dipping
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
To ja ożywię trochę temat i spytam, czy ktoś widział kiedyś (i może pokazać fotki) zdipowane O&G? Jaki dać zielony kolor jako podstawę?
Mam 75 orkasów do pomalowania, potem jeszcze tylko goblinki . Co prawda są pryśnięte na czarno, ale to da się raczej odwrócić... (czytaj dostaną drugą warstwę, białą ).
Maciek
Mam 75 orkasów do pomalowania, potem jeszcze tylko goblinki . Co prawda są pryśnięte na czarno, ale to da się raczej odwrócić... (czytaj dostaną drugą warstwę, białą ).
Maciek
A jak figurka ma czarny podkład to to raczej nie wyjdzie?
I czy jak figurka jest już pomalowana z rozjaśnieniami itp (słabymi, ale są) to nie wyjdzie dipping czy poprostu piszecie że nie, bo nie warto jak już są pomalowane?
I czy jak figurka jest już pomalowana z rozjaśnieniami itp (słabymi, ale są) to nie wyjdzie dipping czy poprostu piszecie że nie, bo nie warto jak już są pomalowane?
wyjdzie, ale troche slabiej. bejca jest ciemna, wiec im jasniejszy model, tym lepiej.Piotr3K pisze:A jak figurka ma czarny podkład to to raczej nie wyjdzie?
pewnie wyjdzie, ale dipping to szybka technika i zaklada nakladanie tylko kolorow bazowych ze wzgledow praktycznychPiotr3K pisze:I czy jak figurka jest już pomalowana z rozjaśnieniami itp (słabymi, ale są) to nie wyjdzie dipping czy poprostu piszecie że nie, bo nie warto jak już są pomalowane?
"I fart in your general direction"
Ok
A dobrze by mogło wyglądać tak że część armii zdippingowana, a część normalnie malowana?
Czy z dippingiem to jest:
Wszystko, albo nic?
Bo mam część armii już pomalowaną no i zmywać z niej farby nie mam zamairu, a chce zdippingować drugą część armii i nie wiem czy by to mogło dobrze wyglądać czy raczej beznadziejnie.
A dobrze by mogło wyglądać tak że część armii zdippingowana, a część normalnie malowana?
Czy z dippingiem to jest:
Wszystko, albo nic?
Bo mam część armii już pomalowaną no i zmywać z niej farby nie mam zamairu, a chce zdippingować drugą część armii i nie wiem czy by to mogło dobrze wyglądać czy raczej beznadziejnie.
Ja rozumiem reklama/anty reklama etc. Ale mógłbyś podać jaka bejca i jaki kolor.Asgard pisze:nie zupelnie inna firma:)
Można by pozbierać efekty różnych bejc na różnych figurkach (podając np.: figurka pomalowana farbami: xx, yy, zzz a dipping bejca : XXX).
Czyli taki mały podręcznik dippingowania, za pomocą bejc dostępnych w polsce. Widziałem kiedyś tego typu stronkę, ale tam używali bejc lanych już do własnych puszek jako equipment dla modelarzy.
Serwus.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a