Zielony dwarfik ;)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Zielony dwarfik ;)

Post autor: Skaven »

Ostatnio przeglądając forum zobaczyłem kilka fajnych ludków z GS-u i coś mnie natchnęło żeby zrobić też swojego. Że jest to mój pierwszy ludek z GS-u (nie z biedronki :lol: ) wyszedł dość dziwnie, a szczególnie ciężko było mi z proporcjami. Tak btw to nakleiłem greena na szkieleta. Czaszka, pocięte nogi i ręce itp. Jak znajdę kogoś kto mi go odleje to go pomaluję i zobaczymy jak to wyjdzie (może ktoś mógłby mi polecić kogoś kto może mi to odlać. Na razie powiedzcie co zrobić żeby następne moje prace lepiej wyglądały :roll:
http://warpstonepainter.pl/malowanie/slides/dwarf1.html
http://warpstonepainter.pl/malowanie/slides/dwarf2.html
http://warpstonepainter.pl/malowanie/slides/dwarf3.html
http://warpstonepainter.pl/malowanie/slides/dwarf4.htm

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Pierwsza uwaga: galeria pisze sie przez "i" 8)
Zeby twoje prace lepiej wygladly przede wszystkim musisz cwiczyc, poza tym w necie znjadziesz multum artykulow dotyczacych rzezbienia. Mysle ze warto zaczac wlasnie od lektury ;)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jak dla mnie wypas. Szacun dla wszystkich ludzi, którzy potrafią sami robić własne figurki.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

duzo zadlugie lapy, zamalo okragly, i wogle mi si eneipodoba :) co neinzaczy ze bym takiego zrobił :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

W sumie to faktycznie łapki chyba utnę :roll:
@Raptaparat - zniszczyłeś mój świat, tyle razy pooprawiałem tą galerię bo się rozpadała, a tu jeszcze taki wałek :evil: muszę się zebrać w sobie i poprawić :wink:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nie jest zły, ale za mało przysadzisty, poza tym faktycznie proporcje niekrasnoludzkie...

I na przyszłość błagam - niech się figs z tłem nie zlewa!

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

nie jest zly ale moze byc lepiej
jest za chudy i brody ma za malo
raczki za dlugie ]:->

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Brakuje dużo, ale jest najważniejsze - nie boisz się robić figsa od zera, reszta to ćwiczenia.

Kilka spraw da się poprawić szybko:
Na czerwono zaznaczyłem gdzie krasnalowi brakuje ciała.

1 - opaska na łapę - rzeźbiłeś ją razem z łapą, a trzeba po kolei - najpierw łapa, potem to-to, teraz wygląda jak by była częścią ciała, mozesz je poprawić lepiac na tym co jest.

2 - kufel - nie robi się tego na figurce, no chyba że jesteś supermistrz.
Zrób otdzielny walec, byle równy, potem jak wyschnie obetniesz koncówki jak u cygara - wy było płasko - prościej to zrobić, niż rzeźbić od razu równy kufel i płaskie dno. Potem robisz ciękie paski, owijasz kufelek na krawędziach i masz okucie. potem rączka. każdy pasek otdzielnie, jak stwardnieje, robisz drugi, potem rączka.
Sznurek najłatwiej ukręcić z cieniuśkiego drutu, wcale nie musi być z GS.

Warkocz, zrób nową fotkę, zbliżenie warkocza, to coś poradzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wyszły trochę średnio, ale taki aparat :?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/285 ... 0ccc8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df4 ... f5033.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a ... f84e2.html

Wklejam linki, ale nie wiem czemu ale jak wstawiam w znacznik img i daje link do zdjęcia to nie wychodzi :evil:

A i jeszcze jedno, a mianowicie, jak zresztą widać :wink: największe problemy mam z rękami, dłoni nie zrobiłem bo próbowałem z 10 razy i za duże wychodziły i tak samo mięśnie, istnieje jakiś sposób na łatwe robienie mięśni, czy to tylko kwestja wprawy?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Działa :twisted:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Oddzielny nie otdzielny:) A model fajny- podziwiam ludzi tworzących własne modele z gsu.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Skaven pisze:...istnieje jakiś sposób na łatwe robienie mięśni, czy to tylko kwestja wprawy?
to miał być ten warkocz?
nie widzę nic, trudno cokolwiek dodać.

a na mięśnie sposobu nie ma, sciągnij se zdjęcia kulturystów i studiuj uważnie, oni są przesadzeni, więc anatomię na nich dobrze widać

masz tu - slaer jak malowanie
Obrazek
Obrazek

i to też przydatne
Obrazek

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ale dwarf ma inne proporcje lekko ]:->
ale jak sie zwerzy obraz do gory to widac w sam raz

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Katylina pisze:I słuchaj Kerima, to pro :wink:
nie pro, tylko master convertor, pisze przecież.
A warkocz to trochę delikatniejsza sprawa, warkocz najlepiej igłą, i ze szkicem, a pierścion na warkocz potem sie dodaje, jak warkocz zesztywnieje

Jak który to skomentuje w sposób wiadomy, nie usłyszy ode mnie ani jednej rady w życiu.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ciężko mi zrobić lepsze foto tego warkocza, ale cóż, będę musiał sobie jakoś poradzić, jak będę miał chwilę czasu to dopracuje go bardziej i wbije jakieś fotki, to się zobaczy co jeszcze naprawić.
W każdym razie dziękówka za rady, na pewno się przydadzą, a dzisiaj zrobie nawet kufelek 8)
A tak btw to ktoś pisał wyżej że ma duży resp dla ludzi którzy robią sobie figsy z greena, polecam wejść na coolmini i tam jako artystę wpisać "Samuel888" to nasz krakowski rzeźbiarz który trochę umie :wink:
Ale ja wiem że dzięki moim chęciom i radom Kerima za jakiś czas sięgne po GD :twisted: :wink:
Pzdr

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Skaven pisze:... "Samuel888" ..
szkoda że nie udziela się, może nie wie? czy teżnie gra?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ogólnie on tylko chyba w 40-k ciśnie, ale nie jest aktywnym graczem, bardziej chyba zajmuje się malowaniem i rzeźbieniem, ale wątpię żeby chciał się z kimś dzielić swoimi doświadczeniami. :roll: Ja tam w każdym razie wolę wystawić figsa tu na forum, bo więcej ludzi się wypowie itp :wink:
A poza tym on nie wyjaśni mi tego tak dokładnie jak ty :D

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Skaven pisze:...ale wątpię żeby chciał się z kimś dzielić swoimi doświadczeniami. :roll: Ja tam w każdym razie wolę wystawić figsa tu na forum, bo więcej ludzi się wypowie itp :wink:
A poza tym on nie wyjaśni mi tego tak dokładnie jak ty :D
aha. to już takiego nie chcemy

ODPOWIEDZ