kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: kilka pytań początkującego 2
czy mając PA i KB można nie chcieć zrnić automatycznie z PA, żeby spróbować zrobić KB?
Jak jest z wyposażeniem BSB ??
Chodzi mi o niemagiczny ekwipunek czyli bronie wielkie tarcze itp.
wiem że BSB nie może brać długiegu łuku (no u mnie przynajmniej ) i wielkiej broni (tak mi napisali ) ale co z tarczą dwiema bronimi itp. ??
Chodzi mi o niemagiczny ekwipunek czyli bronie wielkie tarcze itp.
wiem że BSB nie może brać długiegu łuku (no u mnie przynajmniej ) i wielkiej broni (tak mi napisali ) ale co z tarczą dwiema bronimi itp. ??
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Master of reality
- Oszukista
tarcze, GW, halabardy. Bronie dwuręczne ogólnieRasti pisze:Co rozumiesz przez więcej?
I sold my soul for rock'n roll
- Master of reality
- Oszukista
No w sumie tylko Orki i Empire nie mają. Ale nie wiem czy można je nazwać podręcznikami 7ed.Byro pisze:No nie do końca, nie wszystkie 7ed armie tak mają.
I sold my soul for rock'n roll
- Infernal Puppet
- Masakrator
Rules as written, czyli trzymanie się zasad ściśle wg. zapisu, a nie wg. "ducha". Czasem konieczne, ale może prowadzić do różnych idiotyzmów.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Rules As Written, czy bardzo dosłowne czytanie reguł, zwykle bez kontekstu. Trochę jak interpretowanie Biblii przez Świadków Jechowy na podstawie wyrwanych z kontekstu fragmentów.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
A ja mam takie pytanie - nie udało mi się tego wyszukać w podręczniku:
Podczas gry nadgryzłem przeciwnikowi klocek wojaków. Zmusiłem go wynikiem walki do testowania LD na złamanie. Pytanie brzmi - czy "wojacy" pożyczają LD od generała (jeśli jest oczywiście w pobliżu) i co ważniejsze - czy ten pożyczony LD jest modyfikowany o wynik walki tak jak standardowo czy też jest niezmienialny?
Podczas gry nadgryzłem przeciwnikowi klocek wojaków. Zmusiłem go wynikiem walki do testowania LD na złamanie. Pytanie brzmi - czy "wojacy" pożyczają LD od generała (jeśli jest oczywiście w pobliżu) i co ważniejsze - czy ten pożyczony LD jest modyfikowany o wynik walki tak jak standardowo czy też jest niezmienialny?
- dziekanotr
- Wodzirej
tak i jest modyfikowany, np:
wojacy maja ld swoja 8,
przegrali walke o 3,
a w 12 calach od nich jest lord z ld10,
wiec nie beda uciekac jezeli wyrzuca 7 lub mniej
biore ld generala i normalnie modyfikuja
pozdro!
wojacy maja ld swoja 8,
przegrali walke o 3,
a w 12 calach od nich jest lord z ld10,
wiec nie beda uciekac jezeli wyrzuca 7 lub mniej
biore ld generala i normalnie modyfikuja
pozdro!
mam pytanie,
jednostka która powróciła z za stołu nie może się ruszyć ale nie może marszować i szarżować ale co w takim razie z jednostka z frenzy która ma wroga w zasięgu ewentualnej szarzy?? według polskiego rb nie może w szarżować po wyjściu bo w trakcie deklaracji szarż nie było jej na stole ale szarża z frenzy jest przymusowa...
jednostka która powróciła z za stołu nie może się ruszyć ale nie może marszować i szarżować ale co w takim razie z jednostka z frenzy która ma wroga w zasięgu ewentualnej szarzy?? według polskiego rb nie może w szarżować po wyjściu bo w trakcie deklaracji szarż nie było jej na stole ale szarża z frenzy jest przymusowa...
Jednostki objęte szałem sprawdzają czy mogą zaszarżować pod koniec fazy deklaracji szarż - a więc jednostka powracająca na stół, która nie bierze udziału w tej fazie, także nie może szarżować.
Poza tym jednostka powracająca na stół może się ruszyć (ale nie maszerować).
Poza tym jednostka powracająca na stół może się ruszyć (ale nie maszerować).
Mam pytanie o czar numer jeden z lore of metal. Sytuacja następująca: jeśli widzę przód oddziału z bohaterami, to wybieram jednego i w niego rzucam czar. W porządku. Co w sytuacji, kiedy nie widzę przodu oddziału tylko na przykład jego tył? Czy mimo tego, że nie widzę linii bohaterów, ale widzę oddział, w którym są mogę wybrać nadal jednego z nich? I ostatnie czy można wybrać za cel magiczkę, która siedzi w środku lancy bretońskiej?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Dzięki z góry za odpowiedzi.
- gerald_tarrant
- Masakrator
możesz celować TYLKO w model który widzisz