bretka 1800

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
hagarr
Wałkarz

bretka 1800

Post autor: hagarr »

paladin BSB
virtue of audacity(1st)
war banner

damsel
holy icon

damsel
2x dispell scroll

KoR (7+gallant)
cała grupa dowodzenia

2x10 peassant bowmens

grail knights (5)
standard&musician
banner of defence

pegasus knights(3)

grail reliquae
battle pilgrims(15)

mounted yeomen(7)

KoR(10)
grupa dowodzenia

rozpiska na mecz z DoCH
jestem początkującym graczem więc proszę o sugestie
EvilOne pisze:I najlepsze
-Za +6p może robić "Arrr" =D> :lol2: , epickie

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Mam lekkie zastrzeżenia do bsb, ma przerzuty do Str 5+, ale jak coś ma już 5 strenght to twojego bsb gniecie bo masz tylko 4 siły i 3+ armor save. Demony to trudny przeciwnik na początki, ale trzeba próbować wszystkiego. Nie wiem czy magiczki na konikach, czy z buta i czy bsb ma grail Vow. Postaraj się dokładniej pisać rozpiski, ale bez przesady oczywiście. Wracając do tematu nie wiem jak chcesz bohaterów rozmieścić, ale chyba nie masz zbyt wielu możliwości. Jeszcze zapytam po co ci dziesiątkowa lanca tych KotR, chcesz z niej zrobić 12? Nie ma sensu na 5 grali dawać Banner of Defence, jak ktoś powiedział i tak płyną od lekkiego strzelania (w tym magii DoCh), dużo lepiej warbanner na nich wrzucić, a bsb jakoś inaczej ułożyć. To by było na tyle, nie mam aż tak dużego doświadczenia z DoCh, ale te zmiany to na każdą armię.
Obrazek

hagarr
Wałkarz

damselki na koniach i dołączone do KoR
BSB ma grail VoW i dołączony do 8 KoR
i pytanie jeszcze:
czy jak KoR ustawię tak
| |
| |
| |
|||
to walą wszyscy??

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Nie ustawisz ich tak... musisz miec pełne szeregi (poza ewentualnie ostatnim). I rank bonus to ważny element wyniku walki :wink: Więc opłaca się wziąć chłopaków do pełnych ranek. banner of defence - zbędny, czarodziejki mają konie? Po co relikwia? psiaki robią z niej ścierwo, owszem, zaraz się odezwie Gniewko, ale smutna prawda jest taka, że piechota Bretonni jest prawie niegrywalna - a szczególnie z topowymi armiami...

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Piechota bretonni może być dobra gdy jest się naprawdę ogranym graczem (nie tylko bretońskim). Na początek ciężka do gry. Mimo że modele są mega.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

hagarr
Wałkarz

może i bretka ciężka ale się zakochałem w tej armii:D

ODPOWIEDZ