A ja pamiętam! Ja widziałem ostatni raz taki regiment w 2001 roku.quas pisze:nie pamietam kiedy to widzialem ostatnio na stole.Goblins Regiment (20 modeli)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Moderator: Kołata
A ja pamiętam! Ja widziałem ostatni raz taki regiment w 2001 roku.quas pisze:nie pamietam kiedy to widzialem ostatnio na stole.Goblins Regiment (20 modeli)
kumpel w okolicy wystawia. ale on od 5/6 ed gra na czystych goblinach (znaczy bez zadnego orcasa)Dziekan pisze:A ja pamiętam! Ja widziałem ostatni raz taki regiment w 2001 roku.quas pisze:nie pamietam kiedy to widzialem ostatnio na stole.Goblins Regiment (20 modeli)
Dziekan pisze:kumpel w okolicy wystawia. ale on od 5/6 ed gra na czystych goblinach (znaczy bez zadnego orcasa)quas pisze:A ja pamiętam! Ja widziałem ostatni raz taki regiment w 2001 roku.Goblins Regiment (20 modeli)
moim zdaniem nie. skoro pytasz sie czy sie oplaca zakladam ze chcesz zaoszczedzic $$. sa tam pajonki i ng ktore z powodzeniem kupisz na allegro za grosze. a co do grywalnosci to wszystko tam jest grywalne. no moze rydwanik troszke mniej ale to zalezy na kogo. na krasnoludy ,imperium jest słaby ale na lesne i wysokie elfy jest całkiem cacy.Starskrim pisze:Opłaca się kupować batalion do O&G?
Opłaca się kupować batalion do O&G?
I TU się mylisz. Wiele razy miałem sytuację kiedy pająki zdołały pokonać załogi maszyn krasnoludzkich i to z małym inżynierem, a nawet dały radę slayerom. świetnie sprawdzają się jako jednostka wsparcia do atakowania przeciwników od boku. Ponieważ gobliny mają największe szanse w walce przy szarży (S4), później główny ciężar walki spada na pająki (bo mają lepszego WS-a) i poison jest wtedy nieoceniony. Łączona szarża pająków na oddział strzelający jest w stanie wyłączyć go do końca gry lub nawet pogonić (bo najpierw będą ignorować pająki na rzecz droższych rzeczy, a potem jak dobrze pójdzie to dobiegną wszystkie oba) i dać czas cięższym jednostkom na wykonanie ich zadania. Fasty generalnie dają mnóstwo ciekawych rozwiązań taktycznych i można nimi sporo nabroić.nindza77 pisze: Poza tym fasty raczej nie służą do walki, toteż ten poison to mało przydatny mi się wydaje. Przeciętną obsługę maszyny i tak rozwalisz, a krasnoludzkiej i tak nie.