrażenie, ale to co tu wypisujecie mnie przeraża) . Nie raz Papież wyrażał ubolewanie nad faktem, że Rydzyk miesza się w politykę.
Czytasz ty, Mój Drogi ze zrozumieniem?:wink: Nie tobie jest oceniać stan mojej wiedzy na temat kościoła i jego wpływu na politykę, zwłaszcza, iż najwyraźniej nie potrafisz umiejętnie zrozumieć zdania napisanego na forum.

Wybaczcie za spóźnioną replikę, jakoś ten temat umknął mi dzisiaj.

Anyway, kłódeczka? W sumie praktycznie nie ma już tutaj nic do dodania.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

dawno tu nie zagladalem i w sumie to mialem racje ;). sciany tekstow z cytatami, wyzywanie sie na religi i wierze innych ludzi, teorie spiskowe. no calkiem niezle... wiec otworzylem na chybil trafil jedna strone i znalazlem cos takiego (reszty stron nie chcialo mi sie czytac)
Zwolin pisze: kilka rzeczy stało się dla mnie oczywiste :
(...)
- wybory prezydenckie wygra Jarosław albo ktoś z PiSu
- już kościół o to zadba
(...)
sorka zwolin ale IMHO to ty nie masz zielonego pojecia o czym piszesz (a juz w szczegolnosci to ty chyba nie masz pojecia o polityce - wywnioskowalem to po paru twoich wypowiedziach).
- wyborow prezydenckich nie wygra PiS bo nie ma kim. ziobro?? nie wystawia go bo zostal skazany prawomocnym wyrokiem (a by zostac prezydentem nie mozna byc karanym). kuchcinski?? twarz tego starego hipisa jest za malo znana, pozatym bardziej zajety jest ukraina. lipinski?? to jest gosciu tylko do spraw organizacyjnych. w koncu jaroslaw. we wczesniejszych wyborach nie startowal bo wolal miec wplyw na decyzje brata samemu jednoczesnie nie muszac sie angazowac. sam po prostu nie chcial. pozatym jest takie niepisane prawo, ze nie wystawia sie w wyborach niezonatych i na koncu czy ty po 72 dniach otrzasnalbys sie po stracie brata na tyle by zaczac uzerac sie o wladze?
(pomijam juz fakt, ze w polsce, prezydent ma bardzo mala wladze).
juz bardziej widze PiS jak staraja sie obrocic cala sprawe by zdobyc wiecej glosow przy wyborach parlamentarnych w przyszlym roku (chociaz cala sprawa bedzie mogla juz ulec przedawnieniu)
- kosciol im nie pomoze bo po prostu nie maja jak.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Nie wiem czy ktoś wrzucał bo nie śledzę tematu:
Strzały w Miejscu Katastrofy
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Tak ten fim był już wrzucany.
Tullaris pisze:
Tullaris pisze:Filmik z miejsca katastorfy
http://www.youtube.com/watch?v=HX6ztLe4QLY
Ludzie to już nie mają czego wymyślać :roll: .
"Prokuratura wojskowa zbada nagranie z miejsca katastrofy prezydenckiego samolotu, na którym słychać strzały Trwający minutę i 24 sekundy film pojawił się w internecie. Został nakręcony tuż po wypadku. - Nie możemy zbagatelizować tego filmu - mówi pułkownik Jerzy Artymiak z Naczelnej Prokuratury Wojskowej. Dodaje, że zapadła już decyzja o zbadaniu filmu przez biegłych. Mają ustalić pochodzenie, zawartość i autentyczność nagrania. Analizie fonoskopijnej poddane zostanie też tło dźwiękowe filmu. Wyniki mają być znane za dwa dni."
Kuuurde :shock: myślałem, że to jakaś ściema, a tu coś takiego, robi się ciekawie :roll: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Ej a to mieliście?
mikemaydayna GV pisze:Córka koleżanki demona usłyszała na katechezie porównanie śmierci Kaczyńskiego do śmierci Chrystusa za nas.
=D> :mrgreen:

ODPOWIEDZ