8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Jasiuuu »

50% core -

promocja dla bretki i We ; ] demony też nie powinny narzekać : ]

ja moim wochem wystawie się dzięki temu na jakieś max 1000pkt ; p (500pkt w psach , marauderach konnych i pieszych )

dobrze że horde ungorów robie ; ]

z hero to na bank ściema bo sprzedaż smoków zmalałaby drastycznie (chyba że 8ed ma promować bitwy takie od 4k w górę )
Obrazek
T

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ja tam nic nie mowie ,ale tak sobie przesledzilem rozne moje rozpiski (roznych armii) i np Bestie:
(hero rozpiska)
charaktery = 47%
core = 5%
special = 32%
rare = 16%
(offens)
charaktery = 45%
core = 12%
special = 31%
rare = 12%

Innych nie daje ,ale bywa podobnie zaleznie od armii ;) Jak widac jest zbieznosc czego sie najwiecej uzywa , chociaz ja tam zawsze bylem zwolennikiem klockow podstawowych jednostek , tylko ze znow niektore armie moga zyskac inne stracic
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

to jeżeli tak będzie to te procentowe progi będą jeszcze bardziej bez sensu. na 4k 2 same smoki to już ponad 25%

może mowa tu o samych herosach bez mountów, inaczej nie widzę sensu.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

rzeczywiscie wszelkie smoki, slanny itp byłyby mocno przyciete zreszszta skinki na maszyneriach na mniejsze punkty również

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

runepriest pisze:to jeżeli tak będzie to te procentowe progi będą jeszcze bardziej bez sensu. na 4k 2 same smoki to już ponad 25%

może mowa tu o samych herosach bez mountów, inaczej nie widzę sensu.
może jednak jeden smok wystarczy....? :roll: armia niekoniecznie musi składać się z dwóch smoków i ośmiu steamtanków...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Wcale bym nie płakał jakby przycieli bohaterów.
CAR2N pisze:J
(hero rozpiska)
charaktery = 47%
core = 5%
special = 32%
rare = 16%
(offens)
charaktery = 45%
core = 12%
special = 31%
rare = 12%
To pięknie obrazuje jak jest teraz i jak nie powinno byc moim zdaniem. Dlatego cieszy mnie powrót do procentów, mam tylko nadzieję, że będą one rozsądnie pomyślane.
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

gorzej jeżeli będzie inaczej. powrót do herohammera jakoś mnie nie bawi szczególnie że gram WE. natomiast rozsądne przedziały procentowe mogą być bardzo fajną opcją

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Mnie równierz podoba się idea procentów i obcięcia bohaterów.Co poniektórzy będą musieli się przyzwyczaić do nowej rzeczywistości i pogodzić z faktem że ich ukochane "potworki" rozpiskowe już nie będą możliwe.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Niski limit na herosów sprawi, ze nie będa oni tak napakowani jak obecnie. Zreszta z roznych wzgledow nie beda musieli byc. Chocby zasada ze masz jeden sejw. Wiec po co brac dwa? Od razu sporo herosow oszczedza punkty na wardzie/sejwie. Zamiast brac Warbossa z Sv1+, wardem na 5+, siekiera dajaca przerzuty i i itemem dajacym KB (100pkt w itemach), wezme np. tylko Entchanted Shield i siekiere z przerzutem (40pkt w itemach). Heros nie wygiety, ale daje rade. Za zaoszczedzone punkty (60) mam już niedopakowanego szamana. Tak samo np. wampir na zombie dragonie. Kto powiedzial, ze musi byc wypchany bloodlinami i itemami po czapkę? Da mu sie tylko dark acolyte, zeby mial 3 level, do tego infinite hatred, balefire spike, wristbands of black gold i już zamiast 730pkt (maksymalny dopak) placimy za niego tylko 575pkt. Dzieki temu zostaje jeszcze 175 punktów na dwóch nekrosów z dwoma DS i periaptem. Byc moze trzeba sie bedzie nauczyc oszczednosci... Problemu w tym nie widze. Szczegolnie, jesli dotknie to wszystkich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Murmi o to się nie bój, zawsze znajdą się tacy co w każdym nowym systemie wytworzą takie czy inne potworki, a potem znajdzie się morze ich naśladowców... sad but true...
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

ale wiesz bless niektórym to się nie spodoba jak wszystkie zmiany. trzeba będzie zmienić przyzwyczajeni, trochę pomyśleć nad nowymi rozwiązaniami... :wink:
rakso potworki były są i zapewne będą to poniekąd nieodłączna część tej gry ale nie ma co martwić się na zapas, na wszysko znajdzie się rozwiązanie

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

50% core -

promocja dla bretki i We ; ] demony też nie powinny narzekać : ]
10x10 łuków WE. Jeśli te ploty się potwierdzą, to 100 łuczników i arcymag z przerzutem dispela staną się moją ulubioną rozpą :D
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Rakso_The_Slayer pisze:Murmi o to się nie bój, zawsze znajdą się tacy co w każdym nowym systemie wytworzą takie czy inne potworki, a potem znajdzie się morze ich naśladowców... sad but true...

+1

pozatym niektóre kodeksy są zdecydowanie lepiej przystosowane do grania na samych corach eghu eghunp.bretkaeghu
Obrazek
T

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Jankiel pisze:10x10 łuków WE. Jeśli te ploty się potwierdzą, to 100 łuczników i arcymag z przerzutem dispela staną się moją ulubioną rozpą :D
no tak ale możesz mieć nie lichy problem z wystawieniem takiego potworka, owszem promocja strzelania z dwóch szeregów będzie bonusem dla takiej setki, ale jakiej to ma długości front :?:

jak wszystkie armie będą tak uwiązane Corami, to nie ma największego problemu, może piechota imperialna zacznie się pojawiać w jakichś ilościach na stole [-o<

a co do bohaterów to nie martwił bym się, trylion sejwów na 2+/3+ odejdzie do lamusa; łatwiejszy do zabicia=większa dbałość o pupila

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

Mi będzie pasowac armia z 50% podstawowych (gram krasiami :D ) będzie sporo klocków strzelców i jakąs maszynkę tez sie upchnie a 25% na rzadkie to na 3000k to wyjdzie jakieś 6 organek wiec moze zamiest tego pojawia się na stole takie zabytki jak działa ogniowe :twisted:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jasiuuu pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:Murmi o to się nie bój, zawsze znajdą się tacy co w każdym nowym systemie wytworzą takie czy inne potworki, a potem znajdzie się morze ich naśladowców... sad but true...

+1

pozatym niektóre kodeksy są zdecydowanie lepiej przystosowane do grania na samych corach eghu eghunp.bretkaeghu
popieram kwestie z potworkami. nowy system,nowa rzeczywistosc i zupelnie nowe mozliwosci.

za to bretka wg tych plotek i bez zadnej erraty bedzie bieduniutka. bez warda(jako dodatkowej oslony),bez maszerowania, do tego naprzeciwko podpakowanej piechoty.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

no tak ale możesz mieć nie lichy problem z wystawieniem takiego potworka
Teraz 50 mi się spokojnie mieści.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Bestialski_Brokuł pisze:Bo wtedy grali sami klimaciarze nie to co teraz :mrgreen:

+1. =D> Byłem wtedy wśród nich. :lol2:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

solider4 pisze:
Bestialski_Brokuł pisze:Bo wtedy grali sami klimaciarze nie to co teraz :mrgreen:

+1. =D> Byłem wtedy wśród nich. :lol2:
a teraz zszedłeś na zła drogę:p

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej :D
Obrazek

ODPOWIEDZ