Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Wszystko fajnie (naprawde dzięki ) tylko SD to star dragon ta??
A da sie dobrze zagrac bez ER i na jednym klocku WL ??(2xDP dają rade??)
A da sie dobrze zagrac bez ER i na jednym klocku WL ??(2xDP dają rade??)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Dp nawet nie ma po co brać...
pomyśl, czy przebijesz się przez pancerz 1+ swoimi 2A S5 w PIERWSZEJ TURZE WALKI, a w drugiej 2A S3? Może w pierwszej turze zabijesz 1, max 2 knightów, ale od drugiej tury, Twoi DP dostają ostre wklepy bijąc z S3, a knighci dalej z S5...
weż sobie kulturalnie klocek (moze nawet 2) WL.
tak SD to star dragon
tak sobie mysle, ze dobry by był nawet ten bow of seafarer na lordzie na SD w bitwie vs WoCh. Stanąć na boku jazdy i klepać singlem jak dobrze by poszło to cala kawa za jednym strzałem schodzi mina przeciwnika - bezcenna
a przeciwnik bedzie mial smoka, czy lorda maga na dysku?
pomyśl, czy przebijesz się przez pancerz 1+ swoimi 2A S5 w PIERWSZEJ TURZE WALKI, a w drugiej 2A S3? Może w pierwszej turze zabijesz 1, max 2 knightów, ale od drugiej tury, Twoi DP dostają ostre wklepy bijąc z S3, a knighci dalej z S5...
weż sobie kulturalnie klocek (moze nawet 2) WL.
tak SD to star dragon
tak sobie mysle, ze dobry by był nawet ten bow of seafarer na lordzie na SD w bitwie vs WoCh. Stanąć na boku jazdy i klepać singlem jak dobrze by poszło to cala kawa za jednym strzałem schodzi mina przeciwnika - bezcenna
a przeciwnik bedzie mial smoka, czy lorda maga na dysku?
Własnie nie wiem
Jakiej jazdy?? ER ??
(Co raz wiecej mysle nad wzięciem DE)
A smok niech zostanie z kosa bo on ma sie bic i zabijac w imie Khaina a nie stac i czekac aż pan sobie postrzela (po za tym trace cały zarombisty sejw wiec raczej nie)
Jakiej jazdy?? ER ??
(Co raz wiecej mysle nad wzięciem DE)
A smok niech zostanie z kosa bo on ma sie bic i zabijac w imie Khaina a nie stac i czekac aż pan sobie postrzela (po za tym trace cały zarombisty sejw wiec raczej nie)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Pytanie co najlepiej wziąć na DE (1650p.) jakieś Podpowiedzi ???
hmmm Remiskik może małe zwycięstwo .....
Darki z pierścieniem Hoteka i klockami black guardów <oraz ASF z 6I> to prawdziwy cierń w boku prawie każdej armii. Najlepiej do nich strzelać bo mają elfie 3T, dzięki czemu skuteczne są bolce i łucznicy. Osobiście bym proponował RoF i RoC, mogą być przydatne jeżeli chcesz cokolwiek czarować, RoC użyty w dobrym momencie to śmierć dla np. pendanta albo hoteka, a wtedy marny ich los. Jeżeli chodzi o lory dla czarodziejów to bym optował za naszym lorem by podbić poziom bound spella z 3 do 6 naszych pierścieni <drain magic> no i oczywiście Vaul ummaking by zniszczyć niewygodne przedmioty <np. ASF na black guadach, pendant of khaeleth>. Bardzo przydatnym lorem jest również niebios <kometa nie jest afektowana przez Hoteka> a błyskawice mogą zdejmować cele które akurat się znajdą poza zasięgiem Hoteka, no oczywiście Fire po to by zabić Hydre. Orzeł też może się przydać ale raczej sugerowałbym 2 bolce.
Jeżeli chodzi o speciale to proponuje SW, którzy z Hate trwającym dłużej niż jedną rundę mają szanse coś zrobić.
No coż ale on zawsze może wziąć Mengili, a wtedy to w zasadzie można spakować figurki bo HE nie mają prawię żadnej ochrony przed strzelaniem.
<przez wieki walk z krasnoludami HE nie wpadły na to by Sobie jakąkolwiek ochronę załatwić może wtedy byśmy tak nie przegrali wojny o brodę >
EDIT:
Gratuluje zwycięstwa
Jeżeli chodzi o speciale to proponuje SW, którzy z Hate trwającym dłużej niż jedną rundę mają szanse coś zrobić.
No coż ale on zawsze może wziąć Mengili, a wtedy to w zasadzie można spakować figurki bo HE nie mają prawię żadnej ochrony przed strzelaniem.
<przez wieki walk z krasnoludami HE nie wpadły na to by Sobie jakąkolwiek ochronę załatwić może wtedy byśmy tak nie przegrali wojny o brodę >
EDIT:
Gratuluje zwycięstwa
Paskudny uśmiech power gamera
jak wyżej
na magach high i fire
ze spec ciezko powiedzieć bo na strzelanie z góry trochę przesrane ale ja bym na pewno brał kawe z elyrionem, fasty - jak dobrze zagrasz to mozna szybko dobrać się do strzelców, można by popróbować coś z WL jeśli bardziej na remis to mozna ich kitrać, ale ja zawsze kawą i fastami grałem
na magach high i fire
ze spec ciezko powiedzieć bo na strzelanie z góry trochę przesrane ale ja bym na pewno brał kawe z elyrionem, fasty - jak dobrze zagrasz to mozna szybko dobrać się do strzelców, można by popróbować coś z WL jeśli bardziej na remis to mozna ich kitrać, ale ja zawsze kawą i fastami grałem
hmmmm z tego co wiem to mój przeciwnik bierze zawsze na 100 % <gramy na 1650p > 2 bolce 15 BG i ASF oraz 5x Cold one i 10 Shadsów
to drain tak dziala? czyli jam rzuce draina i odpale RoF to aby go rozproszyc przeciwnik musi rzucic 6lub wiecej? a co z modlitwami imperalnych kaplanow? Tu z koleji ja musze rozpraszac na 7?Jab pisze:Jeżeli chodzi o lory dla czarodziejów to bym optował za naszym lorem by podbić poziom bound spella z 3 do 6 naszych pierścieni <drain magic>
a jakieś poparcie w zasadach, że tak jest?
chyba byla kiedyś dyskusja, ale nie przypominam sobie jej wyniku.
Ja nie pamiętam żadnej takiej rozmowy. Drain magic podwyższa "casting value all spells", all spells a więc i bound spelli.Kosa pisze:a jakieś poparcie w zasadach, że tak jest?
Proponuje więc uważać z tym bo może być zabójcze dla samych elfów :>
-
- Masakrator
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... t_2008.pdf
Niestety, oto wasze FAQ. DM nie działa na Bound Spelle i Incantacje TK.
Niestety, oto wasze FAQ. DM nie działa na Bound Spelle i Incantacje TK.
to jest ok faq.
Oczywiście, że lepiej by bylo gdyby podbijal level, ale imo to dziwne by bylo...
Z założenia ten czar ma przeszkadzać w magi niż ją wspierać w jakikolwiek sposób.
Oczywiście, że lepiej by bylo gdyby podbijal level, ale imo to dziwne by bylo...
Z założenia ten czar ma przeszkadzać w magi niż ją wspierać w jakikolwiek sposób.
To nie byłoby bez sensu, bo tłumaczyłoby to dlaczego nasze bardzo "potężne" artefkaty mają tylko bound spell level 3 kiedy znacznie słabsze rasy magicznie mają bound spelle level 5, 6 itp. a pobijając ten power level te item miałyby znacznie więcej sensu.
Mam takie pytanie.
W świetle nowego BP BoH kosztuje jeden PD zamiast dwóch jak kiedyś. Moje pytanie brzmi czy warto teraz wystawić Arcymaga z BoH, a kolejne pytanie <chyba ważniejsze> czy w ogóle sie opłaca wystawiać BoS, bo jakby nie patrzeć ta szmata rzadko kiedy się spłaca. Jak składacie bohaterów i jakich bohaterów bierzecie.
Miałem ostatnio przerwę w grze w WFB, więc jestem ciekawy waszych opinii.
W świetle nowego BP BoH kosztuje jeden PD zamiast dwóch jak kiedyś. Moje pytanie brzmi czy warto teraz wystawić Arcymaga z BoH, a kolejne pytanie <chyba ważniejsze> czy w ogóle sie opłaca wystawiać BoS, bo jakby nie patrzeć ta szmata rzadko kiedy się spłaca. Jak składacie bohaterów i jakich bohaterów bierzecie.
Miałem ostatnio przerwę w grze w WFB, więc jestem ciekawy waszych opinii.