Polityka i religia

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kerim pisze:
Duderson pisze:
TruePunk pisze: Nie chodzi o pernamentne spedalenie jak to okresliles - ale o to, ze w ramach zabaw mlodziezowych na imprezach mlodzi tru EMO zaczynaja sie w gronie mesko-meskim lizac, bo to modne i trendi.
Zależy, gdzie wbijasz na impry.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
święte słowa.
Wogule to odnoszę wrażenie że uczęśniczę w dyskusję ze średnią wieku 14-16.

Ja se idę
Ejże, staruszku!
Jak ktoś tak mówi, to zwykle znaczy, że nie ma już argumentów. A ja wiem, że masz, więc nie rób tego ;)
Swoją drogą to dla mnie temat cudzołóstwa jest sygnałem, żeby omijać ten temat. Ale przecież sobie kabla od netu nie odłączę.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

TruePunk pisze:...Nie chodzi o pernamentne spedalenie jak to okresliles - ale o to, ze w ramach zabaw mlodziezowych na imprezach mlodzi tru EMO zaczynaja sie w gronie mesko-meskim lizac, bo to modne i trendi.
Czy komus od tego staje czy nie, wnikac nie zamierzam - ale uwazam to za rownie patologiczne zachowanie jak symulowanie stosunkow analnych przez pijanych czlonkow mlodziezy wszechpolskiej jakie jakis czas temu mielismy okazje w tvnie ogladac...
No i co z tego, że uważasz? To od razu oznacza, że dwóch kolesi nie może się lizać bo uważają, że to trendi? Jak będę miał taki kaprys to mogę przelizać całe Just 5, bo to jest tylko i wyłącznie moja sprawa. Mnie młodzi tru emo też śmieszą, ale co to ma do rzeczy? Lubią z siebie robić pedałów to proszę bardzo, mają moje błogosławieństwo. Więcej gorących szesnastek dla mnie zostanie. :wink:
A licky boom boom down!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Chciałem się udzielić w dyskusji, ale wolę po prostu przyklasnąć Dudersonowi i Bartkowi :)

Aczkolwiek miło, TruePunk, poznać skinheada, który nie jest nazi-bucem. :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak małe dzieci oglądają panienki czy chłopaków populujących ze sobą to nie jest to dobre dla ich psychiki....gdy widzą chłopca lubiącego chłopca...to nie jest dobre dla ich psychiki ;)
Doktorat z psychologii rozwojowej pisałeś, czy tak sobie gdybasz?
Nikt Ci nie karze się tak ubierać.
To była odpowiedź na inny post. W dodatku wcale nie oddająca moich rzeczywistych odczuć względem takiego ubioru.
bo jesli wychowasz je w mysl tak skrajnej tolerancji dla homoseksualistow (o ile np nie zamkna Cie za pokazywanie czterolatkowi polnagich calujacych sie gejow, w ramach uswiadamiania), to dziadkiem raczej nie zostaniesz..
Ależ to pocieszne...
Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to utajony lęk przed zdradzeniem swoich prawdziwych preferencji. Czy Ciebie widok dwóch całujących się facetów jest wstanie zauroczyć na tyle, że zostaniesz jednym z nich? Dlatego wolisz, żeby Cię nie kusili?
Bo mimo mojej skrajnej tolerancji dla homoseksualistów jestem zagorzałym fanem babskich cycków i nawet obejrzenie tysiąca gołych facetw tego nie zmieni.

Co do przepisów prawa kanonicznego. Seks przedmałżeński nie jest niczym dobrym, ani nawet neutralnym, gdyz:
Wiadomo, że antykoncepcji Kościół zakazuje.
Seks bez stosowania antykoncepcji prowadzi do produkcji dzieci.
Dzieci, pochodzące z niezalegalizowanego związku, są traktowane gorzej. Skoro już wprowadzono takie rozróżnienie, z tego wniosek, że sam niezalegalizowany związek jest grzechem.
Kto udaje, że jest inaczej, nie ma prawa uważać się za katolika. Owszem, może sobie być chrześcijaninem, może nawet lubić papieża, odwiedzać Kościoły, ale nie zmieni to faktu, ze jest zatwardziałym grzesznikiem.
Kan. 1134 - Z ważnego małżeństwa powstaje między małżonkami węzeł, z natury swej wieczysty i wyłączny. W małżeństwie chrześcijańskim małżonkowie zostają ponadto przez specjalny sakrament wzmocnieni i jakby konsekrowani do obowiązków swego stanu i godności.

Kan. 1138 -
§ 2. Za dzieci prawego pochodzenia uważa się te, które się urodziły przynajmniej po 180 dniach od zawarcia małżeństwa albo w ciągu 300 dni od dnia rozwiązania życia małżeńskiego.

Kan. 1139 - Dzieci nieprawego pochodzenia uzyskują prawność pochodzenia przez późniejsze małżeństwo rodziców ważne lub mniemane, albo przez reskrypt Stolicy Świętej.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

W tej chwili poczułem się urażony sformułowaniem "produkcja" dzieci jako świeżo upieczony mąż i być może ojciec, trochę szacunku dla starających sie o potomstwo....

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Bez jaj.
My z Agą też niebawem uruchamiamy linię produkcyjną.

Ale jeśli bardzo Cię to oburza, to przepraszam.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Jankiel pisze:My z Agą też niebawem uruchamiamy linię produkcyjną.
cala linie? :shock:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Szaman pisze:
Nie narzekaj, produkty z tej linii beda znajac zycie zasilac Twoja firme za parenascie lat (;

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

TruePunk pisze:
Szaman pisze:
Nie narzekaj, produkty z tej linii beda znajac zycie zasilac Twoja firme za parenascie lat (;
a czy ja narzekam? 8)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Skavenblight pisze:to zwykle znaczy, że nie ma już argumentów
jednak jak ktoś nie potrafi prawidłowo zdefiniować cudzołóstwa.....
jakie tu argumenty przytaczać? z czym polemizować?
Skavenblight pisze:Swoją drogą to dla mnie temat cudzołóstwa jest sygnałem, żeby omijać ten temat. Ale przecież sobie kabla od netu nie odłączę.
Ano, bój się. Bo zaraz zaczną robić aluzje do "odłączenia sobie kabla" , bądź spokojna, już on im się skojaży :lol:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kerim pisze:jednak jak ktoś nie potrafi prawidłowo zdefiniować cudzołóstwa.....
jakie tu argumenty przytaczać? z czym polemizować?
Ale wiele osób nie umie... to jeszcze nie dowód na to, że jest się na poziomie 14-16 lat ;)
Kerim pisze:Ano, bój się. Bo zaraz zaczną robić aluzje do "odłączenia sobie kabla" , bądź spokojna, już on im się skojaży
Mam nadzieję, że to tylko to skojarzenie będzie ;)

Jankielu, bardzo ciekawe cytaty. O tych 180 dniach to nie wiedziałam ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

O tych 180 dniach to nie wiedziałam ;)
W tamtych czasach wiedziano, że dziecko może się urodzić już po 6 miesiącach. I nawet, jak ciąża była przenoszona, to i tak zakładało się wersję korzystniejszą dla dziecka.

ODPOWIEDZ