Special Charakters
Moderator: Gremlin
Special Charakters
No wlasnie.Ostatnio sporo sie narzekalo na obecnosc Thoreka na turniejach i ze gra z nim niszczy cala przyjemnosc.
A co powiecie o Bohaterach w WE? Czy wystawilibyscie jakiegos na turniej typu "open", czy moze lepiej samemu cos zlozyc ??
Ja np myslalem o armii z Drychą.Do tego jak mamy 2 Treemany + 2 magow elfickich 2 lev z Glamourweave Kindret i Diradke z z 1 lev.
Na ture wyplacamy 4 razy Tree Singing na 2 kosciach + raz na jednej + 4 razy z bounda.Na zmarnowanie DS przeciwnika jeszcze jakies boundy dorzucamy.
Jezeli ktos sie nie zabezpieczy pozadnie przed magia to mozemy wjechac lasem przeciwnikowi z polowa armii juz w pierwszej turze.
Wydaje sie smieszne ale ciekaw jestem czy mozliwe w zastosowaniu.No i Thorek bedzie mial mniej czasu na swoje runki bo w drugiej turze wjezdzamy.Jak slabo rzuci w pierwszej turze to nawet nie poczujemy.
Jedynym minusem tej armii jest to ze wlasciwie nie bardzo jest komu walczyc chyba.Na 2500 wyszlo mi jeszcze 3 odzialki driad i np 4 oddzialki WR.Jak wam sie to widzi ??
Co do Oriona to nie myslalem nad nim az tak gleboko.Podoba mi sie to ze generuje 2 kosci do dispela jak mag lord.Ale za to jest strasznie drogi i wlasciwie mozna uznac ze nie zadnego pancerza.Mocno wali ale trzeba bardzo na niego uwazac bo wiadomo ze przeciwnik skupi na nim swoja uwage.
A co do siostrzyczek to opcja chyba tylko dla fun'u.Lepiej sobie samemu gienka na smoku zlozyc.
No wiec ktory bohater sie wam najbardziej podoba i dlaczego??
Albo dlaczego waszym zdaniem sa oni plewni??
A co powiecie o Bohaterach w WE? Czy wystawilibyscie jakiegos na turniej typu "open", czy moze lepiej samemu cos zlozyc ??
Ja np myslalem o armii z Drychą.Do tego jak mamy 2 Treemany + 2 magow elfickich 2 lev z Glamourweave Kindret i Diradke z z 1 lev.
Na ture wyplacamy 4 razy Tree Singing na 2 kosciach + raz na jednej + 4 razy z bounda.Na zmarnowanie DS przeciwnika jeszcze jakies boundy dorzucamy.
Jezeli ktos sie nie zabezpieczy pozadnie przed magia to mozemy wjechac lasem przeciwnikowi z polowa armii juz w pierwszej turze.
Wydaje sie smieszne ale ciekaw jestem czy mozliwe w zastosowaniu.No i Thorek bedzie mial mniej czasu na swoje runki bo w drugiej turze wjezdzamy.Jak slabo rzuci w pierwszej turze to nawet nie poczujemy.
Jedynym minusem tej armii jest to ze wlasciwie nie bardzo jest komu walczyc chyba.Na 2500 wyszlo mi jeszcze 3 odzialki driad i np 4 oddzialki WR.Jak wam sie to widzi ??
Co do Oriona to nie myslalem nad nim az tak gleboko.Podoba mi sie to ze generuje 2 kosci do dispela jak mag lord.Ale za to jest strasznie drogi i wlasciwie mozna uznac ze nie zadnego pancerza.Mocno wali ale trzeba bardzo na niego uwazac bo wiadomo ze przeciwnik skupi na nim swoja uwage.
A co do siostrzyczek to opcja chyba tylko dla fun'u.Lepiej sobie samemu gienka na smoku zlozyc.
No wiec ktory bohater sie wam najbardziej podoba i dlaczego??
Albo dlaczego waszym zdaniem sa oni plewni??
Ja caly czas kozystam z uslug Highborna i wrzucam go na smoka, jakies fajne blyskotki do ozodbienia i gitez Tylko troche ciezko jest z jego atakami bo dopiero kiedy caly regiment zaatakuje zada tam zaluzmy 1W to dopiero wtedy smoczek i gosciu sie odgrywa. A wlasnie, nie wiem co wy widzicie takiego w TM Aciencie, to jest treman tylko ze LD na 10 i drozszy. Czy cos przeoczylem?
http://uk.games-workshop.com/woodelves/ ... racters/1/ nie wiem czy to oficjalne...
-
- Falubaz
No i jeszcze jest Ariel, Queen of Athel Loren, ale też nie oficjalna i słyszałem że do doopy.
Orion ujdzie, tylko taki moim zdaniem plewny nieco jest. Róg jest fajny, łuk także, ale chłopak nie ma ochrony żadnej i jeszcze to sypanie
Drycha znośna, ale bez rewelacji. Siostry przemilczę.
Generalnie od 1 do 10:
Orion: 5-6
Drycha: 6
Siostry: 4
Drycha znośna, ale bez rewelacji. Siostry przemilczę.
Generalnie od 1 do 10:
Orion: 5-6
Drycha: 6
Siostry: 4
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
te siostry to debilny pomysl by dwie siedzialy na tym smoku. Orion sie mi podoba. Czemu nei ma Druthu to byl dopiero gostek.
Gdzieś widziałem do niego zasady, nie pamiętam już gdzie. Na jakiejś stronce GW.Murmandamus pisze:te siostry to debilny pomysl by dwie siedzialy na tym smoku. Orion sie mi podoba. Czemu nei ma Druthu to byl dopiero gostek.
Specialnie dobry to on nie był. Zajmował lorda, herosa + rara.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
phe jedno i to samo...
heretyku? Powiedział w obronie ludu Asrai rodowity druchii.
heretyku? Powiedział w obronie ludu Asrai rodowity druchii.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
jak dla mnie to najlepszy jest Falconer zdecydowanie jak tylko zdobęde figurke to chętnie go będę wystawiał w grach for fun. Choc kto chce grac for fun z WE?
WE mają klimatycznych ale w grze do chrzanu (że tak się wypowiem) special characterów. Jedyny ze znośnych plewów to Falconer i ewentualnie drycha. Przy specialach innych ras to hoho i jeszcze dalej. Moja ocena w skali 1-10
Orion 4 (fajny łuk, róg ale brak pancerza więc kolo spada po 3-4 turach)
Ariel 4-5 (4 lvl mag znający wszystkie zaklęcia Athel Loren, ale tak ogólnie to nic specjalnego)
Sisters of Twilight 2-3 (bez komentarza)
Drycha 5-6 (fajna armia drzewek i możliwość budzenia innych jednostek w lesie)
Falconer 6 (fajny szybki bohaterek nie drogi, rzucający orłami )
Durthu 5 (Wielki drogi bukszpa, który zajmuje tyle miejsca że można wsatwić cośbardziej opłacalnego)
Orion 4 (fajny łuk, róg ale brak pancerza więc kolo spada po 3-4 turach)
Ariel 4-5 (4 lvl mag znający wszystkie zaklęcia Athel Loren, ale tak ogólnie to nic specjalnego)
Sisters of Twilight 2-3 (bez komentarza)
Drycha 5-6 (fajna armia drzewek i możliwość budzenia innych jednostek w lesie)
Falconer 6 (fajny szybki bohaterek nie drogi, rzucający orłami )
Durthu 5 (Wielki drogi bukszpa, który zajmuje tyle miejsca że można wsatwić cośbardziej opłacalnego)
http://www.games-workshop.es/warhammer/ ... gro_09.asp
Link do Durthu (nie wiem po jakiemu)
http://www.games-workshop.de/warhammer/ ... index.shtm
2 link jak ktoś umie po niemiecku to przeczyta.
Link do Durthu (nie wiem po jakiemu)
http://www.games-workshop.de/warhammer/ ... index.shtm
2 link jak ktoś umie po niemiecku to przeczyta.