Galeria Puszkina - monster sculptures

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Re: Galeria Puszkina - ulepki, konwersje itp. - treeman

Post autor: likaon »

ANtY pisze:Drzewo niszczy wieżę
EvilOne pisze:drzewo niszczy las
Jacuchna pisze:Tak, treeman niszczy kosmos
likaon pisze:treeman niszczy wszechświat
Najbardziej niszczycielski treeman na forum :lol2:
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

No dobrze chyba go skończyłem. Czekam na komentarze może trzeba coś poprawić (jak dla mnie głowa trochę mało treemanowa ale nie wygląda źle i duszek no cóż niezbyt się do niego przyłożyłem:( )

Zapraszam do oglądania skończonego treemana.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tutaj ze skalą :)
WE lord to wip mojej gyal, jej pierwszy :D, nie chcę o nim za dużo pisać tutaj bo namawiam ją aby założyła sobię tutaj też swoje konto.

Obrazek
Obrazek

No to by było na tyle następne zdjęcia będą z pomalowanym :D
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2010, o 14:35 przez puszkin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Rece miejscami troche za chude sie wydaja , no i pysk mi w ogole nie podchodzi. Reszta very nice.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Treeman wydaje się być taki trochę tropikalny ;D Ten język średnio mi sie widzi jednak, nadaje mu fajnej zło wrogości, no ale troszkę do drzewa nie pasuje;/

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Treeman miodzio :D Chociaż pysk mi nie pasi. Pasuje bardziej jak dla tego wielkiego Kruka od Demonów :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
puszkin

No pyszczek mi trochę średnio wyszedł - tzn nie do końca taki jak chciałem ale to mój 2 ulepek po slanie - jeszcze śię poprawię :P (może).

Nad tym pyskiem jeszcze popracuję bo coś mi też tak średnio ale to będą już tylko kosmetyczne zmiany.

Z "jęzorem" to jest tak, że to będzie pnącze z tym, że będzie z pyska wyrastać no i groźniej z tym wygląda.

Jeśli możecie to napiszcie mi czy jest wielkością podobny do tego od GW i jaka podstawka dla niego ma iść (nigdy nie widziałem na żywo orginału)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Podstawka 50x50.
Wielkościowo... Hmmm, mógłby być większy, ale i taki daje radę.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

poza głowa i jęzorem bardzo mi sie podoba, szczególnie dbałośc o szczegóły i te wszystkie, grzybki, listki i wszelakie żyjatka =D>

no i fakt, że troche klimatem lustrii zalatuje ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

widzę, że naprawdę się napracowałeś... głowę jednak jak tutaj prawią moi poprzednicy koniecznie bym jakoś zmienił. a reszta spoko ...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Treeman wściekły, treeman zły, treeman ma bardzo ostre kły.
Wyszło świetnie, kłody przecież z natury są złe, widać że sporo się namęczyłeś z robieniem efektu kory.
Można wiedzieć ile pasków GS zużyłeś?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Myśle że ten twój Zmieści się na podstawke 50x50 spokojnie (jak mój się zmieścił nawet :mrgreen: ) A ten treeman od GW słyszałem że ma coś około 10 cm, nie wiem jak z twoim.

A na pewno kiedy pomalujesz już nie będzie taki z Lustrii :)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Treeman GW jest o glowe mniejszy ;)

Jaszczurzy leb kloci sie z moja wizja treemana. Poza tym jest calkiem ladny, tylko chudzina straszna ;)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

aj tam czepicie się, może po prostu zjadł kiedyś jakiego saurusa i tak mu zostało

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a mi sie tam podoba taki inny treeman, wg mnie bardzo fajny ulepek.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
puszkin

Więc trochę zmieniłem łeb, zęby ma bardziej drewniane i więcej, wyjąłem język i trochę pasków gs dodałem na głowę
Jest chudy bo mam takie wyobrażenie drzewca ;P poza tym wygląda bardziej groźnie jak jest taki wychudły.Tylko jeszcze mchu trzeba będzie na niego dodać
Macie jakieś pomysły jak to zrobić - po za samym mchem (tym naturalnym).
Użyłem na niego ok 30% tubki GS. Wychodzi znacznie taniej niż ten w paskach. Pod GS jest drut, drewno i poxilina czysta lub mieszana z plasteliną. ( z plasteliną trzeba uważać bo jak da się jej za dużo to GS się do niej nie klei)

Dorobię jeszcze parę duszków i zamieszczę nowe zdjęcie. Niestety z głową nic już nie zrobię ale jeżeli głowa to jedyny problem to jest dobrze. Treeman ma 11cm :D

Co do wyglądu jak z lustrii to chyba nie dziwne - jestem lizakowym graczem. No ale nie ma tam nic dżunglastego paprocie występują też w naszym klimacie a jak się go pokryje mchem to może być ciekawie.

Uwaga następnym projektem będą terradony :) Tylko musi mi się trochę poluzować na studiach bo teraz mam dużo zaliczeń. Ale już mam ochotę się za nie zabrać.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Bardzo fajny treeman. De facto zalatuje lustrią :D Ale mi się podoba :) Trochę jest taki jakby... niedożywiony, ale w sumie oryginalny.

Gratulację, dobra robota :)

Awatar użytkownika
puszkin

Mam pytanie bo byłem w sklepach i nie można kupić podstawek poza zestawem. Czy ma ktoś do sprzedania 2 podstawki 50 i co najmniej 3x 40. ? Bardzo potrzebuję a nie mam alternatywy jak je dostać.

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

taki evil ten drzewek jest ale mi sie bardzo koncepcja podoba :) na 5 wyszedł wg mnie, w końcu wkurwione drzewo a nie geriatryczny badylowy ludek :D

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Za to że japa mi się nie podoba stawiam tylko "6-".
Obrazek

Awatar użytkownika
puszkin

Po długiej przerwie wakacyjnej, wziąłem się za zaległe prace oto postępy - slanna możecie zobaczyć na wcześniejszych stronach (też własny ulepek)

Slann - Wip

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I coś nowego postanowiłem ulepić terradony - luźna inspiracja z tapejary.

(Green) TERRADON - WIP

Obrazek

Obrazek

Czekam na komentarze i pomóżcie mi i powiedzcie co do poprawy wiem że, w malowaniu na pewno rogi muszę poprawić ale pierwszy raz próbowałem tym sposobem.
Przepraszam za jakość zdjęć ale aparat miał coś zły dzień a i mi się śpieszyło.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ